Decretul 400/1981 se aplica numai in anumite unitati care se stabilesc de anumite organe.
Eu am fost sanctionat conform acestui decret cu toate ca nu mi s-a prezentat un document in care sa se specifice ca in acea unitate se aplica D 400/1981 ci doar o adresa de la unitatea respectiva in care sa specifica acest lucru.
Politia si Procuratura nu a vrut sa tina cont de acest fapt.
La solicitarile scrise ale mele nici politia si nici unitatea respectiva nu mi-au prezentat nici un document legal care sa precizeze ca in acea unitate se aplica D400/1981 conform art. 4 si 21 din decret.
Am ramas si pedepsit si cu ideea ca am fost pedepsit pe nedrept.
Ce as putea face in continuare?
As putea sa ii actionez penal , abuz in serviciu, pe cei ce au eliberat acea adresa ?
Multumesc pentru ajutor .
DECRETUL 400/1981
Ai fost angajat la o asemenea unitate si nu stiai ca este una cu foc continuu? din cate am vazut la faptele prevazute la sanctiuni se pot savarsi numai de catre angajati (exceptie poate cea cu tigarile) iar decretul in intregime se refera la personalul muncitor (angajat) din asemenea unitati. si de curiozitate ce sanctiune ai primitn penala,civila sau disciplinara?
DECRETUL 400/1981
Multumesc pentru raspunsuri.ATX2003 wrote:Ai fost angajat la o asemenea unitate si nu stiai ca este una cu foc continuu? din cate am vazut la faptele prevazute la sanctiuni se pot savarsi numai de catre angajati (exceptie poate cea cu tigarile) iar decretul in intregime se refera la personalul muncitor (angajat) din asemenea unitati. si de curiozitate ce sanctiune ai primit> penala,civila sau disciplinara?
Eu lucram la o societate care avea de executat lucrari la societatea respectiva.
Eu am primit o amenda penala iar la politie cind am solicitat hotarirea forurulor competente de a decide ca in acea unitate se aplica D400/81 mi-au aratat in acest sens o scrisoare de la conducerea respectivei unitati.
Daca cititi decretul se observa clar cine hotaraste in ce unitati se aplica acest decret.
Credeti ca cei care au emis scrisoarea au comis un abuz in serviciu?