E prea tirziu?

Familiei
Post Reply
butterfly27

E prea tirziu?

Post by butterfly27 » 30 May 2006, 21:14

[siz
e=18][/size]
Stimate Doamnelor si Domnilor,
Buna ziua!

Ca sa ma prezint:sint romanca stabilita de mult (dar nu de buna voie) in Germania. A doua mea casatorie a fost facuta si desfacuta la starea civila in Germania,iar cea bisericeasca,in Romania(altfel n-am fi putut boteza copiii-gemeni). Divortul a fost in 1996 la care sotul nu a declarat nimic din averile si bussynessurile de acolo.Desi mi-am deschis ochii prea tirziu asi vrea sa va intreb daca are rost sa cred ca asi rezolva ceva daca mi-asi cere acum drepturile... Am fost de la bun inceput inselata de el si de toata familia lui si lucrata pe la spate si daca va voi povesti si restul(care e f. complicat-si eu nu m-am asigurat cu nimic ptr. ca eu ma bazez pe constiinta fiecaruia si cred intii in partea lui pozitiva)o sa-mi dati dreptate....
Pot face ceva dupa atitia ani?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

bonsa

Post by bonsa » 31 May 2006, 18:34

cu ce te putem ajuta noi, cu dreptul roman in GermaniA? caci inteleg ca acolo stai...

butterfly27

Post by butterfly27 » 31 May 2006, 20:49

BUNA SEARA1
Scriu de o jum. de ora si apas gresit pe o tasta si-mi dispare totul.....pacat...Deci:
"Marea mea iubire din RO. care m-a sfatuit sa ma casatoresc cu neamt ca sa pot pleca in Germania ca apoi sa ma despart de el si sa-l aduc pe el in Germania,m-a zapacit in asa fel de creier(naiva per excelence)incit am facut-o.Cind am plecat,eram deja gravida .In Germania n-am reusit sa abortez si am fost corecta si i-am spus neamtului,care a acceptat sa fie copilul lui.Romanul a spus ca el face numai baieti...Fiind crescuta cu frica bisericii si cu bun simt,normal ca nu mi-am batut joc de fam. din Germania si sa dau imediat divort...Mai ales ca neamtul a iubit fata mai mult decit copiii lui,si ptr asta a meritat respect.Dupa citiva ani in care romanul si familia lui m-au mintit permanent,a murit neamtul.Cind am plecat cu fata in RO. sa discutam viitorul nostru de familie,aflu ca romanul era insurat cu o evreica si ca si-a falsificat si actele lui si a bunoii lui decedate sa-i faca pe toti evrei.Pacat ca apucasem sa-i spun fetei ca el este tatal ei adevarat.Socul a fost ptr amindoua.Dupa luni de stat in Israel si vazind ca nu poate face nici o afacere si mai ales ca nu si-a putut aduce mama si fratele acolo,s-a gindit sa ma sune si sa-mi spuna sa-i fac chemare in Germania ca sa ramana cu noi.Am facut tot posibilul si l-am adus,mai tirziu i-am platit si divortul de evreica si m-am certat si cu autoritatile aici sa-i fac mereu prelungire de viza.I-am chemat si mama si fratele aici in vizita...ramasesem intre timp si gravida cu gemeni...De cind i-a venit fam. aici,eu n-am mai existat...lor le apartinea totul:bani,apartament,planurile de viitor,etc.S-au cumparat masini,jocuri de noroc(de cazino) si s-au carat in Ro. si s-au vindut.Nu stiu nici pina azi cit a cistigat,dar stiu ca fratele lui si-a facut imediat firma plus o casa de amanet(ideea mea ptr noi) si apoi a vrut sa cumparam o casa,OK.,numai ca proprietarul casei care voia s-o cumpere n-a vrut sa i-o vinda ptr ca fam lui si el sint ptr el tigani si borfasi....Dca ar fi fost ptr mine singura mi-ar fi dat-o imediat...Mi-a trebuit mult timp sa-l conving ca eu raspund de viitorul lui.Neavind cetatenia romana si nefiind casatoriti,el s-a dus fara stirea mea cu maica-sa la notar si au cumparat-o."casa este ptr noi si copiii nostri a spus el".Cit am fost eu in spital o saptamina,au venit la mine in vizita in Germania prietenii de fam. a parintilor mei si iar mi-a propus sa venim in AUSTRALIA CA E MA BINE:aL MEU ROMAN s-a gindit ca ar fi o idee buna sa mergem acolo.Am depus actele si mi-a spus ca e mai usor ptr el daca n-ar fi casatorit si n-ar avea copiii,iar cind sintem in Australia,ne casatorim si le da la toti trei copii numele de tata.Asta a insemnat ca eu a trebuit sa mint statul german sa le spun ca nu stiu cine e tatal(in fazta lor sint o prostituata) si copiii au numai numele meu.Eu si fata am primit viza,el nu.Intimplator am raspuns la un anunt din ziar care cauta un neamt o firma straina ca joint venture.Am facut-o si pe asta,dar peste tot a trebuit sa-i tin spatele si sa-mi dau eu cuvintul ca el e serios.Asa am facut si in Romania o firma mare in care eu eram actionarul german.El m-a folosit,ca in spatele meu ii obliga sa faca geschäfte fara sa-mi spuna mie ca el "nu face geschäfte cu femeile".Directorii romani,oameni cinstiti mi-au spus dar el n-a recunoscut.Si-a cumparat terenuri,a facut o firma de body guards fara sa-mi spuna,am stat in rom. in casa dar n-aveam nici un ban.Au fost in stare sa stea toti trei la masa si mie sa nu-mi puna nimic in farfurie.Am fost batuta,alungata,au schimbat lacatele la porti sa nu intru,au facut orgii in casa,au fost in Germania in lipsa mea si au golit un hotel pe care l-am cumparat pe ambele nume,si-a cumparat masina scumpa si eu mergeam pe jos,si-a transferat toti banii la o directoare de banca cu care traieste si astazi.N-am mai rezistat si am plecat in Germania.Eram prea socata sa cred ce-am trait acolo.Ajunsa acasa a trebuit sa vad ca el cu partenerul german nu mi-au mai dat salariul,asa ca au inceput greutatile financiare.Plata chiriei apartamentului meu,rata pentru hotel cumparat cu 500.000Marci plus 100000Marci pentru care am desfacut tote asigurarile mele si a copilului sa avem suma ptr.banca.M-am chinuit trei ani cu trei copii,fara bani,iar ei se plimbau in Germania si stateau in hotel cu amentele(el cu amanta ,fratele cu amanta si partenerul german cu amanta).Mi-au spus vecinii de acolo,plus ca au venit cu camioane si au golit hoteleul cu tot ce era de vindut.Apoi,ce sa fac eu cu un hotel in constructie si gol si fara bani?
Am dat acestei familii totul ca sa se simta bine si sa fim o familie fericita.Au luat cu 20 de miini dar mie sau copiilor nu ne-au dat nimic.Cind am trimis copiii in Romania in vacanta la parintii mei,le-am pus conditia sa nu ia leg. cu fam.x,dar fam.x i-a trixat si pe ai mei(cu lacrimi de dragoste,etc)si tot i-au luat la ei in vizita.Atunci i-am trimis dl-ui x un fax si i-am spus sa-i pastreze la ei acolo unde e cas,banul si 20 de pers. care sa se ocupe de ei.Dupa un an fata a venit innapoi ptr ca a spus ca ei nu sint sanatosi cum traiesc si ca o fac pe jetset,o jigneste si vrea sa danseze cum cinta el...Sint 11 ani de cind traiesc cu 350000 Euro datorii,am muncit ca sa-mi ia statul datoriile,plus ca sint banuita de inselatorie ca nu le spun cine e tatal copiilor dar am incasat banii de la stat ptr. gemeni.Dl.x nu a trimis nici un leu,desi l-am rugat acum sa-mi trimita niste bani ptr ca am facut privat insolvenz.Ei rid de noi si spun ca sintem "boschetarii din Germani" si ei au milioane(in Euro) si socotesc ca noi n-avem nici un drept.
Si acum,daca vaeti cuvinte,spunet-mi,va rog,ce sa fac?Stiu ca mi se potriveste proverbul"cine-i prost sa stea acasa",dar eu am o inima de aur si nu pot fi ciine cu altii...

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 01 Jun 2006, 21:26

Greu......
Lunga poveste..........
Avocatii virtuali n-au ,cred,timp si chef de asa ceva.........
Mai bine la cei din lumea reala.
Parerea mea !

butterfly27

Post by butterfly27 » 01 Jun 2006, 21:58

Multumesc ptr timpul pe care vi l-ati pierdut citindu-mi mesajul.Ramin o optimista...

wittmann

Post by wittmann » 02 Jun 2006, 12:28

Scrieti un mesaj mai concis si sunt sigur ca se va gasi cineva sa raspunda.

chihiro

Post by chihiro » 03 Jun 2006, 21:51

Nu e neaparat vorba de concizie, dar este greu de triat din mesaj informatia utila din punct de vedere juridic, de exemplu regimul aplicabil bunurilor proprietate comuna, daca exista, si unde sunt aceste bunuri, situatia diverselor societati, situatia juridica a copiilor...pare o problema complexa care se poate analiza doar cu documente in fata, pas cu pas. Ma alatur colegilor mei si va sfatuiesc sa apelati la un avocat in carne si oase, dar nu inainte de a pune toate informatiile (si documentele care le confirma) cat de cat in ordine, pe capitole. Trebuie sa va mai fie si dv clar ce anume doriti sa obtineti in urma unui demers juridic: de exemplu, recunoasterea copiilor de catre tatal natural (daca este cazul), obtinerea unei sume ca intretinere, recuperarea unor bunuri sau sume de bani, despagubiri, etc. In functie de acestea, se stabilesc si demersurile care pot fi efectuate, in functie de legea aplicabila.

butterfly27

Post by butterfly27 » 03 Jun 2006, 23:41

Stimate Doamne si Domni,

Ca totusi ramin optimista s-a platit intotdeauna,dar nu numai optimista,ci si o rabdare de fier.Va multumesc ca imi ajutati cu sfaturi juridice si inteleg ca din afisarea compacta a faptelor nu puteti deduce mult,pentru asta ar trebui sa scriu un roman,sa vind drepturile si sa scot banii sa platesc un avocat...
Daca ma mai tin nervii,poate am sa si-o fac.
Deci,Domnul x mi-a distrus mie trecutul,prezentul si viitorul ,dar nu numai mie ci si copiilor mei.Mai putin gemenilor care ,din pct de vedere material,au momentan ce le trebuie,dar moral sint total paralel cu viata reala.Dupa cum am auzit,dl.x panuie ca atunci cind gemenii implinesc virsta de 18 ani,vrea sa-i infieze.Daca aceasta familie (newcommer-comparativ cu fam. Ceausescu)nu stie ca atit timp cit traiesc eu,au nevoie de acceptul meu inseamna ca ori dreptul romanesc accepta si eu nu stiu,ori ca ei plutesc pe norul 7 si cred cxa pot cumpara pe oricine...Doresc paternitatea celor trei copii la care n-a vrut sa le dea numele ca sa nu plateasca.Doresc drepturi la casa din Rom.,doresc plata a cel putin jumatate din datoriile care le-a facut prin cumpararea hotelului in Germania(fapt ptr care am fost obligata sa facx "privat insolvenz"aici).Sint o femeie corecta si totusi am inselat statul german spunindu-le ca nu cunosc tatal copiilor si el stie ca daca le spun adevarul,are el de platit 16 ani x 2 ptr gemeni si 26 ptr fata.Gemenii au numai cetatenia germana si nu au inca pasapoarte sa iasa din tara. Dar asta o rezolv eu aici. Ptr. situatia de la inceput pina acum am martori atit in Romania cit si in Germania,dar ei au (dupa cum am auzit) acte peste acte-cumparate,falsificate,etc.Am eu vre-o sansa ?Apoi actuala lui(fosta directoare de banca unde el de la inceput a ascuns banii din Germania pe conturi private-am martori ca a fost chemata la noi in casa si i s-au dat banii in mina( e vorba de jeci de mii de marci in anii 90-95).La fel doresc despagubire ptr inselaciune.Stiu ca ptr problema mea imi trebuie un avocat in Romania(desi nu stiu cum asi putea sa-l platesc-doar daca avocatul vede in cazul meu un cistig destul de bun ca sa-l preia....).E poate mai bine de deschis un proce la Bucuresti decit in orasul in care locieste fam.x-se pare ca deja 1/4 di oras ii apartine.Visez daca am de gind sa deschid un proces,sau vad prea multe filme americane unde avocatii isi dau silinta sa cistige chiar numai ptr prestigiul lor?
Scuze ca iar n-am fost conchisa la tema si mai pe scurt,dar rana mea e adinca si singereaza inca puternic...
Multumesc iar anticipat si-mi cer scuze ptr povestile care nu sint poate relevante.
Cu stima,
butterfly27[/b]

Post Reply