amanare pronuntare

Discutii privind procedura civila
Post Reply
myado

amanare pronuntare

Post by myado » 09 May 2006, 14:41

de cate ori se poate amana pronuntarea?
licitatia incepe de la 1!

bozo

Post by bozo » 09 May 2006, 15:01

Legea a fost gandita ca amanarea pronuntarii sa se dispuna o singura data-"Daca instanta nu poate hotari de indata, pronuntarea se va amana pentru un termen pe care presedintele il va anunta si care nu va putea fi mai mare de 7 zile". Dar, intrucat textul legal nu interzice expres, a fost interpretat in sensul posibilitatii unor amanari repetate, fiecare neputand depasi 7 zile. In mod normal, ar trebui sa fie o singura amanare si atunci cand se impune cu temeinicie, avand in vedere volumul proabatoriului, posibilitati de interpretare multiple etc., dar cum juzii nu sunt intotdeauna in mijlocul evenimentelor si au si cam multe dosare pe cap, recurg adesea la amanari repetate de pronuntare.

Pana la urma trebuie sa se decida o data s-odata, nu?

myado

Post by myado » 09 May 2006, 15:05

raspuns corect :aplauze: :aplauze: :aplauze:
deocamdata sunt la a 2 a....asta ca sa fie agonia mai lunga presupun...
facand caz de necaz...si in tacerea legii, la aceeasi motivare m-am gandit si eu...
daaaaaar, daca joi o sa fie a 3 a amanare...incep sa ma supar...

codobelc

Post by codobelc » 09 May 2006, 15:23

Eu am avut parte si de 4 amanari, deoarece "instanta, avand in continuare nevoie de timp pentru deliberare..." :grin:
Rabdare!

myado

Post by myado » 09 May 2006, 15:41

:mrgreen:

monica

Post by monica » 10 May 2006, 08:43

dar, cum ramane cu tergiversarea procesului?????????? :-( :-(

rxn

Post by rxn » 10 May 2006, 16:53

eu am vazut pronuntare amanata timp de 2 luni!!!...si redactarea a durat inca 4 luni (apropo de celeritate)
dar intrebarea e...ce poti sa faci?...in afara de cereri inutile catre conducerea instantei de urgentarea pronuntarii sau redactarii?

bozo

Post by bozo » 11 May 2006, 22:18

monica wrote:dar, cum ramane cu tergiversarea procesului?????????? :-( :-(
Tergiversarea e aplicabila numai partilor, nu si instantei.

monica

Post by monica » 12 May 2006, 14:32

merci, bozo, esti o draguta. Eu am cautat sa vad exact unde citisem despre asta (sa ma verific), dar nu am gasit. Fiind si la munca nu prea dispun de materiale.....Uite asa pot sa-mi verific si eu "cunostintele reale".

andreeact

Post by andreeact » 13 May 2006, 21:40

facand caz de necaz...si in tacerea legii, la aceeasi motivare m-am gandit si eu...
daaaaaar, daca joi o sa fie a 3 a amanare...incep sa ma supar...
Joi o repune pe rol.

myado

Post by myado » 16 May 2006, 15:21

neeeee, am onoarea sa va anunt ca s-a pronuntat!!! favorabil mie, logic : :lol: :lol: :lol:

rechinul

Post by rechinul » 18 May 2006, 14:39

Si eu cunosc si amanari la pronuntare ,dar mai ales ca se uita sa se redacteze hotararile luni de zile iar cetateanul asteapta... ma intreb ce este de facut , ca cereri pt urgentare am facut si nu sa raspuns :-x

myado

Post by myado » 18 May 2006, 15:12

nu-i nimic, faci ca mine: asteptam hotararea pronuntata in luna nov...si am tot asteptat-o pana m-am plictisit; acum cateva zile am cerut dosarul la arhiva si, ce sa vezi???minune...cele 2 hotarari zaceau cumintele la sfarsitul dosarului in speranta ca cineva va intreba de ele si la va trimite unde trebuie :lol:
drept pentru care mi-am insusit una, cu acordul duduii dragute de acolo logic.
acuma...ce sa zic....toti mai gresim....mai uitam...important e sa nu facem un obicei din asta.

SORINUTA

Post by SORINUTA » 19 May 2006, 08:10

[quote="myado"]raspuns corect :aplauze: :aplauze: :aplauze:
daaaaaar, daca joi o sa fie a 3 a amanare...incep sa ma supar...[/quote]

Mai......mie mi s-a amanat intr-un litigiu de munca de 26 de ori....... :(
Am asteptat mai mult de 4 luni sa vina sentita aia afurisita

Post Reply