grila suspecta

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
bog28

grila suspecta

Post by bog28 » 03 Jul 2006, 21:12

am gasit in cartea lui Voineag, reeditata la ed. Juritest (scrie acolo, frumushel, in coltul de sus- dreapta: Actualizat aprilie 2006) o grila suspecta:

Nulitatea absoluta a unui act juridic civil:
a) poate fi invocata de orice persoana;
b) este imprescriptibila, cu exceptia cazurilor in care legea dispune altfel;
c)intervine atunci cand nu este respectata o cerinta de forma a actului juridic civil, prevazuta de lege ad probationem.

Raspunsul corect este considerat doar b). :arrow: :arrow: a) de ce nu ar fi corect :?: :-|

pe langa asta, imi poate spune cineva un caz in care legea declara prescriptibila actiunea in constatarea nulitatii :?:

mariusms

Post by mariusms » 03 Jul 2006, 21:23

a) nu este corect pentru ca trebuia sa fie peroana interesata (deci nu oricine) - pentru a actiona trebuie sa ai si interes, nu?
b) Legea nr. 137/2002 (o luna este termenul de prescriptie, indiferent de cauza de nulitate).

ramonafr

Post by ramonafr » 03 Jul 2006, 21:26

a) nu este corect.(nulitatea absoluta poate fi invocata de oricine are interes si nu de catre orice persoana)

bog28

Post by bog28 » 03 Jul 2006, 21:33

aha, aveti dreptate, n-am fost yo atent...m-a pacalit asta cu grilele lui... :grin:

totusi, interesul e o conditie ce tine de formularea unei actiuni in justitie si nu de dreptul material. :evil: :evil:.....

:arrow: :arrow: si tot eu imi raspund, de vreme ce in dr nostru nu exista nulitati d drept, este evident ca persoana care invoca nulitatea trebuie sa justifice un interes.

ion_balcon

Post by ion_balcon » 04 Jul 2006, 01:02

bog28 wrote:aha, aveti dreptate, n-am fost yo atent...m-a pacalit asta cu grilele lui... :grin:

totusi, interesul e o conditie ce tine de formularea unei actiuni in justitie si nu de dreptul material. :evil: :evil:.....

:arrow: :arrow: si tot eu imi raspund, de vreme ce in dr nostru nu exista nulitati d drept, este evident ca persoana care invoca nulitatea trebuie sa justifice un interes.

Regimul juridic al nulitatii absolute.
"nulitatea absoluta poate fi invocata de oricine are interes" Gheorghe Beleiu,Ed. Sansa, Buc. 1995, pag. 186 :aplauze: :aplauze: :aplauze:

ion_balcon

Post by ion_balcon » 04 Jul 2006, 15:50

[quote="bog28"]aha, aveti dreptate, n-am fost yo atent...m-a pacalit asta cu grilele lui... :grin:

si inca ceva.actiunea in constatarea nulitatii este o actiune in justitie

cyclop

Post by cyclop » 04 Jul 2006, 16:02

Ce-i drept, sunt o gramada de grile cu raspunsuri gresite in cartea lui Voineag. Sa nu le mai punem la socoteala p-alea cu raspunsuri discutabile, interpretabile. Una peste alta, cartea e buna ca te trece prin materie, iti aprinde niste beculete.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 05 Jul 2006, 11:33

parca si legea 10 stabileste un termen de prescriptie pt nulitatea absoluta...buna treaba cu grila asta..ar fi bine sa mai bagam grile controversate si sa le rezolvam...desi asta era o grila usoara,zau
:floare:

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 05 Jul 2006, 11:55

grilele lui Voineag sax!...am remarcat de anul trecut si am aruncat cartea :grin:

Jaja

Post by Jaja » 05 Jul 2006, 11:59

cred ca ai procedat corect...vad ca exista o"febran cu grilele astea ale lui Voineag;ma tot intreb daca acele grile "nemaipomenite" ajuta sau dauneaza? sau nici una nici alta; dar timp oricum se pierde

pufulet

Post by pufulet » 05 Jul 2006, 12:12

fanfanlatulipe wrote:grilele lui Voineag sax!...am remarcat de anul trecut si am aruncat cartea :grin:
Mai sti cumva si alte grile? :grin:
Poate ne zici si noua :mrgreen:

kalalbastru

Post by kalalbastru » 05 Jul 2006, 12:41

Jaja wrote:cred ca ai procedat corect...vad ca exista o"febran cu grilele astea ale lui Voineag;ma tot intreb daca acele grile "nemaipomenite" ajuta sau dauneaza? sau nici una nici alta; dar timp oricum se pierde
Dreptatea e de partea ta, intzeleptule! Un elev d-al meu avea una bucata de vorba : ce nu te omoara, te intareste. Nu stiu daca se referea la grile sau la cucuta..... mister total!

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 05 Jul 2006, 13:24

pufulet wrote:
fanfanlatulipe wrote:grilele lui Voineag sax!...am remarcat de anul trecut si am aruncat cartea :grin:
din proprie experienta: am invatat teoria, n-am facut nicio grila inainte de examen...si...a fost foarte bine...totul e sa "legi" teoria apoi grilele sunt o joaca...dar trebuie sa te joci cu atentie

bafta

kalalbastru

Post by kalalbastru » 05 Jul 2006, 13:53

pufulet wrote:
Chiar nu conteaza si alte grile. Cele cateva sute rasfirate prin cursurile lun Boroi si Ciobanu si "grilele lun Voineag" au un singur merit : te ajuta sa "vezi" altfel un enunt ce pare f simplu la prima vedere. In engleza se spune " think out of the box ". Asta e toata "shmekeria" . BAFTA PUFI !!!! BTW, ai mai multe creioane colorate? :roll:

flaviusnet

Post by flaviusnet » 05 Jul 2006, 16:24

mei,eu anul trecut am vazut o intrebare care se regasea, intamplator sau nu, si in grilele lui voineag...cartea aia ar fi buna in principiu daca nu ar avea atatea greseli de tipar,in sensul ca sunt raspunsurile trecute cam aiurea...dar poate ca asa dl voineag a incercat sa ne mentina fucus-ati la rezolvarea lor...
ca o paranteza...ma gandeam daca cineva de la csm,care se ocupa de organizarea concursului, citeste ce se posteaza pe acest forum sau pe altele...cred ca ar avea motive seriose sa-si rada in barba...

Post Reply