noua lege
noua lege
Am aruncat un ochi pe noua lege de organizare si pe statutul magistratului si daca am inteles bine, de la 1.01.2005 o sa fie complete de 2 in prima instanta ?
si iarasi ce mi-a mai sarit in ochi, nu mai exista posibilitatea de a da examen "pe post", deci singura modalitate de a intra in magistratura ar ramina via INM.
Am citit eu bine sau..nu ? anyone?
si iarasi ce mi-a mai sarit in ochi, nu mai exista posibilitatea de a da examen "pe post", deci singura modalitate de a intra in magistratura ar ramina via INM.
Am citit eu bine sau..nu ? anyone?
...invat...
Si eu invat cu aceeasi abnegatie ...
Am fost la cumparaturi ... i-am cerut vanzatoarei ceva si mi-a zis ca nu are in cantitatea solicitata, dar ca poate sa retina banii si sa revin mai pe seara cand o sa mai aduca marfa ... i-am spus: "Nu multumesc, o vreau cu executare uno ictu, nu succesiva ..." S-a uitat la mine de parca as fi scuipat-o si s-a facut liniste in magazin ...
Am luat banii de pe tejghea si am iesit in varful picioarelor din magazin
Sunt obsedat!
Am fost la cumparaturi ... i-am cerut vanzatoarei ceva si mi-a zis ca nu are in cantitatea solicitata, dar ca poate sa retina banii si sa revin mai pe seara cand o sa mai aduca marfa ... i-am spus: "Nu multumesc, o vreau cu executare uno ictu, nu succesiva ..." S-a uitat la mine de parca as fi scuipat-o si s-a facut liniste in magazin ...
Am luat banii de pe tejghea si am iesit in varful picioarelor din magazin

Sunt obsedat!
...parerea mea...
Pretul il plateam pe loc, urmand ca parte din marfa s-o primesc imediat, iar restul cand venea patronul cu masina de aprovizionare &... eu zic ca e contract cu executare succesiva &... Ar fi fost contract sub conditie suspensiva daca as fi conditionat vanzarea de suplimentarea cantitatii initiale, dar vanzatoarea a avansat propunerea de a plati mai intai totul si de a primi marfa in doua livrari &... una imediata, iar cealalta la primirea restului de marfa solicitate &...
Parerea mea &...
Multumesc Gavril pentru apreciere ... dar crede-ma ca sunt in stare de mai mult ... in facultate, dupa ce am rezolvat o speta super grea la procedura civila, dupa ce invatasem ca disperatul pentru un test ... m-a intrebat un coleg care sunt conditiile de exercitare ale actiunii civile ... asta era subiectul lui. I-am raspuns ...printre altele ... afirmarea existentei unui interes subiectiv civil ... dreptul ... colegul avea doar un lapsus ... s-a uitat zambind la mine ... si peste 5 secunde am realizat ce-am zis ...
Parerea mea &...
Multumesc Gavril pentru apreciere ... dar crede-ma ca sunt in stare de mai mult ... in facultate, dupa ce am rezolvat o speta super grea la procedura civila, dupa ce invatasem ca disperatul pentru un test ... m-a intrebat un coleg care sunt conditiile de exercitare ale actiunii civile ... asta era subiectul lui. I-am raspuns ...printre altele ... afirmarea existentei unui interes subiectiv civil ... dreptul ... colegul avea doar un lapsus ... s-a uitat zambind la mine ... si peste 5 secunde am realizat ce-am zis ...

... poate ...
Sa stii ca totusi inclin sa fiu de acord cu fira, si anume sub conditie ...
Si ca sa-ti fie mai usor sa intelegi gandeste-te la reziliere (daca ar fi fost cu executare succesiva) ... care nu poate sa intervina in acest caz ...
Suntem clar in fata unei varietati a contactului de vanzare-cumparare ...(vanzarea dupa greutate numar sau masura SAU poate , insa nu cred, vanzare cu gramada) ...
Cu condescendenta,
Gavril.
Si ca sa-ti fie mai usor sa intelegi gandeste-te la reziliere (daca ar fi fost cu executare succesiva) ... care nu poate sa intervina in acest caz ...
Suntem clar in fata unei varietati a contactului de vanzare-cumparare ...(vanzarea dupa greutate numar sau masura SAU poate , insa nu cred, vanzare cu gramada) ...
Cu condescendenta,
Gavril.
?!
S-a individualizat cantitatea din momentul initial al incheierii contractului &... pretul urma sa fie platit integral, urmand ca parte din cantitatea vanduta sa fi predata pe loc, iar restul la un moment ulterior &... chiar daca respectivul contract ar putea trece drept o varietate a contractului de vanzare-cumparare, si anume, vanzarea dupa greutate, numar si masura &... contractul, din punct de vedere al modului de executare este un contract cu executare succesiva &... Rezilierea lui ar fi insemnat returnarea unui rest de bani &... cantitatea predata initial urmand a fi pastrata &...
Oricum, cred ca e o furtuna prea mare intr-un pahar cu apa &... nici macar nu ne certam pe o problema de procedura civila, iar clasificarea contractelor nu intra in tematica pentru examen
Cu stima si consideratie ! &... nu condescendenta &...
Bafta mare si cat mai multe succese!!!
Oricum, cred ca e o furtuna prea mare intr-un pahar cu apa &... nici macar nu ne certam pe o problema de procedura civila, iar clasificarea contractelor nu intra in tematica pentru examen
Cu stima si consideratie ! &... nu condescendenta &...
Bafta mare si cat mai multe succese!!!
beleiu adica ;)
cit despre contractul ala, fiind un simplu contract de vinzare cumparare, nu vad cum ar putea fi cu executare succesiva. Chiar daca predarea lucrurilor ar urma sa se faca la diferite termene si in diferite cantitati, acest lucru nu schimba natura contractului, ele fiind doar simple acte materiale, in executarea aceleiasi obligatii de predare.
Acum ce sa zic, sint discutii si la case mai mari :)
cit despre contractul ala, fiind un simplu contract de vinzare cumparare, nu vad cum ar putea fi cu executare succesiva. Chiar daca predarea lucrurilor ar urma sa se faca la diferite termene si in diferite cantitati, acest lucru nu schimba natura contractului, ele fiind doar simple acte materiale, in executarea aceleiasi obligatii de predare.
Acum ce sa zic, sint discutii si la case mai mari :)
Cred ca prin acordul de vointa s/a incheiat contractul, urmand ca diferenta de bun ce trebuie predata sa vizeze numai termenul de predare...Parerea mea...contract in vatianta tipica
Voi mai puteti?Eu m/am saturat,nici nu apuc sa termin materia....
By the way...publicitatea imobiliara si circulatia juridica a imobilelor dupa ce le invatati?Eu nu am de gand nici sa le citesc...
Bafta multa!

Voi mai puteti?Eu m/am saturat,nici nu apuc sa termin materia....
By the way...publicitatea imobiliara si circulatia juridica a imobilelor dupa ce le invatati?Eu nu am de gand nici sa le citesc...
Bafta multa!
Deja ati luat-o razna cu totul unii dintre voi. Daca o sa recititi mesajul lui TheFaithfulOne, o sa vedeti ca vindeti pielea ursului din padure. Care contract, frate, ca nu a existat nici un contract in povestea aia, de vreme ce nu s-a format acordul de vointa cu privire la lucru?! Omul a zis o anecdota stil umor legal, ca sa va distreze si voi vreti s-o bagati cu tot dinadinsul in doctrina si s-o scoateti din jurisprudenta. Voua ori va e dor de spete, ori aveti nevoie de voci care sa va certifice cunostintele si sa va propteasca "self-estimul". Pe bune, "inaf itz inaf". Fira, zi-o tu pe aia cu descretitul fruntilor, daca pe mine nu ma cred!
hi hi hi, corect, snap out of it ;)
apropos de publicitatea imobiliara, la fel am zis si eu la examenul de admitere in barou si din pacate unul din subiecte asta a fost. Oops !
Circulatia juridica a terenurilor e prin Filipescu si e usoara/frumoasa si din cite am vazut le cam place astora care fac subiectele, mai ales ca sint ceva acte normative relativ noi care si-au bagat coada prin domeniul asta.
Eu am un curs selectiv de Boroi unde trateaza subiectul. Publicitatea imobiliara e in dr.reale de Statescu.
apropos de publicitatea imobiliara, la fel am zis si eu la examenul de admitere in barou si din pacate unul din subiecte asta a fost. Oops !
Circulatia juridica a terenurilor e prin Filipescu si e usoara/frumoasa si din cite am vazut le cam place astora care fac subiectele, mai ales ca sint ceva acte normative relativ noi care si-au bagat coada prin domeniul asta.
Eu am un curs selectiv de Boroi unde trateaza subiectul. Publicitatea imobiliara e in dr.reale de Statescu.