La ce infractiune pot incadra o persoana ?
La ce infractiune pot incadra o persoana ?
SPETZA :
Am o firma de prestari servicii. Am avut un colaborator (fara carte de munca, fara contract), care in urma cu un an a comis urmatoarele fapte:
A incheiat niste contracte, sustragand niste exemplare in alb si punand stampila firmei, prin care a incasat in numele firmei niste sume de bani (mentionez ca a facut greseala sa adauge cu scrisul propriu : "eu, popescu ion am incasat suma de xxx lei, la data de yyy si a si semnat). Nu avea nici un fel de imputernicire pt asta, normal ca nu a emis factura pt ca erau la mine facturierele.
Eu am descoperit contractele si le am si in original si in copie, e vorba de cateva miii de euro
Vreau sa fac o plangere penala, insa nu stiu pt ce infractiuni
Va rog, ajutati-ma !
Am o firma de prestari servicii. Am avut un colaborator (fara carte de munca, fara contract), care in urma cu un an a comis urmatoarele fapte:
A incheiat niste contracte, sustragand niste exemplare in alb si punand stampila firmei, prin care a incasat in numele firmei niste sume de bani (mentionez ca a facut greseala sa adauge cu scrisul propriu : "eu, popescu ion am incasat suma de xxx lei, la data de yyy si a si semnat). Nu avea nici un fel de imputernicire pt asta, normal ca nu a emis factura pt ca erau la mine facturierele.
Eu am descoperit contractele si le am si in original si in copie, e vorba de cateva miii de euro
Vreau sa fac o plangere penala, insa nu stiu pt ce infractiuni
Va rog, ajutati-ma !
pai asta intreb si eu, nu se poate ca legea penala sa nu pedepseasca o astfel de fapta, insa unde o pot totusi incadra ?LAWPROFILE wrote:tipu a dobandit un folos material facand niste falsuri.nu e indeajuns ca sa raspunda penal?Luc4s wrote:Parerea mea e ca nici nu se risca nimeni sa-l trimita in judecata doar pe atat.
Conf. art. 214 C.p. gestiunea frauduloasa este fapta persoanei care, cu rea-credinta, produce pagube unei persoane fizice sau juridice cu ocazia administrarii sau conservarii bunurilor acesteia.
Aici este vorba de fapte mai grave, si anume de insusirea de bani in interesul sau plus falsurile din documente. Aceasta persoana avea calitatea de gestionar de fapt. Eu cred ca este delapidare, fals si uz de fals.
Aici este vorba de fapte mai grave, si anume de insusirea de bani in interesul sau plus falsurile din documente. Aceasta persoana avea calitatea de gestionar de fapt. Eu cred ca este delapidare, fals si uz de fals.
banii n-au intrat niciodata in patrimoniul societatii ca subiectul sa-i ia de acolo si sa fie delapidare.Generalul wrote:Conf. art. 214 C.p. gestiunea frauduloasa este fapta persoanei care, cu rea-credinta, produce pagube unei persoane fizice sau juridice cu ocazia administrarii sau conservarii bunurilor acesteia.
si nu e nici uz de fals.