Conciliere prealabila
Conciliere prealabila
Help! In cazul concilierii, termenul de 15 zile cuprinde ziua cand a fost primita convocarea? Tocmai am avut o foarte mare surpriza cu posta romana care, desi am trimis convocarea prin priori post si am presupus ca va ajunge in 24 de ore, aceasta a ajuns la destinatar dupa 6 zile, asa ca termenul meu de 15 zile este la limita. In sensul ca sunt 15 zile daca iau in calcul ziua in care a fost primita convocarea si ziua in care este stabilita convocarea. Ce ma sfatuiti ,sa repet convocarea? 

Am avut un astfel de caz, instanta insa a considerat ca s-a indeplinit procedura prealabila, cu toate ca debitorul a primit convocarea cu 14 zile inainte. Totusi, este mai bine sa intarzii cu 20 de zile si sa trimiti o noua convocare, decat sa introduci actiunea si sa fie respinsa de instanta ca nefiind indeplinita procedura prealabila; asta ar putea dura chiar si 3 luni. :)
somatie de plata, conciliere
nu este nevoieIn cazul in caree pierzi somatia de plata, si vrei sa il dai in judecata pe dreptul comun, nu mai ai neevoie de conciliere pt ca se presupune ca acest lucru s-a rezolvat in cadrul procedurii somatiei de plata.... .