alta grila, frate
alta grila, frate
Constituie exceptii de la principiul indivizibilitatii platii:
a) stingerea obligatiei prin compensatie;
b) transmiterea obligatiei pe cale contractuala;
c) cazul in care obligatiile au aceeasi data, aceeasi scadenta si produc aceeasi dobanda.
c) cazul in care obligatiile au aceeasi data, aceeasi scadenta si produc aceeasi dobanda.
Daca te referi la obligatiile de a nu face, ai dreptate.bog28 wrote:pentru ca imputatia platii nu intervine la toate obligatiilede ce este incomplet enuntul?
Si plus de asta, daca te limitezi la enuntul grilei (ceea ce e indicat), realizezi ca raspunsul "c" e corect, fara a mai fi nevoie de alte completari.
Sincer? Sunt la un pahar de bere cu-n preten, si setea de cunoastere in ale dreptului ne face sa inventam grilebog28 wrote:- nici eroarea comuna si invincibila ? (ca buna credinta se prezuma)Crede-ma pe cuvant, nu lipseste nimic
de unde sunt grilele astea? voineag?
din punctul meu de vedere sunt incomplete, amandoua.

- ma refeream si la faptul ca obligatiile trebuie sa aiba ca obiect bunuri fungibile si de aceasi natura.Daca te referi la obligatiile de a nu face, ai dreptate
--Sincer? Sunt la un pahar de bere cu-n preten, si setea de cunoastere in ale dreptului ne face sa inventam grile

bine, dan atunci nu inventati si raspunsurile.
Re: alta grila, frate
doar a) e corecta.Cyclop wrote:Constituie exceptii de la principiul indivizibilitatii platii:
la c) de unde stiu eu ca sunt obligatii reciproce ?

doar b)Si-nca una:
Se poate apara invocand teoria mostenitorului aparent:
a)donatarul;
b)cumparatorul;
c)legatarul cu titlu particular.