desi stau in buricul bucurestilor, am o fabrica peste gard. cand am luat casa, am stiut si chiar am fost pregatit sa accept un oarecare grad de inconvenienta.
acum mai bine de un an, fabrica s-a innoit cu un compresor de aer industrial, instalat la 10-15 metri de gardul meu. am ales termenul "industrial" deloc din intamplare - treaba aia e cat combina gloria si face zgomot pe masura. pufaie, fasaie, bubuie, gajaie, fornaie, si mai face si alte sunete pe care nu stiu sa le descriu. 24 de ore din 24. nu mai doarme nimeni in zona.
i-am sunat, le-am scris pe mail, le-am trimis fax, ba chiar le-am batut in poarta - in zadar. ma duc cu vorba. intre timp, noapte de noapte, monstrul de peste gard imi fura somnul, mie si vecinilor mei.
vreau sa fac ceva si nu stiu incotro s-o apuc, poate imi dati un sfat. se aplica legea 61/1991 cu linistea publica?
multumesc.
am o fabrica peste gard
Eu cred ca ai sanse de izbanda si nu numai pt. tulburarea linistii publice.Am un feeling ca nu sunt autorizati sa aiba acest gen de activitate, si nu numai pt. ca te-au dus cu vb.(daca erau in regula cred ca te trimiteau din prima... la gara), ci si din cauza nivelului de zgomot de care pomenesti.Nivelul intensitatii sonore a zgomotelor din afara locuintelor nu trebuie sa depaseasca, daca nu ma insel, 55dB.-exista standarde internationale si ai nostri s-au aliniat .Protesteaza la mediu, cheama-i la masuratori, cere evaluarea/expertiza consecintelor vibratiilor sonore asupra cladirii in care stai si, daca mai sunt si alte vibratii ( de ex. la nivelul solului, nu ezita sa ceri evaluarea lor).La asta poti adauga si efectul zgomotului puternic si constant asupra sanatatii-latenta si disparitia senzatiei auditive, ameteala, cefalee, insomnie, iritabilitate, scaderea vederii, cresterea tensiunii arteriale, gastrita, ulcer.Ia-ti si cf.medical daca e nevoie.Fa valuri mari si zgomot mult, ca sa devina ei depresivi.
In final, cere daune!:-D

In final, cere daune!:-D

Re: am o fabrica peste gard
Problema este : cat de legala este autorizatia de functionare a acestei fabrici?...zevzeck wrote:desi stau in buricul bucurestilor, am o fabrica peste gard.
Solutie in plus: plangere la parchet impotriva celui care a emis autorizatia de functionare a fabricii in centrul Bucurestilor.
Apoi sesizari la Garda de Mediu si dare in judecata pentru daune.
Dar nu strica sa aflati cine a emis autorizatia si sa ii stricati vacanta pe care si-o petrece prin Bahamas cu spaga incasata pentru emiterea autorizatiei.
Sau, daca este legal emisa autorizatia, problema este daca fabrica o respecta.
Aici Garda de Mediu trebuie sa faca verificarile de rigoare. Impulsionati-i.
Sincer, va compatimesc.