TVA

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
marexim

TVA

Post by marexim » 10 Apr 2006, 15:05

Am depus pe 25.02.2006 la finante o declaratie privind TVA pe luna ianuarie. In acea declaratie am cerut ramburasrea TVA in valoare de x RON. De obicei in citeva zile venea o echipa in control si intocmea un raport de control prin care stabileau TVA de rambursat si in alte citeva zile imi primeam banii. De la data depunerii si pina acum nu mi-au dat nici un raspuns, ba chiar a aparut un control pentru cererea depusa pe luna februarie pe care nu l-a efectuat auzind ca nu e facut cel pentru ianuarie.
Daca ma mai tin o luna asa au mari sanse sa ma bage in faliment, intrebarea mea este: eu as putea sa le cer niste penalitati in procente pe zi exact cum calculeaza si ei penalitati la impozite neplatite si mai ales cum fac sa scot TVA-ul de la ei, fac o cerere in instanta pentru suma respectiva????
va multumesc anticipat pentru un raspuns.

oanapopescu

Post by oanapopescu » 11 Apr 2006, 14:49

cererea trebuia sa fie solutionata in maz 45 zile conf.Cod de procedura fiscal , care prevede obligatia organului fiscal de a raspunde cererii in termenul legal de 45 zile sau de a emite actul administrativ fiscal
in caz contrar aveti posibilitatea de a formula contestatie conform art.175 alin.1 din Codul de procedura fiscala obiectul contestatiei fiind cererea concreta respectiv cererea de restituire a TVA pe care organul fiscal a refuzat in mod nejustificat sa o sllutioneaze
am avut astfel de cazuri nenumarate in practica si daca nici dupa dupa formularea contestatiei care este o procedura prealabila obligatorie nu s-a solutionat cererea m-am adresat instantei pentru a obliga organul fiscal la incheierea procesului verbal de control , obligatia de a face cu obligarea organului si la penalitati care se aproba si la plata de daune cominatorii .

nicuvar

Post by nicuvar » 11 Apr 2006, 19:25

oanapopescu wrote:cererea trebuia sa fie solutionata in maz 45 zile conf.Cod de procedura fiscal , care prevede obligatia organului fiscal de a raspunde cererii in termenul legal de 45 zile sau de a emite actul administrativ fiscal
in caz contrar aveti posibilitatea de a formula contestatie conform art.175 alin.1 din Codul de procedura fiscala obiectul contestatiei fiind cererea concreta respectiv cererea de restituire a TVA pe care organul fiscal a refuzat in mod nejustificat sa o sllutioneaze
am avut astfel de cazuri nenumarate in practica si daca nici dupa dupa formularea contestatiei care este o procedura prealabila obligatorie nu s-a solutionat cererea m-am adresat instantei pentru a obliga organul fiscal la incheierea procesului verbal de control , obligatia de a face cu obligarea organului si la penalitati care se aproba si la plata de daune cominatorii .
Si ati castigat?

oanapopescu

Post by oanapopescu » 12 Apr 2006, 12:32

am castigat am mai multe sentinte ramase irecavobile

marexim

Post by marexim » 13 Apr 2006, 14:12

Da, am priceput, cererea mea a fost depusa pe 25.02 pentru TVA din ianuarie, 45 zile inseamna 12.04.2006. Exact ieri adica 12.04. a aparut inspecorul sa faca controlul si va incheia un proces verbal dupa care in citeva zile voi primi rabursarea. Dar asta inseamna ca deja au trecut cele 45 zile si deci de pe data de 12 pina cind imi intra banii in cont pot sa cer dobinzi si penalitati. De cind cer dobinzi si de cind cer penalitati? Oricum o sa am ceva de furca cu inspectorul pentru ca marfa cumparata de mine in ianuarie a fost exportata in martie. Eu am platit TVA in ianuarie la aceasta marfa si am inregistrat TVA deductibil in ianuarie insa nu ma inteleg cu el deoarece sustine ca acest TVA devine exigibil in martie cind are loc livrarea si deci sa-l pun pe decontul de martie si abia dupa probabil alte 45 zile de la data cind depun decontul pe martie (25.04) va veni din nou in control sa-mi aprobe rambursarea.
Pina miine l-am pacalit in sensul ca i-am spus ca marfa se afla deja intr-un antrepozit vamal si i-am aratat un proces verbal de custodie cu Romtransul dar, nu stiu daca tine deoarece marfa nu avea regim de antrepozit vamal era pur si simplu in custodie.
Oricum nu cred ca are dreptate, sunt convins ca o face doar ca sa ma lungeasca cu rambursarea. O sa mai studiez problema si va tin la curent cu ce s-a intimplat. Care e parerea dvs. in legatura cu tergiversarea asta?

oanapopescu

Post by oanapopescu » 13 Apr 2006, 19:10

totul e sa se dispuna prin procesul verbal de control rambursarea TVA -ului

marexim

Post by marexim » 18 Apr 2006, 13:22

oanapopescu wrote:totul e sa se dispuna prin procesul verbal de control rambursarea TVA -ului
Care fiind incheiat dupa cele 45 zile sau chiar la limita in a 45 zi si venind prin posta in alte citeva zile ... timp in care statul sta bine merci pe banii mei, ba mai mult de atit acum trebuie sa-l conving pe inspector sa imi dea banii pe decontul de decembrie chiar daca marfa e expediata in martie lucru care i se pare anormal.

marexim

Post by marexim » 12 Dec 2007, 00:00

oanapopescu wrote:cererea trebuia sa fie solutionata in maz 45 zile conf.Cod de procedura fiscal , care prevede obligatia organului fiscal de a raspunde cererii in termenul legal de 45 zile sau de a emite actul administrativ fiscal

Sunt fantastici inspectorii astia de la fisc. Acum la o cerere de rambursare TVA au venit, au inceput inspectia si cu toate ca 90% dintre facturile de achizitii si pentru care cer efectiv rambusarea TVA sunt de la fabrica locala din orasul unde am sediu au gasit o singura factura emisa de o societate din alt judet si tocmai pentru aia au decis suspendarea inspectiei deoarece s-a decis verificarea incrucisata in vederea autentificarii legalitatii tranzactiilor efectuate. (exprimarea lor) si mi-au comunicat data la care a inceput suspendarea. Au facut un proces verbal prin care imi comunica ca au cerut directiei finantelor publice din judetul respectiv sa verifice societatea emitenta a facurii si sa le comunice rezultatul urmind ca abia atunci sa continue inspectia pe care au suspendat-o pina la primirea informatiilor cerute.
Acum deci eu stau pe banii mei si astept sa isi ceare ei unii altora informatii relevante in solutionarea cererii mele.
Le-am cerut ca la restituirea sumei sa calculeze dobinzi si penalitati si mi-au raspuns ofiocial ca nu au iesit din cadrul legal in ceea ce priveste termenul de solutionare a cererii deoarece acum se suspenda termenul. Cu toate ca mie mi se pare un abuz in serviciu cras si pe fata ei cu o nesimtire ordinara imi mai si spun verbal intradevar si nu oficial ca pot sa astept si un an pina le vine raspunsul si ca deci sa nu ii mai stresez cu tel;efoane daca au primit sau nu raspunsul ca imi vor comunica ei cind o sa reinceapa inspectia.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa incerc o cerere in instanta, o plingere la procurori?

marexim

Post by marexim » 18 Dec 2007, 21:28

marexim wrote:
Se pare ca vorbesc singur, oanapopescu nu mai exista. :)

Sunt fantastici inspectorii astia de la fisc. Acum la o cerere de rambursare TVA au venit, au inceput inspectia si cu toate ca 90% dintre facturile de achizitii si pentru care cer efectiv rambusarea TVA sunt de la fabrica locala din orasul unde am sediu au gasit o singura factura emisa de o societate din alt judet si tocmai pentru aia au decis suspendarea inspectiei deoarece s-a decis verificarea incrucisata in vederea autentificarii legalitatii tranzactiilor efectuate. (exprimarea lor) si mi-au comunicat data la care a inceput suspendarea. Au facut un proces verbal prin care imi comunica ca au cerut directiei finantelor publice din judetul respectiv sa verifice societatea emitenta a facurii si sa le comunice rezultatul urmind ca abia atunci sa continue inspectia pe care au suspendat-o pina la primirea informatiilor cerute.
Acum deci eu stau pe banii mei si astept sa isi ceare ei unii altora informatii relevante in solutionarea cererii mele.
Le-am cerut ca la restituirea sumei sa calculeze dobinzi si penalitati si mi-au raspuns ofiocial ca nu au iesit din cadrul legal in ceea ce priveste termenul de solutionare a cererii deoarece acum se suspenda termenul. Cu toate ca mie mi se pare un abuz in serviciu cras si pe fata ei cu o nesimtire ordinara imi mai si spun verbal intradevar si nu oficial ca pot sa astept si un an pina le vine raspunsul si ca deci sa nu ii mai stresez cu tel;efoane daca au primit sau nu raspunsul ca imi vor comunica ei cind o sa reinceapa inspectia.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa incerc o cerere in instanta, o plingere la procurori?

Post Reply