Divort. Sotie somera+adultera. Cine ia copilul?
Divort. Sotie somera+adultera. Cine ia copilul?
Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie, daca divortez in conditiile in care sotia mea este somera si adultera, cui ii revine tutela copilului? Mentionez ca eu dispun de mijloace financiare mai mult decat bune, exista si spatiu locativ (casa parintilor mei), copilul ar avea camera lui, parintii mei ne pot ajuta cu cresterea copilului (pe mine si copilul nostru care inca nu a implinit 10 ani, daca mi-ar reveni mie tutela). Daca mai sunt necesare si alte informatii vi le pot oferi. Va multumesc mult de tot pentru sprijin.
Copilul va fi incredintat parintelui care, in urma anchetei sociale efectuate la domiciliile ambilor parinti, a probelor administrate, se va dovedi ca fiind cel mai in masura sa ii asigure acestuia un mediu familial stabil, conditii optime pentru crestere si dezvoltare. Ce varsta are copilul? Daca are implinita varsta de 10 ani va fi si el audiat pentru a se vedea unde isi doreste sa stea si el. Intre noi fie vorba, faptul ca sotia este sau nu adultera, acest fapt nu ii altereaza calitatile si capacitatile materne ci doar pe cele de sotie. 

In primul rand trebuie probat faptul ca e adultera, fapt cred sanctionat penal, asta ti-ar mari sansele. Faptul ca e somera nu cred ca te avantajeaza mult. Din practica judiciara in zona in care sunt copii minori in general, intra sub tutela mamei, iar tatal daca are o situatie materiala buna este obligat la plata unei pensii alimentare pe masura. Se va ajunge si la anchete sociale, care in general sunt pertinente si neutre.
Acum trebuie sa te gandesti foarte bine si la consecintele pe care le-ar avea un eventual divort asupra copilului, la mediul familial pe care il poti oferi chiar si impreuna cu actuala "sotie", el nu trebuie sa ajunga nicicum obiectul "razboiului vostru".
Acum trebuie sa te gandesti foarte bine si la consecintele pe care le-ar avea un eventual divort asupra copilului, la mediul familial pe care il poti oferi chiar si impreuna cu actuala "sotie", el nu trebuie sa ajunga nicicum obiectul "razboiului vostru".
Daca tu o sa ai succes intr-un proces penal pentru o infractiune de adulter o sa fii un caz special. Domnul de mai sus care ti-a raspuns cred ca este absorbit de complexitatea legii si crede ca tot ce scrie acolo merge si in practica. Adulterul trebuia de mult scos din codul penal.
Cat despre faptul ca sotia ta este infidela nu stiu daca conteaza atat de mult intr-o cerere de incredintare a copilului minor unuia dintre parinti. Doar daca probezi ca timpul petrecut in compania barbatilor ar face-o sa neglijeze supravegherea si cresterea copilului.
Din nefericire incredintarea copilului nu este o chestie cum vedem in filmele americane ci exista o conceptie bolnavicioasa cum micutul ar trebui sa stea cu mama. Si cum majoritatea judecatorilor sunt femei nici nu este de mirare ca aceasta conceptie nu dispare. Daca ar fi dupa o logica a bunului simt daca tu ai avea o situatie materiala mult mai buna, ai fi un tata iubitor (care mergea in parc cu copilul, il ducea la suc, la fotbal si alte minuni), ai dovedi ca mama s-a comportat neglijent cu copilul, acesta se intelege foarte bine cu parintii tai etc, etc ar trebui ca acesta sa iti fie incredintat. Conteaza insa foarte mult si dorinta copilului.
In fine incearca sa probezi cat mai temeinic cele ce ti-am zis mai sus si sper ca fiul/fiica ta sa ajunga acolo unde ii va fi cel mai bine.
Cat despre faptul ca sotia ta este infidela nu stiu daca conteaza atat de mult intr-o cerere de incredintare a copilului minor unuia dintre parinti. Doar daca probezi ca timpul petrecut in compania barbatilor ar face-o sa neglijeze supravegherea si cresterea copilului.
Din nefericire incredintarea copilului nu este o chestie cum vedem in filmele americane ci exista o conceptie bolnavicioasa cum micutul ar trebui sa stea cu mama. Si cum majoritatea judecatorilor sunt femei nici nu este de mirare ca aceasta conceptie nu dispare. Daca ar fi dupa o logica a bunului simt daca tu ai avea o situatie materiala mult mai buna, ai fi un tata iubitor (care mergea in parc cu copilul, il ducea la suc, la fotbal si alte minuni), ai dovedi ca mama s-a comportat neglijent cu copilul, acesta se intelege foarte bine cu parintii tai etc, etc ar trebui ca acesta sa iti fie incredintat. Conteaza insa foarte mult si dorinta copilului.
In fine incearca sa probezi cat mai temeinic cele ce ti-am zis mai sus si sper ca fiul/fiica ta sa ajunga acolo unde ii va fi cel mai bine.
Va multumesc mult pentru raspuns. Intre timp situatia materiala a doamnei s-a ameliorat. Problema insa nu a "trecut" si s-a intensificat. Am consultat o baza de date legislativa si am aflat ca adulterul nu mai e considerat infractiune din 1997, in varianta din 2004 a Codului Penal nici macar nu mai exista cuvantul adulter. Asa ca pentru moment nu-mi ramane decat sa raman perplex vis-a-vis de legea romana care e "oarba" precum justitia. O sa ma mai gandesc... Mersi inca o data.
Buna ziua,
Situatia se prezinta astfel: copilul a fost incredintat mamei (salariata, sta cu mama ei intr-un apartament, cu o camera, fara toaleta sau apa calda). Tatal are posibilitati materiale mai bune. Copilul sta la tata si nu vrea sa auda de maica-sa. In 4 luni copilul a stat 3 zile la maica-sa, tatal si parintii acestuia ocupindu-se de el. Mama nu se intereseaza de copil, nu suna, nu-l viziteaza, nu participa la intretinerea copilulului, iar alocatia o incaseaza ea. Tatal vrea sa obtina custodia copilului. Ce se poate face in acest caz? Multumiri.
Situatia se prezinta astfel: copilul a fost incredintat mamei (salariata, sta cu mama ei intr-un apartament, cu o camera, fara toaleta sau apa calda). Tatal are posibilitati materiale mai bune. Copilul sta la tata si nu vrea sa auda de maica-sa. In 4 luni copilul a stat 3 zile la maica-sa, tatal si parintii acestuia ocupindu-se de el. Mama nu se intereseaza de copil, nu suna, nu-l viziteaza, nu participa la intretinerea copilulului, iar alocatia o incaseaza ea. Tatal vrea sa obtina custodia copilului. Ce se poate face in acest caz? Multumiri.
sa nu se supere cel care a initiat subiectul: de curiozitate, sintagma ninteresul superior al copiluluin spune ceva cuiva? caci cica asta ar trebui sa fie criteriul in asemenea cazuri. nu sunt malitioasa, nu va suparati pe mine, doar sincer curioasa. s-a uitat cineva vreodata pe legea 272/2004? cu drepturile copilului.
cat despre anchetele sociale pertinente si neutre....lasati.
cat despre anchetele sociale pertinente si neutre....lasati.
Eu nu vad cum un sot adulter poate fi un parinte bun ... Chiar nu vad cum .. Un asemenea sot poate vb. despre morala unui copil ??
Nu inteleg de ce sa fie scoasa infractiunea de adulter .. Eu as fi de parere cu o pedeapsa alternativa speciala pt. cel care savarseste infractiunea de adulter. Stiu ca ma abat de la subiect ... va rog sa ma scuzati ... insa am sa va spun o intamplare. Vara trecuta fiind la tara la parintii mei, mi-a povestit mama mea o intamplare petrecuta cu cateva zile inainte sa vin eu. Era un hot in sat care fura pasari si le vindea pe bautura. Politistul de acolo l-a pandit si l-a prins. Nu s-a complicat in chestii oficiale ... ci a 2-a zi ... l-a dezbracat ( doar lenjeria intima mai avea pe el) i-a dat 2 pui morti in mana ... si l-a plimbat ziua in amiaza mare prin centrul satului ... punandu-l sa strige : "Sunt un hot! Sunt un hot! Sunt un hot!" ca sa stie toata lumea. De atunci chiar nu i-am mai auzit pe parintii mei sa mai fi furat omul acela.
Asa as face propune sa se faca si cu sotii adulteri. As inaspri pedepsa pt. adulter si as face o alternativa speciala in care sotul sa fie plimbat printre oameni si sa strige : "Sunt o persoana infidela,imorala si iresponsabila!". Sa-si atraga dispretul public. Pt. ca inainte de a fi sanctionat de lege, sotul adulter trebuie sanctionat de colectivitate.
Parerea mea.
Idealista si irealizabila.
Nu inteleg de ce sa fie scoasa infractiunea de adulter .. Eu as fi de parere cu o pedeapsa alternativa speciala pt. cel care savarseste infractiunea de adulter. Stiu ca ma abat de la subiect ... va rog sa ma scuzati ... insa am sa va spun o intamplare. Vara trecuta fiind la tara la parintii mei, mi-a povestit mama mea o intamplare petrecuta cu cateva zile inainte sa vin eu. Era un hot in sat care fura pasari si le vindea pe bautura. Politistul de acolo l-a pandit si l-a prins. Nu s-a complicat in chestii oficiale ... ci a 2-a zi ... l-a dezbracat ( doar lenjeria intima mai avea pe el) i-a dat 2 pui morti in mana ... si l-a plimbat ziua in amiaza mare prin centrul satului ... punandu-l sa strige : "Sunt un hot! Sunt un hot! Sunt un hot!" ca sa stie toata lumea. De atunci chiar nu i-am mai auzit pe parintii mei sa mai fi furat omul acela.
Asa as face propune sa se faca si cu sotii adulteri. As inaspri pedepsa pt. adulter si as face o alternativa speciala in care sotul sa fie plimbat printre oameni si sa strige : "Sunt o persoana infidela,imorala si iresponsabila!". Sa-si atraga dispretul public. Pt. ca inainte de a fi sanctionat de lege, sotul adulter trebuie sanctionat de colectivitate.
Parerea mea.
Idealista si irealizabila.
attorneyatlaw wrote:promovati o actiune in care solicitati reancredintarea minorului, respectiv catre tata, bazata pe toate acestea.
As mentiona urmatoarele:
-virsta copilului: 6 ani
-raspunsul avocatului mamei si motivatia curtii la incredintarea copilului mamei: "mai presus de conditiile precare ale mamei, copilul are nevoie de dragoste materna".
-in aproape 5 luni de la plecarea mamei de la domiciliul conjugal si 2 luni de la pronuntarea divortului si custodiei, mama a sunat tatal copilului de 3 ori la servici cind a cerut ca tatal sa-i duca copilul. Tatal i-a spus sa vina sa-l ia (mama putea sa ia copilul oricind de la gradinita la ea acasa) pentru ca el nu are de gind sa impacheteze copilul in patura si sa il predea impotriva vointei lui (vointei copilului). I s-a propus mamei sa se intilneasca cu copilul pe teren neutru (nici la ea nici la tatal) si sa ramina cu copilul citeva ceasuri in compania unei persoane neutre. Mama n-a raspuns si n-a facut nimic.
Are tatal sanse sa cistige custodia copilului si ce probe sa aduca in instanta? Multumesc mult.
Eu cred ca poti sa lasi si lucurile asa cum sunt. Inteleg ca mama nu se grabeste sa ia copilul si nici nu vine sa il vada. Atata doar ca incaseaza alocatia copilului, si aia e numai 210.000 lei.
Daca merge, tine copilul si asteapta sa faca 10 ani, trece timpul repede si atunci poate ai mai multe sanse sa-l iei si pe hartie.
Daca merge, tine copilul si asteapta sa faca 10 ani, trece timpul repede si atunci poate ai mai multe sanse sa-l iei si pe hartie.
1. Tatal copilului doreste sa treaca copilul in pasaport sa poata sa-l duca in concediu la mare. Nici o sansa ca mama sa-si dea acordul.minodora wrote:Eu cred ca poti sa lasi si lucurile asa cum sunt. Inteleg ca mama nu se grabeste sa ia copilul si nici nu vine sa il vada. Atata doar ca incaseaza alocatia copilului, si aia e numai 210.000 lei.
2. Cit timp isi intretine copilul, tata nu vrea sa-i dea mamei pensia alimentara. In plus, mama cistiga mai bine decit tatal, dar se plinge de bani. Copilul fiind incredintat mamei, ea oricind poate sa-l dea in judecata pt. neplata pensiei chiar daca copilul nu e la ea.
Multumiri.