Intrebari:
1) In opinia voastra este admisibila o actiune in constatarea perimarii de drept a executarii silite , actiune fundamentata pe prev. art.389 Cpr.civ (si eventual art.111 C.pr.civ )in situatia in care de la ultimul act de executare au trecut mai mult de 6 luni ?
Sau
2) Ar fi indicata contestatia la executare(eventual asteptat urmatorul act de executare) cu timbrajul si caile de atac aferente (doar recurs)si solicitata desfiintarea/anularea executarii silite (art.399 -404 cu raportare la art.389 alin.1 si art.391 Cpr.civ prin invocarea perimarii de drept a acesteia (pe cale de exceptie (?)) ????
C.pr.civ este putin neclar; se vorbeste despre perimare de drept , (ceea ce, in opina mea, isi produce efectul prin simpla trecere a termenului de 6 luni de la ultimul act de executare) si de cererea de desfiintare a executarii silite (ca efect logic al perimarii)
- art. 404 Cpri civ vorbeste despre anularea/incetarea ex. silite si nu de desfiintarea ei ca efect al perimarii; evident , actele indeplinite dupa implinirea termenului de perimare atrag anularea executarii conf. art.391 C.pr.civ, ceea ce ar indica varianta contesatiei la executare.La fel si art.399 Cpr.civ spune ca ...Impotriva executarii silite, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie..., ceea ce ar indica desfiintarea executarii ca efect al perimarii doar pe calea contestatiei la executare....Insa problema se pune cu privire la termenul de 15 zile reglementat de art.401 C.pr.civ in care se poate face contestatie; perimarea este un caz special

Intrebarile mele , legate de calea procedurala optima de invocare a perimarii, vizeaza indeosebi caile de atac impotriva sentintelor ce se pot pronunta in fiecare caz in parte, inclusiv posibilitatea utilizarii ambelor variante

