cerere de incredintare a minorului

Familiei
Post Reply
dienuta

cerere de incredintare a minorului

Post by dienuta » 28 Mar 2006, 10:25

In cazul in care parintele caruia nu i s-a incredintat copilul minor la divort se recasatoreste, este nevoie de acordul noului partener la o eventuala cerere de (re)incredintare a minorului?

Mai precis, daca se face ancheta sociala, se solicita si punctul de vedere al noului partener?

dellutza

Post by dellutza » 28 Mar 2006, 13:21

In referatul de ancheta sociala se va face vorbire si despre relatia copilului cu noul partener.

bozo

Post by bozo » 29 Mar 2006, 22:12

Acordul nu se cere, dar este bine ca martorii adusi sa vorbeasca si despre relatia buna pe care noul partener o are cu copilul.

dienuta

Post by dienuta » 30 Mar 2006, 16:38

Multumesc mult pentru raspunsuri, dar cred ca nu am fost eu foarte clara: noul partener (actuala sotie) nu este de acord cu aceasta idee, sau cel putin nu acum . Si asta deoarece este insarcinata, cu o sarcina ff dificila ( serclaj si alte alea) iar copilul in cauza este mai mult decat neastimparat.
De aici intrebarea.

dellutza

Post by dellutza » 05 Apr 2006, 21:12

Grea intrebare.........ciudata speta.
Mai bine asteapta sa nasca sotia si apoi sa ceara reincredintarea minorului. Daca am inteles eu bine, se incearca o actiune de reincredintare minor desi actualul partener de viata nu este de acord.
De regula, la efectuarea referatului de ancheta sociala, daca lucratorul primariei vine acasa, va discuta cu cel gasit la domiciliu. Si daca e actuala sotie.......

Post Reply