Omar Hayssan eliberat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
wittmann

Omar Hayssan eliberat

Post by wittmann » 26 Apr 2006, 17:54

Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea omului de afaceri Omar Hayssam in dosarul rapirii jurnalistilor romani Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. Instanta a admis, astfel, cererea procurorilor si a avocatilor de a-l pune in libertate pe Hayssam care are cancer generalizat.

Urmeaza ca instanta sa transmita actele necesare eliberarii la Penitenciarul Rahova, unde sirianul este incarcerat.

lyanne91gl

Post by lyanne91gl » 26 Apr 2006, 18:59

Saptamana trecuta familia lui Omar a fost invitata la o televiziune. Atunci s-a spus ca Omar are cancer si a fost prezentat de familie ca un om extraordinar, care n-ar fi in stare sa faca rau cuiva...bla..bla..
Era de asteptat sa fie eliberat;
Poate s-a implicat in rapirea jurnalistilor constient fiiind ca nu are nimic de pierdut.

sofia

Post by sofia » 29 Apr 2006, 15:03

Spuneti-mi si mie, exista sau nu o hotarare judecatoreasca definitiva de condamnare?
Eu stiu ca s-a revocat mandatul de arestare preventiva.

wittmann

Post by wittmann » 29 Apr 2006, 16:07

Sofia wrote: Eu stiu ca s-a revocat mandatul de arestare preventiva.
Corect.

sofia

Post by sofia » 29 Apr 2006, 16:15

E bine ca ne-am pus de acord pana aici.
Sper sa fii de acord cu mine si in privinta faptului ca regula trebuie sa o constituie cercetarea in stare de libertate, indiferent de starea de sanatate a inculpatului.
Eu personal cred ca lipsirea de libertate a unei persoane inainte de a exista o hotarare de condamnare, ar trebui sa fie o masura exceptionala.

Post Reply