Ajutor...

Discutii privind procedura civila
Post Reply
dibmar

Ajutor...

Post by dibmar » 26 Apr 2006, 22:02

Apel timbrat insuficient,zice instanta la primul termen ,si drept urmare anuleaza apelul.
Nu am fost prezenti din 4 parti nici unul (parati si intervenienti) la acest prim termen pt.ca nu am primit citatiile,de altfel pt.intervenient nu s-a comunicat nici sentinta,dar a declarat totusi apel odata cu ceilalti parati.
Comunicarea citatiilor apare la dosar ,ca fiind trimise si afisate .
Intrebari:
1-ce pot sa mai fac ,exista vre-o posibilitate ?care este calea de atac in situatia asta?
2-este legal ca la primul termen sa se solutioneze apelul?(ma rog sa-l anuleze?)
3-fiind mai multe capete de cerere-nu trebuia sa -l solutioneze partial?
V a rog o solutie cat de cat!

nunuti

Post by nunuti » 26 Apr 2006, 22:12

exceptia privind netimbrarea sau insuficienta netimbrare este o exceptie de procedura, care se solutioneaza inainte de a se intra in cercetarea fondului. Acesta este motivul pentru care instanta, anuland apelul ca fiind insuficient netimbrat, nu a mai intrat in cercetarea in fond a capetelor de cerere in privinta carora s-a declarat apel.
Poti face recurs, in care sa invoci lipsa procedurii de citare. Ma intreb, ce fel de dovezi privind indeplinirea procedurii de citare existau la dosar, din moment ce voi nu ati primit nimic?

dinubocos

Post by dinubocos » 26 Apr 2006, 22:40

Pe de alta parte era primul termen. Nu am patit niciodata asa ceva si nu am mai vazut. Putea sa dea un termen pentru a se completa taxa de timbru.

dibmar

Post by dibmar » 27 Apr 2006, 00:17

Aceasta exceptie nu trebuia pusa in discutia partilor?
La dosar este exemplarul postasului cu mentiunea ca a fost afisata citatia la poarta de intrare.
Termenul de recurs este de la comunicare sau de la acest termen la care s-a anulat apelul(civil) ...,ca nu mai stiu?
Da,a fost primul termen,si nici eu nu inteleg de ce instanta a procedat asa.
Va multumesc pt. raspunsuri!

mariusms

Post by mariusms » 27 Apr 2006, 06:19

Trebuie facut recurs. Hotararea trebuie casata si trimisa la instanta de apel care va cita din nou partile si va "ameninta" cu amenda factorul postal.

dinubocos

Post by dinubocos » 27 Apr 2006, 07:06

Casata pe ce motiv?
Daca partea nu poate face dovada ca nu a fost citata?

mariusms

Post by mariusms » 27 Apr 2006, 07:41

Procedura de citare a fost nelegala. Din 4 parti nu a fost nimeni citat cum trebuie. Este clar.
Termenul de exercitare a recursului curge de la comunicare (regula).

dinubocos

Post by dinubocos » 27 Apr 2006, 08:03

Faptul ca 4 parti interesate sustin ca nu au fost citate, in ciuda procesului verbal de la dosar, nu prea imi pare o baza solida pentru casare!

oanapopescu

Post by oanapopescu » 27 Apr 2006, 09:31

daca pe citatie se prevedea obligatia de a timbra apelulul cu o anumita suma instanta numai era obligata sa acorde un termen pentru a completa timbrarea dar instanta trebuia sa judece apelul in limitele timbrarii daca existau mai multe capete de cerere
Daca procedura de citare este viciata ,se poate face contestatie in anulare

dibmar

Post by dibmar » 27 Apr 2006, 21:36

Intamplarea ca nu mai primeam citatie pt.apel,m-a determinat sa ma interesez la arhiva de dosar,asa am aflat ca s-a si pronuntat.
Necitarea este intentionata,deoarece doua parti au domiciliul in alta parte,si la prima instanta au fost citate si acolo,iar ptr.apel-niciunde.

Deci contestatie sau recurs?
Pt.contestatie mai sunt in termen? din 5 apr..?

Dyana

Post by Dyana » 27 Apr 2006, 23:23

Recurs si,numai daca nu se rezolva asa,contestatie in anulare.

aho

Post by aho » 28 Apr 2006, 08:06

Dyana, mai citeste 317 c.pr.civ.
Eu inteleg ca motivele invocate in recurs nu mai pot fi invocate si prin c.in anulare generala ( neregulata citare in speta) intervine si autoritatea de lucru judecat.

Eu zic recurs. Daca totusi nu ai facut recurs in termen, incearca o contestatie in anulare, dar tren ca tu sa nu fi putut invoca acest motiv pe calea recursului, deci nu ai drept de optiune.

Dyana

Post by Dyana » 28 Apr 2006, 22:31

Hm,am vorbit eu de vreun drept de optiune?! 8O Nu.Am spus recurs si numai daca nu se rezolva prin recurs( situatiile indicate in art.317alin.2C.p.civ.,AHO),sa promoveze contestatia in anulare.

tristan

Post by tristan » 28 Apr 2006, 23:53

Dyana wrote:Hm,am vorbit eu de vreun drept de optiune?! 8O Nu.Am spus recurs si numai daca nu se rezolva prin recurs( situatiile indicate in art.317alin.2C.p.civ.,AHO),sa promoveze contestatia in anulare.
recurs!! Art 317 se refera la hotararile irevocabile ce pot fi atacate cu contestatie in anulare numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului deci in cazul de fata se promoveaza recurs!!
Raman la parerea ca in cazul promovarii ulterioare a unei contestatii in anulare va opera autoritatea de lucru judecat. Pana ajungem la aliniatul 2 al articolului trebuie sa vedem ce se intampla cu recursul.... :cafea:

dibmar

Post by dibmar » 29 Apr 2006, 20:48

Va multumesc pt.raspunsuri,si vin cu completari:
-am intrat in posesia comunicarii deciziei,stiti cum?,am furat-o din posta administratorului! Crede-ti ca voi fi acuzata de ...ceva?Probabil asa s-a intimplat si cu citatiile!
In decizie spune ca s-a citat cu mentiunea de timbrare de 30 bani...motiv pt. care anuleaza apelul...art.20 al 3 Legea 146/1997 coroborat cu art.9 din OG 32/1995.
(Exceptia insuficientei timbrari fiind invocata de instanta in temeiul art.137 al 1 cpc)
Si ar mai fi faptul ca eu ca intervenienta am facut apel prin aceeasi cerere cu paratii ,dar in decizie se refera doar la apelanti-parati si intimata-intervenienta...
Deci sunt in termen pt.recurs.
Daca mai aveti idei,solutii VA ROG!!!

Post Reply