creanta achitata partial in faza de conciliere directa

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
oanapopescu

creanta achitata partial in faza de conciliere directa

Post by oanapopescu » 26 Apr 2006, 18:36

daca dupa comunicarea concilierii prealabile debitorulul achita o parte din creanta cum se procedeaza in continuare se mentioneaza acest lucru in procesul verbal de conciliere in situatia in care debitorul nu se mai prezinta urmand ca actiunea sa fie formulata pentru diferenta de creanta?

dinubocos

Post by dinubocos » 26 Apr 2006, 18:51

Pai daca debitorul iti vine la conciliere arati faptul ca a achitat o parte din suma si specifici cat a ramas de plata.
Daca nu vine, il chemi in judecata pentru diferenta.

lauraC

Post by lauraC » 27 Apr 2006, 12:42

Nu este nevoie de o alta invitatie pentru diferenta? Ma lovesc si eu de aceeasi problema.

danutza

Post by danutza » 27 Apr 2006, 15:43

nu, nu trebuie

pai ia sa ne gandim... daca dragutzul debitor ti-ar achita zilnic cate un leu (fie el si nou :lol: ), ai putea tzine ritmul la trimis convocari?

eu am avut un minunat debitor, cu o suma maaaare, care imi platea catziva craitzari la fiece 20 de zile si astfel nu puteam sa-i fac cerere pe legea 64; tare omun, tren sa recunosc :-x, chiar daca nu era meritul lui

tristan

Post by tristan » 27 Apr 2006, 15:56

lauraC wrote:Nu este nevoie de o alta invitatie pentru diferenta? Ma lovesc si eu de aceeasi problema.
convocarea ai facut-o initial. Daca a platit din suma, specifici asta in P-V care se incheie la conciliere. Poate debitorul isi ia angajamentul sa plateasca intr-un anumit termen. Nu isi executa obligatia il dai in judecata, pentru diferenta! Ai urmat procedura prevazuta de art 720/1 CPCiv. Poti demonstra instantei ca ai incercat solutionarea litigiului pe cale amiabila. Plata fractionata a debitului nu implica tot atatea convocari la conciliere directa!!

Post Reply