Dizolvare SC activa initiata de Registrul Comertului?!

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
debora

Dizolvare SC activa initiata de Registrul Comertului?!

Post by debora » 22 May 2006, 13:13

O firma, sc X srl, nu si-a depus bilantul contabil la Registrul Comertului pe anii 2004-2005.
Drept pentru care Cei de la Registru au inaintat la tribunal o actiune in dizolvare(!?)
Patronul firmei s-a trezit cu o comunicare din partea instantei cu precizarea ca daca nu face recurs in temen de 30 de zile, societatea va fi dizolvata de drept.
Scriu toate aceste date la modul foarte general, insa voi veni cu completari in momentul in care voi vedea hartia cu pricina,
Intrebarile mele sunt:
1. Daca fac recurs, ce pot invoca pentru a nu se dispune dizolvarea firmei?
2. Daca totusi firma se dizolva, prin hotarare definitiva,care este procedura de la aceasta dizolvare pana la radierea efectiva?
Va multumesc foarte mult.

kinga

Post by kinga » 22 May 2006, 14:54

In primul rand repede fuga la ORC.... sda depui bilantul pe 2004-2005
daca ai sentinta discutam despre restul

ATX2003

Post by ATX2003 » 22 May 2006, 20:41

depui bilantul la orc si prezinti instantei chitanta prin care ai platit depunerea bilantului, iar daca orc nu primeste bilantul il depui la instanta de judecata.

debora

Post by debora » 23 May 2006, 07:17

revin cu completari.
Tribunalul Tulcea se pronunta in sentinta civila nr. 1096/4.05.2006
Motivarea cererii ORC este nedepunerea bilantului contabil pe 2004 si nedepunerea [b]in termen [/b]a bilantului contabil pe 2003.
Acum,
daca depun bilantul pe 2004 ce mai pot pati [b]daca nu este depus in termen[/b].
Si in motivarea recursului, ce pot invoca pentru a obtine castig de cauza, adica nedizolvarea firmei?
Va multumesc mult.

ATX2003

Post by ATX2003 » 23 May 2006, 13:04

in mod normal ar trebui sa respinga cererea de dizolvare daca depui bilantul la instanta de judecata chiar si in recurs.

fanna

Post by fanna » 23 May 2006, 13:27

Finalitatea pe care o urmareste Registrul Comertului este depunerea bilantului.
Deci nu te crampona de ce si cum sa scrii in recurs, invoci neatentia...etc, eu una nu am invocat nimic, ci am facut intampinare, si am depus la dosar chitantele cu dovada platii.
In instanta nici nu s-au uitat pe intampinare,....este intampinare.....raspunsul....este, sunt chitantele....raspunsul: sunt....si atat, nici nu a citit ce am scris acolo.

bozo

Post by bozo » 25 May 2006, 15:35

Te duci la registru, depui bilantul si faci recurs. In instanta aduci dovada depunerii bilantelor la registru, iar actiunea va ramane fara obiect.

Daca vrei dizolvarea, atunci lasi sa curga termenul de recurs, societatea se va dizolva, iar, ulterior, lichidarea si radierea efectiva este tot in sarcina societatii. Aceste proceduri nu vor mai avea loc din oficiu.

Post Reply