INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
-
krmen
o mica intrebare:
dreptul de proprietete privata- din ce carte invatati? eu am Corneliu Barsan actualizata in 2001 si e cam "expirata" dar ce sa fac m-am obisnuit cu ea si imi este greu sa o mai schimb cu alta ACUM, as avea nevoie de o sugestie.
aceeasi interbare in privinta dreptului penal general? ( c-tin si cristian mitrache-2002)

-
bobocu
si eu invat din aceleasi carti
la proprietate privata completez cu L 247/2005 (de exemplu s-a scos dr de preemtiune pt terenurile din extraavilan)
la penal tot la fel din cate am vazut eu nu s-a schimbat mare lucru din 2002 pana acum
-
pisa
eu la drepturile reale invat - barsan (nu mai stiu exact editia, ca nu am cartea la mine, dar e de vreo 2 -3 ani cel putin) , iar la penal (general si special) - boroi
-
pisa
nu cred ca ar trebui sa schimbi cartile acum, poate doar pt o completare, pt ca te poate ajuta si memoria in ceea ce priveste asezarea unei anumite definitii in o anumita parte a cartii pe care tu o cunosti bine.......in plus, acum avem nevoie de orice ajutor pe care-l putem primi, iar confortul pe care ti-l da cunoasterea unei carti (cum sunt aranjate notiunile, in ce ordine sunt tratate capitolele...) nu e de neglijat...
-
krmen
bobocu wrote:si eu invat din aceleasi carti
la proprietate privata completez cu L 247/2005 (de exemplu s-a scos dr de preemtiune pt terenurile din extraavilan)
la penal tot la fel din cate am vazut eu nu s-a schimbat mare lucru din 2002 pana acum
in afara de dreptul de preemptiune, mai sunt alte modificari esentiale fata de ce avem in barsan pt ca eu sincer nu as vrea sa le depistez in acea lege la cate modificari sunt acolo! sper ca nu par prea lenesa dar....

-
krmen
am uitat sa precizez- multumesc mult
-
krmen
pisa wrote:nu cred ca ar trebui sa schimbi cartile acum, poate doar pt o completare, pt ca te poate ajuta si memoria in ceea ce priveste asezarea unei anumite definitii in o anumita parte a cartii pe care tu o cunosti bine.......in plus, acum avem nevoie de orice ajutor pe care-l putem primi, iar confortul pe care ti-l da cunoasterea unei carti (cum sunt aranjate notiunile, in ce ordine sunt tratate capitolele...) nu e de neglijat...
da stiu, la asta ma gandeam si eu ....
-
bobocu
krmen wrote:bobocu wrote:si eu invat din aceleasi carti
in afara de dreptul de preemptiune, mai sunt alte modificari esentiale fata de ce avem in barsan pt ca eu sincer nu as vrea sa le depistez in acea lege la cate modificari sunt acolo! sper ca nu par prea lenesa dar....

in principu nu mai sunt modificari de substanta.
Oricum din L 247 trebuie luat doar un sg titlu - cel care abroga vechea lege privind circulatia terenurilor, care are aprox trei sferturi de pagina A4
Oricum prblema nu e la civil sau penal ci la proceduri. Cel putin la cea civila cred ca au schimbat codul de 100 de ori pe an (exagerez). Asa ca acola trebuie sa te uiti cu atentie la modificarile aparute si care nu sunt prinse in tratate. Eu de exemplu invat dupa ciobanu (tratat din 2003) si l-am umplut de modificari la compenta, partaj, etc
-
krmen
la proc civ invat dupa boroi si ciobanu si dupa codul de proc civ modificat prin legea 219/2005. e ok? sau mai sunt si alte modificari pe care tb sa le am in vedere?
-
ali2006
trebuie invatata si exproprierea?
-
ali2006
ce invatati la propritatea privata? despre certificatul de urbanism, aut. de constructie, dobandirea de locuinte?
eu asta am gasit in Barsan.
-
krmen
eu zic ca exproprierea nu.
la prop priv: subiecte, regimul juridic al unor categ de bunuri prop priv printre care si circulatia jur a terenurilor care este si subiect distinct. atat !!!apropo fara regimul jur al bunurilor din patrim national cultural