art. 614 c.pr. cv.

Familiei
Post Reply
romanitza

art. 614 c.pr. cv.

Post by romanitza » 25 May 2006, 20:13

Hey!

Imi poate cineva indica un link unde as putea citi mai mult din legislatia privind divortul in Romania.

Ma intereseaza sa inteleg in ce masura eu si sotul putem DIVORTA IN COMUN ACORD fara a ne deplasa in Romania si ce acte (+alte hartoage/cereri) trebuiesc. Am vazut ca problema a mai fost discutata pe forum, fiind foarte controversata....

Concret:
-suntem rezidenti canadieni si locuim in Canada
-nu avem copii
-casatoriti in Romania in urma cu ~ 5 ani

ar trebui sa fie simplu, nu? sau ...?

:floare: Romanitza

pavel

Post by pavel » 25 May 2006, 20:55

Romanitza, ia, te rog, legatura cu mine pe avocatpavel@yahoo.com. Am avut o cauza similara cu cineva din Spania. S-a rezolvat prin procura. Destul de repede. Numai bine.

romanitza

Post by romanitza » 26 May 2006, 20:46

P.S. Daca credeti ca ati putea avea un sfat cat de mic in situatia prezentata mai sus ma puteti contacta si direct la: mariaromanitaradu@yahoo.com.au

Va multumesc mult!

Romanitza

wittmann

Re: art. 614 c.pr. cv.

Post by wittmann » 26 May 2006, 22:48

romanitza wrote:
Concret:
-suntem rezidenti canadieni si locuim in Canada
S-ar putea sa va treziti ca instanta va invoca necompetenta teritoriala, avand in vedere ca ultimul domiciliu comun nu e in tara; dar pentru ca e divort prin consens, aveti sanse mari sa scapati... :grin:

codobelc

Post by codobelc » 29 May 2006, 09:02

pavel wrote:Romanitza, ia, te rog, legatura cu mine pe avocatpavel@yahoo.com. Am avut o cauza similara cu cineva din Spania. S-a rezolvat prin procura. Destul de repede. Numai bine.
:grin: :grin:

romanitza

Post by romanitza » 29 May 2006, 16:45

...Cand am intrat pe forumul de pe avocatura.com mi-a aparut mesajul:
"bine ai venit la Justitie fara secrete!" ...

Intrebasem unde as putea gasi un articol din legislatie. Ce bine ar fi daca am cunoaste cu totii mai bine legile tarii, daca ar exista comunicare legislativa.... De multe ori se fac greseli din necunoastere. Daca nu s-a luat o initiativa guvernamentala pentru a face publica si pe internet legislatia din Romania, oare nu ar fi bine ca macar noi sa incercam sa facem ceva? Am avea numai de castigat ca societate. Cu timpul vom mai putea atenua astfel din problemele de care ne plangem la fiecare pas.... Chiar nimeni sa nu stie cum/unde as putea citi articolul de lege care este atat de discutat pe acest forum, in cadrul acestui subiect (Familiei). Sper totusi sa fie altcineva aici care sa-mi spuna MARELE SECRET de la JUSTITIA FARA SECRETE.

Multumesc din suflet celor care isi pot rapi o secunda din viata lor, si asta nu pentru a rade in gura mare, sau ignora cand cineva cere un sfat.

wittmann

Post by wittmann » 29 May 2006, 20:47

Art. 614
In fata instantelor, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul din soti executa o pedeapsa privativa de liberatate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.

romanitza

Post by romanitza » 30 May 2006, 05:39

Multumesc mult!

Deci in conformitate cu acest articol nu ar mai trebui sa fie "invocata necompetenta teritoriala, avand in vedere ca ultimul domiciliu comun nu e in tara"?

Multumesc foarte mult si celor care mi-au raspuns pe privat. :floare:

Romanitza

wittmann

Post by wittmann » 30 May 2006, 12:00

Nu, nu am spus asta. Reprezentarea partilor in proces este o problema, competenta teritoriala este alta. Puteti fi reprezentati prin mandatar, dar in fata instantei competente material, care potrivit legii este cea de la ultimul domiciliu comun.

Post Reply