pensie intretinere-tatal in germania

Familiei
Post Reply
ronia

pensie intretinere-tatal in germania

Post by ronia » 23 May 2006, 23:43

Fostul meu sot locuieste in Germania, avind dubla cetatenie(romana si germana).Dupa nasterea baiatului nostru(1994) a deschis proces de tagaduire a paternitatii.S-a facut facut testul HLA la IMM Bucuresti(in acea vreme nu se facea testul ADN la IMM).Rezultatul:probabilitate 97,6% ca fostul sot sa fie tatal.Pensia alimentara a fost stabilita la 25% din veniturile fostului sot.In 1998 a emigrat in Germania si de atunci am primit 25% din venitul minim pe economie.
Vreau sa deschid proces de majorare a pensiei de intretinere pentru copil.Ce sanse am sa obtin 25% din veniturile pe care sotul meu le are in Germania?Am auzit ca daca pensia de intretinere este stabilita in procente nu este posibila recunoasterea si nici punerea in aplicare in Germania.Din ceea ce mi-a spus fostul sot,in Germania, probabilitatea testului de paternitate trebuie sa fie 99,99 pentru ca el sa fie declarat tata.Are dreptul fostul sot sa deschida un alt proces de tagaduire a paternitatii in Germania sau este recunoscuta sentinta din Romania?
La ce "surprize" juridice ma pot astepta din partea fostului sot in cazul in care este ajutat de un avocat din Germania?(nu am bani destui pentru un proces in Germania).

butterfly27

Post by butterfly27 » 30 May 2006, 17:42

Halo,ronia!

in problema cu paternitatea:testul din Romania e valabil si in Germania daca a fost facut pe cale legala(nu prin internet).
in problema cu banii:daca stii adresa unde locuieste sotul(prietenul )in Germania,ori scrii la Jugendamtul din regiune sau direct la Amtsgericht ,ori te clik-uiesti in forumul de Jurathek-daca stii limba germana,si gasesti un sfat bun de la persoane cu cunostinte juridice...Succes!
butterfly27[/b]

Crode

Post by Crode » 07 Jul 2006, 19:20

Hallo ronia,
dupa legile germane, daca copilul este rezultat din casatorie, sotul este automat considerat ca fiind tatal copilului. Deci el trebuie sa dovedeasca ca nu este tatal copilului, odata ce tu prezinti certificatul de casatorie si certificatul de nastere al copilului. De ras este ca de vreo 3 ani s-a dat o lege si nici nu mai are voie sa faca asta, deci sa faca vreun test genetic pentru a dovedii ca nu el este tatal. Politica este ca fiecare copil sa aiba un tata. Legii i se spune inoficial "Schlampenschutzgesetz" = Lege de protectie a curvelor (casatorite).
Dupa legile germane (Art. 18 EGBGB alin 1) pensia de intretinere minor se plateste dupa legile unde locuieste copilul, deci se face trimitere la legile romanesti, deci o hotarare din Romania va fii recunoscuta in Germania.
In principiu va trebuii sa deschizi procese in Germania, unde locuieste el. Daca nu ai bani vei putea sa deschizi doar procese la care ai 100% sanse sa le castigi, altfel nu vei gasii avocat pentru asta. La orice hotarare jud. se fixeaza de catre instanta si onorariul avocatului, iar avocatul ia direct banii de la cel care a pierdut procesul. Deci poti rezolva si fara bani.
Primul pas este un proces de a obtine adeverintele lui de salariu (Auskunftsklage), sanse 100% de castig in Germania. De obicei ajunge si o avertizare. Mai departe e bine sa te intelegi cu el, caci depinde mult de salariul lui, si poate sa-ti faca probleme. Daca lui ii raman mai putin de 890 Euro/luna nu mai este obligat sa plateasca nimic nimanui dupa legile germane deci hotararea nu va fii recunoscuta (partial) in Germania. Daca i-si reduce norma si apoi pensia de intretinere in Romania va trebui sa o iei de la capat cu procesele. Daca are un salariu mare i se va parea prea mult 25%, in Germania pensia minor este intre 15-20%. In principiu barbatii platesc fara probleme pensia pentru copil insa nu sunt deloc de acord sa plateasca in plus si surplusul sa intre in buzunarul sotiei. Deh ....
Numai bine ...

Post Reply