natura termenului

Discutii privind procedura penala
Post Reply
victor

natura termenului

Post by victor » 03 Jun 2006, 06:43

Am vazut o dezbatere interesanta despre natura termenului de 20 zile prevazut de art.287 ind 1, alin.3 c.proc.pen., in care se poate face plangere impotriva rezolutiei procurorului.

Care este natura termenului?De decadere sau de recomandare? :!:

norocel

Post by norocel » 03 Jun 2006, 06:50

De decadere.
Cel putin asa stiu eu.

wittmann

Post by wittmann » 03 Jun 2006, 10:00

Decadere

bog28

Post by bog28 » 03 Jun 2006, 18:08

decadere.

de recomandare, e termenul de 20 zile in care instanta ar trebui sa solutioneze plangerea.

victor

Post by victor » 03 Jun 2006, 22:21

pt bog28

Nu e la fel si pentru prim-procurorul care trebuie sa solutioneze plangerea inainte de sesizarea instantei?
Luni o sa va spun si motivarea instantei care a apreciat ca fiind de recomnadare si termenul de plangere la instanta.

bog28

Post by bog28 » 03 Jun 2006, 22:27

Nu e la fel si pentru prim-procurorul care trebuie sa solutioneze plangerea inainte de sesizarea instantei?
- ba da, exprimarea mea nu a cuprins si cazul acesta.

trebuie sa avem clara distinctia intre: termenul in care persoana poate face plangere (termen de decadere) - termenul in care organele prevazute de 275-278 au obligatia sa solutioneze plangere (termen de recomandare)

in rest, n-ar trebui sa fie probleme
Luni o sa va spun si motivarea instantei care a apreciat ca fiind de recomnadare si termenul de plangere la instanta.
- da, si sa ne spui daca acea hotarare a fost/ va fi casata.

victor

Post by victor » 03 Jun 2006, 22:37

E mai greu sa fie casata.
S-a dat saptamana trecuta in recurs.
Era o discutie foarte interesanta si aprinsa, iar a doua zi am verificat condica si....surpriza. A admis recursul celui care spunea ca e de recomandare si acest termen.Vorbea individul si de o decizie deCurte Constitutionala in sensul asta.
Promit, pe luni.

bog28

Post by bog28 » 07 Jun 2006, 19:39

victore, mai asteptam inca solutia aia :?:

c s mai aude :?:

Post Reply