competenta materiala dupa calitatea persoanei - urgent

Discutii privind procedura penala
Post Reply
andana

competenta materiala dupa calitatea persoanei - urgent

Post by andana » 06 Jul 2006, 04:27

am nevoie urgent de un raspuns bine intemeiat pt urmatoarea speta:
- caz de infractiune savarsita de catre un controlor financiar al Curtii de Conturi. Parchetul de pe langa judecatorie si-a declinat competenta, trimitand dosarul la Parchetul de pe langa ICCJ, conform art. 113 din Lg. 94/1992 - Lg. Curtii de Conturi (legea speciala).
- dar prin Lg. 281/2003 CPpen a fost modificat, astfel incat infractiunile savarsite de catre controlorii financiari au fost date in mod expres in competenta C de Apel, desi si la acea data exista legea speciala (94/1992). Anterior modificarii, competenta conform CPpen era a ICCJ, asa cum prevedea si prevede si in prezent si legea speciala.
- avand in vedere acest fapt, cat si faptul ca normele legii speciale nu am mai fost modificate dupa 2002 in ceea ce priveste infractiunile, sanctiunile si competenta, si sunt in contradictie cu dispozitiile CPpen, este sau nu competenta ICCJ?
- fara a avea intentia de a influenta eventualele raspunsuri, mentionez faptul ca si organele abilitate in a rezolva ancheta administrativa prealabila a C de conturi ne-au atentionat asupra necompetentei, fara insa a aduce argumente juridice suplimentare celor mentionate.

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 08 Jul 2006, 23:19

Cred ca trebuie respectate dispozitiile C.proc. pen.
La intrarea in vigoare a L.281/2003, sunt abrogate tacit normele
L 94/92 cu incidenta asupra acelorasi institutii.

Post Reply