drepturi reale grila

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
flaviusnet

drepturi reale grila

Post by flaviusnet » 11 Jul 2006, 12:12

poate fi autor al jonciunii posesiilor:
a:uzurpatorul,care apoi a transmis posesia catre posesorul actual
b:proprietarul
c:posesorul anterior care a fost deposedat de posesorul actual

krmen

Post by krmen » 11 Jul 2006, 12:29

cred ca a

bobocu

Re: drepturi reale grila

Post by bobocu » 11 Jul 2006, 12:29

flaviusnet wrote:poate fi autor al jonciunii posesiilor:
a:uzurpatorul,care apoi a transmis posesia catre posesorul actual
b:proprietarul
c:posesorul anterior care a fost deposedat de posesorul actual
Eu as spune a) si c)

krmen

Post by krmen » 11 Jul 2006, 12:35

deci care e raspunsul corect?

gavril

Post by gavril » 11 Jul 2006, 12:39

doar a)

krmen

Post by krmen » 11 Jul 2006, 12:39

c -ul nu are cum sa fie corect pt ca e vb de posesorul anterior, poate daca era invers...

bobocu

Post by bobocu » 11 Jul 2006, 12:45

krmen wrote:c -ul nu are cum sa fie corect pt ca e vb de posesorul anterior, poate daca era invers...
pai eu zic ca merge in cazul uzucapiunii de 30 de ani, posesorul actual e de rea credinta(l-a deposedat pe cel anterior) si in eventualitatea in care o invoca impotriva unui tert. Deci, posesorul actual poate sa invoce pe langa posesia sa si pe cea a posesorului anterior, rezultand ca acesta este autorul jonctiunii

bobocu

Post by bobocu » 11 Jul 2006, 12:50

dar ce spuneti de asta:
In nmateria ordonantei presedintiale:
a) conform mentiunii din lege intampinarea nu este obligatorie
b) hotararea nu este supusa apelului
c) in caz de admitere, executarea hotar]rii se face fara somatie, si in toate cazurile indiferent de consimtamantul paratului

gavril

Post by gavril » 11 Jul 2006, 12:55

b)

krmen

Post by krmen » 11 Jul 2006, 13:06

b

cyclop

Post by cyclop » 11 Jul 2006, 13:08

b-ul, clar. Grila asta s-a dat anu trecut

bobocu

Post by bobocu » 11 Jul 2006, 13:10

asta a fost data anu trecut la inm si eu as fi pus si a), oricum destul de diabolic textul de la a), avand in vedere ca prin toate tratatele gasesti ca intampinarea nu e obligatorie. E adevarat ca fix la capitolul din cod dedicat ordonantei nu se specifica nimic

cyclop

Post by cyclop » 11 Jul 2006, 13:13

bobocu wrote:asta a fost data anu trecut la inm si eu as fi pus si a), oricum destul de diabolic textul de la a), avand in vedere ca prin toate tratatele gasesti ca intampinarea nu e obligatorie. E adevarat ca fix la capitolul din cod dedicat ordonantei nu se specifica nimic

Daca nu se specifica nimic, se aplica regulile generale, care spun ca intampinarea e obligatorie, e clar.

bobocu

Post by bobocu » 11 Jul 2006, 13:20

Cyclop wrote:
bobocu wrote:asta a fost data anu trecut la inm si eu as fi pus si a), oricum destul de diabolic textul de la a), avand in vedere ca prin toate tratatele gasesti ca intampinarea nu e obligatorie. E adevarat ca fix la capitolul din cod dedicat ordonantei nu se specifica nimic

Daca nu se specifica nimic, se aplica regulile generale, care spun ca intampinarea e obligatorie, e clar.
Explicatia lui Ciobanu: caracterul urgent exclude pregatirea si depunerea intampinarii. De altfel se poate fixa termen chiar in ziua primirii cererii.

bobocu

Post by bobocu » 11 Jul 2006, 13:26

Voi ce spuneti, inm-ul va merge pe acelasi tip de grile ca si in anii trecuti, adica trei variante de raspuns dintre care vor fi unul sau doua raspunsuri corecte. Pt ca daca vor adopta grile de tip Voineag, in mod sigur nu vor mai trece 400 de oameni de 80 de puncte.
Ceva zvonuri sau nimeni nu stie inca nimic?

Post Reply