autoturism vandut-imposibil de radiat

Discutii privind procedura civila
Post Reply
mona33

autoturism vandut-imposibil de radiat

Post by mona33 » 19 Apr 2006, 16:36

Am vandut autoturismul acum aproape 2 ani.Intre timp cel care a cumparat-o de la mine a vandut-o si el.Am mers pe fir la urmatorul cumparator si ......o vanduse si el dar nu mai stie unde se afla masina si nici ultimul detinator.Greseala mea a fost ca am dat si cartea de identitate a autovehiculului,si fara aceasta nu o pot radia si astfel o tot platesc la finciar.Ce variante as avea sa pot radia masina?Mentionez ca am facut o adresa la politia rutiera si mi-a raspuns sec:veniti cu cartea de identitate si puteti radia autovehicolul iar la instrainare trebuia sa pastrati cartea de identitate.Ma poate sfatui cineva?

luc4s

Post by luc4s » 19 Apr 2006, 17:37

Iti trebuie in plus si placuitele de inmatriculare.
Fa o petitie la politia rutiera sau la DGPMB si spune situatia,cerind totodata sa fii sprijinita de organele de politie pentru rezolvarea situatiei.
Baga si tu de la tine ca esti prejudiciata cu plata impozitului etc
O sa-i dea nr de speciala sau generala si o s-o dea la un lucrator.

Motanu

Post by Motanu » 20 Apr 2006, 10:20

Nu stiu daca politia este dispusa sa te ajute. Am reusit sa rezolv o situatie asemenatoare numai prin intermediul instantei. Adica am probat cu contractul de vanzare-cumparare trecerea bunului dintr-un patrimoniu in altul, iar instanta a dispus radierea (atat din circulatie, cat si din evidentele Administratiei Financiare Locale in ceea ce privea vanzatorul).

dinubocos

Post by dinubocos » 20 Apr 2006, 10:34

E singura varianta. Actiune pentru obligatia de "a face".

wittmann

Post by wittmann » 20 Apr 2006, 18:00

Doar prin instanta. Il chemi in judecata pe cumparator pentru obligatie de a face, eventual un capat de cerere prin care instanta sa te autorizeze sa indeplinesti operatiunile de radiere in locul lui. Iar el nu are decat sa-l dea in judecata pe urmatorul cumparator

mona33

Post by mona33 » 21 Apr 2006, 19:40

Problema e ca cel caruia i-am vandut masina, primul cumparator,este plecat definitiv din tara(Canada),si chiar nu mai am de cine sa ma "leg".Daca numai o actiune in instanta ar fi unica solutie ,e clar ca o s-o platesc pana la adanci batraneti!

luc4s

Post by luc4s » 25 Apr 2006, 15:58

Luc4s wrote:
Fa o petitie la politia rutiera sau la DGPMB si spune situatia,cerind totodata sa fii sprijinita de organele de politie pentru rezolvarea situatiei.
Baga si tu de la tine ca esti prejudiciata cu plata impozitului etc
O sa-i dea nr de speciala sau generala si o s-o dea la un lucrator.
Nu esti singura care ar rezolva asa.Dar ...cum crezi :roll:

dinubocos

Post by dinubocos » 25 Apr 2006, 18:33

[quote="mona33"]Problema e ca cel caruia i-am vandut masina, primul cumparator,este plecat definitiv din tara(Canada),si chiar nu mai am de cine sa ma "leg".Daca numai o actiune in instanta ar fi unica solutie ,e clar ca o s-o platesc pana la adanci batraneti![/quote]

Care-i problema? Se face citarea prin publicitate sau la usa instantei si se pronunta hotararea. In baza hotararii Politia trebuie sa radieze masina.

mona33

Post by mona33 » 07 May 2006, 21:52

Revin si precizez:politia vrea ca la radiere sa am numerele de inm.,talonul si cartea de id(bineinteles impreuna cu sentinta de radiere).Nu mai am nimic,politia vrea prea mult.Ce sa mai fac?

Post Reply