grila frate
grila frate
In cadrul actiunii in revendicare avand ca obiect un imobil: a) reclamantul castiga intotdeauna daca are titlu; b) paratul nu poate castiga daca posesia sa este de rea-credinta; c) reclamantul poate castiga daca face proba dobandirii dreptului sau prin uzucapiune.
eu zic asa:
a- nu e corect;
in revendicare, ambele parti pot detine titlu, caz in care se trece la compararea acestora.
b- nu e corect;
buna sau reaua-credinta nu influenteaza prezumtia de proprietate ce functioneaza in favoarea posesorului; posesia de rea-credinta nu permite doar invocarea uzucapiunii scurte si dobandirea fructelor; posesorul de rea-credinta poate sa uzucapeze in 30 ani;
c- corect;
reclamnatul poate castiga, dar nu intotdeauna...imi vin in minte mai multe situatii...
daca cel putin o varianta trebuie sa fie corecta, atunci c) este aceasta
a- nu e corect;
in revendicare, ambele parti pot detine titlu, caz in care se trece la compararea acestora.
b- nu e corect;
buna sau reaua-credinta nu influenteaza prezumtia de proprietate ce functioneaza in favoarea posesorului; posesia de rea-credinta nu permite doar invocarea uzucapiunii scurte si dobandirea fructelor; posesorul de rea-credinta poate sa uzucapeze in 30 ani;
c- corect;
reclamnatul poate castiga, dar nu intotdeauna...imi vin in minte mai multe situatii...
daca cel putin o varianta trebuie sa fie corecta, atunci c) este aceasta

intr-adevar, daca e sa fie un raspuns korect numai c poate sa fie. INSA, uzucapiunea ca si ocupatiunea reprezinta proba absoluta in ceea ce priveste dobandirea proprietatii si atunci daca dovedeste dobandirea proprietatii prin uzucapiune, reclamantul CASTIGA procesul si nu "POATE" castiga procesul asa cum apare in enunt. sub aceasta rezerva c pare a fi raspunsul korect.
b- nu e corect;pai eu mi-am furat-o zicand ca e si "b",deci pt mine a fost o capcana:(
parerea mea, frate

arian wrote:intr-adevar, daca e sa fie un raspuns korect numai c poate sa fie. INSA, uzucapiunea ca si ocupatiunea reprezinta proba absoluta in ceea ce priveste dobandirea proprietatii si atunci daca dovedeste dobandirea proprietatii prin uzucapiune, reclamantul CASTIGA procesul si nu "POATE" castiga procesul asa cum apare in enunt. sub aceasta rezerva c pare a fi raspunsul korect.
si pt mine tot acest "poate" a ridicat intrebari.
in cazul in care se invoca uzucapiunea....ce anume ar putea opune adversarul in asa fel incat sa o anihileze si sa existe doar o posibilitate pt uzucapant sa castige?
De la suspiciune la paranoia e cale scurta ( fon doi pasi juman ). Explicatia este simpla : la varianta c) se precizeaza ca "...daca". Din cauza acestui "daca" devine necesar sa se introduca pe "...poate". Ca exercitiu, cititi varianta c) fara "daca" si "poate" . V-am mai spus ce e cu grilele astea : " Think out of the box ! " Atentie la logica !!! Bafta la colorat !
arian wrote:intr-adevar, daca e sa fie un raspuns korect numai c poate sa fie. INSA, uzucapiunea ca si ocupatiunea reprezinta proba absoluta in ceea ce priveste dobandirea proprietatii si atunci daca dovedeste dobandirea proprietatii prin uzucapiune, reclamantul CASTIGA procesul si nu "POATE" castiga procesul asa cum apare in enunt. sub aceasta rezerva c pare a fi raspunsul korect.
Acel "poate" se foloseste pentru simplul motiv ca putem sa ne imaginam o situatie in care, desi reclamantul dovedeste ca a dobandit proprietatea prin uzucapiune paratul ridica la randul sau aceeasi exceptie a dobandirii proprietatii prin uzucapiune.
In alte cuvinte, paratul probeaza la randul sau ca l-a uzucapat pe reclamantul uzucapant.
am reusit sa-ti demontez rezerva? :)