"sa nu aiba cazier fiscal"

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
dasefx

"sa nu aiba cazier fiscal"

Post by dasefx » 08 Apr 2006, 14:36

in cazierul fiscal se inscriu amenzile contraventionale? problema mea e ca am luat o amenda prin studentie pentru ca am circulat fara bilet pe un mijloc de transport in comun :oops:
amenda nu am platit-o. credeti ca am cazier fiscal? :roll:

hirondelle

Post by hirondelle » 08 Apr 2006, 17:34

In cazierul fiscal se tine evidenta persoanelor fizice si juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice, care au savarsit fapte sanctionate de legile financiare/fiscale si vamale sau care privesc disciplina financiar-fiscala, denumiti in continuare contribuabili.

Tu crezi ca ai fraudat fiscul?

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 10 Apr 2006, 10:18

pt a nu mai deschide un nou topic, as vrea sa adresez o intrebare legata de cazierul fiscal pt persoanele juridice.
din ce am citit eu, in hotarare, cererile pt eliberarea cazierului fiscal pot fi depuse de catre reprezentantul legal al persoanelor juridice sau prin reprezentant pe baza de procura. . in diverse articole din ziar, am citit insa ca e nevoie de o procura autentica. sa inteleg ca pana la urma procura tb sa fie obligatoriu autentica?

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 11 Apr 2006, 08:01

chiar nu stie nimeni??

"art 2(6) Pentru contribuabilii persoane juridice cererea de eliberare a certificatului de cazier fiscal se depune de catre reprezentantul legal al acestora sau prin reprezentant, pe baza de mandat."

"art 4(2) Odata cu eliberarea certificatului de cazier fiscal organul fiscal competent va arhiva imputernicirea in copie legalizata, cererea pentru eliberarea certificatului de cazier fiscal si copia certificatului de cazier fiscal."

kinga

Post by kinga » 11 Apr 2006, 09:21

Eu am scos acu cateva zile certificat de cazier fiscal... Si am avut o simpla imputernicire din partea administratorului societatii.
Au verificat in statut daca persoana care a semnat imputernicirea este intr-adevar administratorul societatii ..si atat.
Pentru persoana fizica cand am scos certificat au cerut procura autentificata la notar.

PS valabil in Mures

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 11 Apr 2006, 09:48

tot pt societate ma intereseaza si pe mine, insa am inteles ca la bucuresti se interpreteaza altfel legea :grin: si ca ce procura autentica...

kinga

Post by kinga » 11 Apr 2006, 10:13

Text extras din: Norma metodologica 2003 - pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal@
Procedura de solicitare si de eliberare a
certificatului de cazier fiscal

Art. 2. - (1) Contribuabilii au dreptul sa solicite si sa obtina certificate de cazier fiscal continand datele inscrise in cazierul fiscal propriu, in conditiile prevazute de lege.
(2) La solicitarea expresa a contribuabililor certificatul de cazier fiscal poate fi eliberat in forma simplificata, care sa ateste numai daca acestia figureaza sau nu figureaza in evidenta cazierului fiscal.
(3) Certificatul de cazier fiscal se elibereaza numai la cererea scrisa a contribuabililor sau a reprezentantilor acestora, depusa la organul fiscal competent.
(4) Prin organ fiscal competent se intelege directia generala a finantelor publice a judetului sau a municipiului Bucuresti, in a carei raza teritoriala isi are domiciliul, resedinta ori sediul contribuabilul, dupa caz.
(5) Pentru contribuabilii persoane fizice cererea de eliberare a certificatului de cazier fiscal propriu se depune personal sau prin reprezentant, pe baza de procura autentica sau de imputernicire avocatiala.
(6) Pentru contribuabilii persoane juridice cererea de eliberare a certificatului de cazier fiscal se depune de catre reprezentantul legal al acestora sau prin reprezentant, pe baza de mandat.
(7) Pentru contribuabilii asociatii fara personalitate juridica cererea de eliberare a certificatului de cazier fiscal se depune de catre unul dintre asociati, pe baza imputernicirii date de ceilalti asociati sau de reprezentantul acestora.
(8) La depunerea cererii de eliberare a cazierului fiscal se prezinta in mod obligatoriu actul de identitate si/sau imputernicirea, dupa caz, iar in cazul persoanelor juridice, si actul care atesta numirea reprezentantului legal al acestora.

Ce interpreteaza???? Scrie foarte clar....

aho

Post by aho » 11 Apr 2006, 10:15

imputernicire avocatiala
delegatie ptr. consilierul juridic al societatii
procura autentica in celelalte cazuri

aho

Post by aho » 11 Apr 2006, 10:18

kinga :floare:
si te mai plangi ca nu merge net-ul ?!

matrixro

Post by matrixro » 12 Apr 2006, 17:23

Am intrebat astazi la Directia Finantelor Publice din Bucuresti cine poate sa depuna cererea de eliberare a cazierului fiscal pentru persoane juridice si mi-au spus ca reprezentantul legal - administratorul sau unul dintre asociati?!, altfel este nevoie de imputernicire avocatiala - pentru avocati - sau de procura autentica.

aho

Post by aho » 13 Apr 2006, 08:29

Si c. j. nu reprezinta legal societatea dc. are delegatie?
In lege nu spune adm. sau asociatul ci " reprezentantul legal" care poate fi in af. de adm., as. si av. in baza delg. av., cons. jur. in bz. deleg. sau orice alta p. in baza unei procuri autentice.
L. consilierilor juridici nu are trecere la finante :( ?
:cafea:

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 13 Apr 2006, 08:56

matrixro wrote:Am intrebat astazi la Directia Finantelor Publice din Bucuresti cine poate sa depuna cererea de eliberare a cazierului fiscal pentru persoane juridice si mi-au spus ca reprezentantul legal - administratorul sau unul dintre asociati?!, altfel este nevoie de imputernicire avocatiala - pentru avocati - sau de procura autentica.

daca pt ei "prin reprezentant, pe baza de mandat" inseamna procura autentica...nu mai inteleg. ma rog...

matrixro

Post by matrixro » 13 Apr 2006, 13:43

Te pui cu ei sa vezi care e mai tare?

Post Reply