Vanzare parti sociale

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
cyclop

Vanzare parti sociale

Post by cyclop » 04 Apr 2006, 14:08

E nevoie de act autentic pentru asa ceva? Io stiam ca nu. Vreau pareri.

ladyinred

Re: Vanzare parti sociale

Post by ladyinred » 04 Apr 2006, 14:55

Cyclop wrote:E nevoie de act autentic pentru asa ceva? Io stiam ca nu. Vreau pareri.
:evil: Si eu! si imediat chiar! Nu accept nicio intarziere si nicio scuza! :grin:

cyclop

Re: Vanzare parti sociale

Post by cyclop » 04 Apr 2006, 15:10

ladyinred wrote:
Cyclop wrote:E nevoie de act autentic pentru asa ceva? Io stiam ca nu. Vreau pareri.
:evil: Si eu! si imediat chiar! Nu accept nicio intarziere si nicio scuza! :grin:
Si tu ce?!?!

Aaa, era o "ironie fina"... nu ma prinsesem.
Asa e, e deja la moda postarea unor mesaje de genul asta... De fapt, daca ma gandesc bine, e unul aproape identic pe-aci pe undeva, din care probabil te-ai inspirat.
Dan stii cum e, deja devine banala treaba...
Si oricum, mesajul pe care-l invocam e mult mai potrivit acolo decat e al tau aici.

Puteai totusi, sa te straduiesti sa dai dovada de ceva originalitate... :lol:

ladyinred

Post by ladyinred » 04 Apr 2006, 15:18

Tiiii, ca ma enervai!!!!!!!!! :evil:

Puisor, subiectul e atat de fumat ca-i deja chistoc, dar tie ti-e lene sa cauti!

S-apoi........ tu sa-ti vinzi sanatos partile sociale ca un jurist le cesioneaza! :mrgreen:

wittmann

Post by wittmann » 04 Apr 2006, 15:25

Daca ati terminat cu cearta si va mai interseaza raspunsul... contractul de cesiune nu este necesar a fi incheiat in forma autentica.

cyclop

Post by cyclop » 04 Apr 2006, 15:28

Cand intreb de vanzare, inseamna ca vreau sa stiu cum e cu vanzarea. Sunt anumite interese, chestii... ma rog. Nu ma intereseaza cesiunea.
Asta e, mi-e lene sa caut...Oricum, puteai sa nu raspunzi. sau puteai sa spui pur si simplu ca s-a mai discutat, ca tren sa mai caut.
Sau macar sa fii mai original(a) :grin:

wittmann

Post by wittmann » 04 Apr 2006, 15:31

Am impresia ca s-a mai pus problema asta... nu stiu sigur. Partile sociale sunt drepturi de creanta si se cesioneaza; doar drepturile reale se pot vinde. La prima vedere nu e mare diferenta, dar stii cat conteaza..... :grin:

ladyinred

Post by ladyinred » 04 Apr 2006, 15:32

Cyclop wrote:Cand intreb de vanzare, inseamna ca vreau sa stiu cum e cu vanzarea. Sunt anumite interese, chestii... ma rog. Nu ma intereseaza cesiunea.
Asta e, mi-e lene sa caut...Oricum, puteai sa nu raspunzi. sau puteai sa spui pur si simplu ca s-a mai discutat, ca tren sa mai caut.
Sau macar sa fii mai original(a) :grin:
:-D Cum ar spune latinul "q.e.d"

wittmann

Post by wittmann » 04 Apr 2006, 15:34

Scuze... am crezut ca ati terminat sa va "impungeti"...

cyclop

Post by cyclop » 04 Apr 2006, 15:36

Am terminat.
Io cel putin...

ladyinred

Post by ladyinred » 04 Apr 2006, 15:38

:cafea: :cafea: pentru amandoi! :razz:

bozo

Post by bozo » 04 Apr 2006, 16:29

wittmann wrote:Am impresia ca s-a mai pus problema asta... nu stiu sigur. Partile sociale sunt drepturi de creanta si se cesioneaza; doar drepturile reale se pot vinde. La prima vedere nu e mare diferenta, dar stii cat conteaza..... :grin:
Din cate stiu, cesiunea e tot vanzare, daca se plateste un pret. De altfel, in codul civil e reglementata alaturi de vanzare si, fiind tot o vanzare, i se aplica regulile acesteia,alaturi de cele specifice (garantie, opozabilitate). Eu vorbesc strict despre o cesiune de creanta. Cu partile sociale este putin altfel decat o simpla cesiune de creanta, pt ca , o data cu transmisiunea acestora, se transmite o cota de participare la beneficii, dar si la pierderile societatii, deci implica si preluarea obligatiilor asociatului, nu numai a drepturilor sale.

Ca sa raspund la subiect, cesiunea de parti sociale este un contract consensual. Ii trebuie forma scrisa pentru a se face mentiune la registru.

ladyinred

Post by ladyinred » 04 Apr 2006, 16:52

bozo wrote:
wittmann wrote:Am impresia ca s-a mai pus problema asta... nu stiu sigur. Partile sociale sunt drepturi de creanta si se cesioneaza; doar drepturile reale se pot vinde. La prima vedere nu e mare diferenta, dar stii cat conteaza..... :grin:
Din cate stiu, cesiunea e tot vanzare, daca se plateste un pret. De altfel, in codul civil e reglementata alaturi de vanzare si, fiind tot o vanzare, i se aplica regulile acesteia,alaturi de cele specifice (garantie, opozabilitate). Eu vorbesc strict despre o cesiune de creanta. Cu partile sociale este putin altfel decat o simpla cesiune de creanta, pt ca , o data cu transmisiunea acestora, se transmite o cota de participare la beneficii, dar si la pierderile societatii, deci implica si preluarea obligatiilor asociatului, nu numai a drepturilor sale.

Ca sa raspund la subiect, cesiunea de parti sociale este un contract consensual. Ii trebuie forma scrisa pentru a se face mentiune la registru.
Ca tot suntem la subiect.... :razz:
... transmiterea partilor sociale este reglementata de Legea nr. 31/1990..... lege speciala ce vorbeste despre cesiunea partilor sociale.

Sunt de acord ca nu este necesara forma autentica.

Post Reply