Jurist de Societate Comerciala!
Jurist de Societate Comerciala!
Salut, eu momentan lucrez in administratia publica in special pe legislatia fondului funciar, insa pe viitor m-as indrepta spre sectorul privat deoarece ca bugetar am un salariu foarte, foarte mic. Ce materie ar trebui sa stapanesc pentru a reusi in privat? Msi
nu inteleg societatile care pot face asa ceva (cazul Roxanei).
si unde lucrez eu .. inainte .. s-a ocupat de cazurile de instanta o societate de avocati .. dar ... majoritatea cazurilor le-au pierdut. Nu prea isi dau interesul sa te reprezinte bine avocatii .. in acest gen de situatie .. Ei stiu ca nici nu prea pot fi trasi la raspundere ..
Ca consilier .,. mai esti luat la intrebari .. Dar ca avocat .. cel mai bine (in cazul expus mai sus) stii sa amani cauza .. si atat. In rest D-zeu cu mila ..

si unde lucrez eu .. inainte .. s-a ocupat de cazurile de instanta o societate de avocati .. dar ... majoritatea cazurilor le-au pierdut. Nu prea isi dau interesul sa te reprezinte bine avocatii .. in acest gen de situatie .. Ei stiu ca nici nu prea pot fi trasi la raspundere ..
Ca consilier .,. mai esti luat la intrebari .. Dar ca avocat .. cel mai bine (in cazul expus mai sus) stii sa amani cauza .. si atat. In rest D-zeu cu mila ..

Daca cineva poate sa ma ajute la negocierea salariului pentru un post de consilier juridic, cu atributiile:
-reprezentare in 60 de procese, cu obiecte diferite (pe dreptul comun, nu somatii de plata);
- reprezentare in 110 dosare care sunt in executare silita;
- consultanta si secretariat la adunarile generale si consiliul de administratie;
-depunere mentiuni si inregistrari la ORC;
- consultanta in cca 200 contracte comerciale/an;
- consultanta pe dreptul muncii;
-orice alte probleme juridice care apar.
Procesele si executarile silite sunt si in alte localitati decat ceea in care are sediul firma si nu se asigura masina de serviciu ( se deconteaza doar benzina).
-reprezentare in 60 de procese, cu obiecte diferite (pe dreptul comun, nu somatii de plata);
- reprezentare in 110 dosare care sunt in executare silita;
- consultanta si secretariat la adunarile generale si consiliul de administratie;
-depunere mentiuni si inregistrari la ORC;
- consultanta in cca 200 contracte comerciale/an;
- consultanta pe dreptul muncii;
-orice alte probleme juridice care apar.
Procesele si executarile silite sunt si in alte localitati decat ceea in care are sediul firma si nu se asigura masina de serviciu ( se deconteaza doar benzina).
Andie, depinde ce anume te-ar interesa ptr. ca domeniul este ata de vast. Deocamdata, daca iti poate fi de folos ar fi legislatia de baza, si anume:
- O.U.G. nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.
- H.G. nr.925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a O.U.G. nr.34/2006.
- H.G. nr.1337 privind completarea H.G. nr.925/2006 privind normele.
- O.U.G. nr.30/2006 privind functia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achizitie publica.
- Lege nr.111/2006 pentru aprobarea O.U.G. nr. 74/2005 privind infiintarea Autoritatii Nationale ptr. Reglemenatrea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.
- H.G. nr.782/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.
- H.G. nr.942/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a O.U.G. nr.30/2006 privind functia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achizitie publica.
Dupa cum vezi ar fi cam multe, dar ideea este ca sunt multe aspecte care se bat cap in cap, (ca mai toata legislatia), au inlocuit vechea ordonanta a achizitiilor publice( O.U.G. nr.60/2001) cu cea noua (O.U.G. nr.34/2006), dar totusi au lasat ca fiind in vigoare Ordinele 1012, 1013, 1014 referitoare la Documentatiile standard privind achizitiile publice de produse, servicii, lucrari, care in continuare fac referire la vechea legislatie si nu se coroboreaza cu noile aspecte procedurale.
Dar asta este, incercam sa realizam singuri ce altii nu au fost in stare, pardon...ce altii au omis!!!! :)
- O.U.G. nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.
- H.G. nr.925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a O.U.G. nr.34/2006.
- H.G. nr.1337 privind completarea H.G. nr.925/2006 privind normele.
- O.U.G. nr.30/2006 privind functia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achizitie publica.
- Lege nr.111/2006 pentru aprobarea O.U.G. nr. 74/2005 privind infiintarea Autoritatii Nationale ptr. Reglemenatrea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.
- H.G. nr.782/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.
- H.G. nr.942/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a O.U.G. nr.30/2006 privind functia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achizitie publica.
Dupa cum vezi ar fi cam multe, dar ideea este ca sunt multe aspecte care se bat cap in cap, (ca mai toata legislatia), au inlocuit vechea ordonanta a achizitiilor publice( O.U.G. nr.60/2001) cu cea noua (O.U.G. nr.34/2006), dar totusi au lasat ca fiind in vigoare Ordinele 1012, 1013, 1014 referitoare la Documentatiile standard privind achizitiile publice de produse, servicii, lucrari, care in continuare fac referire la vechea legislatie si nu se coroboreaza cu noile aspecte procedurale.
Dar asta este, incercam sa realizam singuri ce altii nu au fost in stare, pardon...ce altii au omis!!!! :)
loredana2006 wrote:au inlocuit vechea ordonanta a achizitiilor publice( O.U.G. nr.60/2001) cu cea noua (O.U.G. nr.34/2006), dar totusi au lasat ca fiind in vigoare Ordinele 1012, 1013, 1014 referitoare la Documentatiile standard privind achizitiile publice de produse, servicii, lucrari, :)
Art. 305. - La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga:
a) Legea nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 459 din 30 noiembrie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si actele normative emise in aplicarea acesteia;
b) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achizitiile publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 241 din 11 mai 2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 212/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si actele normative emise in aplicarea acesteia;
Cand vad ce scrii ma apuca durerea de cap (in sensul bun al cuvantului), adica imi amintesti ce inseamna sa reprezinti un spital judetean in litigii de munca, tinand cont ca exista peste 1000 de angajati, exista sindicat, exista multe... si la un moment dat te trezesti cu cerere de chemare-n judecata din partea a vreo 20 si ceva de angajati (indexari, salarii, etc) de vreo cativa ani in urma si gandindu-ne cat castig de cauza au salariatii fata de angajator prin noile prevederi ale codului muncii. Si totusi se intampla si minuni, reclamantii care binenteles ca si-au angajat un avocat de renume, cu experienta pierd in prima instanta in fata cui?!! A unui consilier juridic, care numai el stie cate expertize a cerut si cat a contestat.roxanagalateanu wrote:daca SC are avocat care se ocupa de cazurile de instanta, cel mai mult se pune accent pe contracte si pe dr. muncii, cazul meu. cred ca depinde de situatie.
Asa ca ai dreptate, un c.j. poate face si demonstra ce altii nu pot.
Bafta tuturor.
Kinga exact ce am spus, s-a abrogat vechea ordonanta a achizitiilor dar restul....potopul vorba aceea...kinga wrote:loredana2006 wrote:au inlocuit vechea ordonanta a achizitiilor publice( O.U.G. nr.60/2001) cu cea noua (O.U.G. nr.34/2006), dar totusi au lasat ca fiind in vigoare Ordinele 1012, 1013, 1014 referitoare la Documentatiile standard privind achizitiile publice de produse, servicii, lucrari, :)
Art. 305. - La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga:
a) Legea nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 459 din 30 noiembrie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si actele normative emise in aplicarea acesteia;
b) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achizitiile publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 241 din 11 mai 2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 212/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si actele normative emise in aplicarea acesteia;
Kinga acum m-am uitat pe site-ul autoritatii nationale ptr. reglementarea si monitorizarea achizitiilor publice si am vazut ca s-au abrogat acele ordine de care vorbeam. Pana acum chiar era subliniat faptul ca erau in vigoare.kinga wrote:kinga wrote:[
precum si actele normative emise in aplicarea acesteia; [/b]
E bine sa mai aflii cate ceva de la cei in tema, multumesc