sechestru asigurator parti sociale

Discutii privind procedura civila
Post Reply
jollyroger

sechestru asigurator parti sociale

Post by jollyroger » 03 Aug 2004, 13:59

Stie cineva cum se noteaza sechestrul asigurator asupra partilor sociale in Registrul Comertului. Am o sentinta a judecatorului sindic prin care s-a dispus sechestrul asigurator asupra averii mobile si imobile a administratorului debitoarei. Administratorul debitoarei are calitatea de asociat si la alte SRL-uri decit debitoarea aflata in incetare de plati. Legea 31/1990 nu spune decit ca partile sociale nu pot fi reprezentate de titluri negociabile. Doar Viorel Mihai Ciobanu si Savelly Zillberstein scriu intr-o nota de subsol (p.377) in Tratatul de executare silita ca "lipsa caracterului negociabil nu impiedica executarea silita" si ca aceasta s-ar face prin poprire, ceea ce mi se pare de bun simt pentru ca partile sociale sunt niste drepturi de creanta. Oricum chiar daca n-ati fi de acord si ati afirma ca ca partile sociale sunt mobile incorporale tot poprirea e modalitatea de executare pentru acestea deoarece executarea silita mobiliara e pentru bunurile mobile corporale. Pina sa ajung la poprire vreau sa le indisponibilizez si sa dobindesc rang prin acest sechestru asigurator (doar sint drepturi de creanta din patrimoniul administratorului) pentru ca altfel administratorul meu le va cesiona daca creditorii introduc actiune in baza art. 124 din legea falimentului (e la mintea cocoshului).
Totul e simplu in teorie dar cum bine stim diavolul se ascunde in detalii. Cum fac cererea de notare a sechestrului asigurator la Registrul Comertului o cerere normala sau pe afurisitele lor de formulare care nici nu au rubrica pentru asa ceva?

A mai trecut cineva prin experienta asta?

Art. 21 din legea 26/1990 despre mentiuni in registrul comertului nu prevede asa ceva si tare mi-e teama ca referentii de la registru vor spune ca enumerarea e limitativa si nu se poate. Eu cred ca se poate, procedura fiind asemanatoare cu mentiunea despre garantia reala mobiliara asupra fondului de comert.

cu stima,
av. Dumitru Dobrev

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 31 Aug 2004, 14:17

Formularele au o rubrica, la mentiuni, care se numeste "altele". Acolo trebuie mentionate.
ca sa indisponibilizezi insa partile sociale cred ca trebuie, mai intai, sa notezi sechestrul asigurator in Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare (L99/99) si de-abia cu asta te duci la registru.
Bafta

wittmann

Post by wittmann » 02 Sep 2004, 17:18

Bine zis cu Arhiva Electronica. Inscrierea te va scuti de o multime de necazuri si probleme, pentru ca vei avea prioritate fata de orice alti creditori care isi vor inscrie dreptul de creanta ulterior.

Post Reply