O conditie suspecta intr-o cerere de credit..

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
viulian

O conditie suspecta intr-o cerere de credit..

Post by viulian » 04 Jun 2006, 22:38

Buna ziua!

Am contactat o institutie de creditare caci doresc sa-mi cumpar un apartament. Acum sunt la faza de completat acte, dar la cererea de credit, la rubrica de Conditii si Consimtamint apare scris asa:

Subsemnatii am luat la cunostinta si am fost de acord cu urmatoarele:
....
( 8 ) contractul de creditare pentru Proprietate poate fi transferat prin succesiune sau cesiune altor parti fara a fi necesar acordul solicitantilor si/sau poate fi transferat spre administrare altor persoane cu o notificare prealabila;
....

Cum citesc eu (fara experienta in avocatura) este asa: cesiune, altor parti, fara aordul meu. Ca si cum as semna in alb ? Ei pot da oricui contractul, fara ca eu sa fiu de acord cu asta ?

Sincer nu inteleg cum trebuie sa interpretez acel punct, mie ca necunoscator imi suna suspect :roll:

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri..

Iulian

lawprofile

Post by lawprofile » 04 Jun 2006, 23:03

adica dreptul de a primi capitalul si dobanda poate fi dat de banca unei alte banci sau banca poate mandata pe cineva sa administreze acest drept(in acest ultim caz ramanand in continuare creditoare).
in primul caz nu ai e ce sa-ti faci probleme pt ca noul creditor nu poate schimba termenii contractuali(de altfel, cesiunea de creanta e prevazuta chiar de codul civil, fara sa necesite acordul debitorului).
in al doilea caz cu atat mai putin ar trebui sa-ti faci probleme.
in ambele cazuri si indiferent ce spune in contract, trebuie sa fi notificat.

Post Reply