"divort" fara acte

Familiei
Post Reply
keller

"divort" fara acte

Post by keller » 28 Aug 2004, 18:18

Pentru a ne proteja parintii

wittmann

Post by wittmann » 29 Aug 2004, 19:55

N-am prea inteles. Vreti sa divortati?

Diia

Post by Diia » 29 Aug 2004, 20:58

Puteti divorta si sa fii de acord ca sotia sa-si pastreze numele dobandit prin casatorie.Pensia o stabileste instanta in functie de veniturile tale.Asa veti fi despartiti,dar nu va aparea deosebire de nume.Puteti face si partajul bunurilor odata cu divortul,adica o tranzactie prin care va impartiti bunurile de comun acord.Oricum veti locui inca impreuna,dar in acte sa aveti totul lamurit,cine stie,poate mai tarziu fiecare vrea sa-si vada de drumul lui si atunci apar incrancenari.Dar trebuie sa ai in vedere ca existand copii minori trebuie sa duci doi martoti la proces care sa sustina ca nu va mai intelegeti.Martorii pot fi colegi de servici,daca nu vrei sa se afle vecinii ca divortati.Succes!

judge

Post by judge » 30 Aug 2004, 01:56

copii sunt majori deci martorii nu mai sunt necesari...nepotrivire de caracter...insa nu inteleg de ce vreti sa divortati? ideea asta imi aduce aminte de un caz...atentie la impartirea bunurilor...daca unul din voi are probleme e bine sa va ganditi de doua ori cum impartiti bunurile. ca sa fie totul amiabil faceti tranzactia pt impartirea bunurilor. insa in primul rand va trebuie deschisa o actiune de divort...din vina ambilor soti...nepotrivire de caracter (cum vreti). ca sa nu se observe divortul sotia pastreaza numele din timpul casatoriei (va solicita acest lucru in fata instantei). pensia o va stabili instanta. nu conteaza ca sotia e somera.

wittmann

Post by wittmann » 02 Sep 2004, 17:28

In cazul divortului la cererea ambilor soti, nu cred ca este necesar sa se invoca vreun motiv. Simplul consimtamant simultan al acestora este suficient.

Post Reply