vanz- cump fara acte!!!!

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
dn_ghrgh

vanz- cump fara acte!!!!

Post by dn_ghrgh » 11 Apr 2006, 13:57

Sotul meu a cumparat un teren undeva in provincie de la o d-na in varsta,ruda mai indepartata a lui .A dat toti banii fara sa faca acte ,niciun fel de acte .Nici macar chitanta de mana .Nu scrie pe niciun petic de hartie ca acela este pamantul nostru.Am insistat eu sa faca acte dar sotul imi spune ca se rezolva.Acum eu nu stiu cum se rezolva din moment ce au trecut 3 ani iar d-na nu se grabeste deloc sa facem acte.Acum nu stiu ,se poate sa mai fac un act, ceva la notar cu d-na in care sa se inteleaga clar ca a primit banii?
Si noi si d-na locuim in BUC. iar actele au fost date unui nepot al d-nei care este si nasul nostru sa le rezolve in provincie ,acolo unde este terenul .Dar trec anii si vin cu diverse probleme. Ca nu au venit de la cadastru sa masoare,ca a dat cuiva sa rezolve si asteapta .... Eu am asa o parere ca ...nu e bine .Cine poate sa-mi spuna cum sa rezolv .Momentan d-na da vina pe nepot ca are actele la el si nu stie de ce nu rezolva mai repede.Precizez ca d-na este Proprietara. Poate cineva sa-mi dea un sfat???

aho

Post by aho » 11 Apr 2006, 14:12

Problema mare este prescriptia, adica au trecut cei 3 ani...si nu stiu cum treci de asta fara b.v. vanzatorului.
Primul pas ar fi totusi sa-i notifici sa se prezinte la notar ptr. perfectare contract, poate o sperii si vine la notar .
Dc. treci de prescriptie ( intrerupere, suspendare ) si daca ai martori da-i in judecata, un avocat o sa-ti spuna ce ai de facut ptr. pron. h.j. care sa tina loc de act autentic .
Dc trebuie rezovate chestiuni prealabile si vanzatorul este neglijent in rezovarea problemei prin actiune oblica poti ceri sa te ocupi tu de acestea, dc. asa cum am zis poti dovedi ca ai cumparat .

Rectific, intai de toate vorbeste cu un avocat, apoi notificare si dc. nu vine la notar da-i in judecata dc. av. care vede actele spune ca nu s-a prescris dreptul .

dn_ghrgh

Post by dn_ghrgh » 11 Apr 2006, 14:26

Multumesc AHO , chiar acum o sun pe d-na sa vad daca a facut cadastru si toate cele .Ultima oara am vorbit acum 1 luna cand am fost in provincie ptr ca trebuia sa schimbam contractul la lumina in casuta micuta care este pe terenul respectiv.D-na ar fi vrut sa-l treaca pe numele nostru dar eu m-am opus .Am zis ca pana nu facem actele de proprietate nu e corect .Am gresit ?

Post Reply