Conciliere prealabila

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
varsatorsator

Conciliere prealabila

Post by varsatorsator » 23 Mar 2006, 22:30

Help! In cazul concilierii, termenul de 15 zile cuprinde ziua cand a fost primita convocarea? Tocmai am avut o foarte mare surpriza cu posta romana care, desi am trimis convocarea prin priori post si am presupus ca va ajunge in 24 de ore, aceasta a ajuns la destinatar dupa 6 zile, asa ca termenul meu de 15 zile este la limita. In sensul ca sunt 15 zile daca iau in calcul ziua in care a fost primita convocarea si ziua in care este stabilita convocarea. Ce ma sfatuiti ,sa repet convocarea? :-D

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 24 Mar 2006, 10:43

"Data convocarii pentru conciliere nu se va fixa mai devreme de 15 zile de la data primirii actelor comunicate potrivit alin. 2."
Eu yic ca nu trebuie sa repeti procedura

teodora29

Post by teodora29 » 24 Mar 2006, 20:13

Repeta procedura , provit Codului Civil , ziua comunicarii nu intra in calcul.

lyanne91gl

Post by lyanne91gl » 24 Mar 2006, 20:27

Am avut un astfel de caz, instanta insa a considerat ca s-a indeplinit procedura prealabila, cu toate ca debitorul a primit convocarea cu 14 zile inainte. Totusi, este mai bine sa intarzii cu 20 de zile si sa trimiti o noua convocare, decat sa introduci actiunea si sa fie respinsa de instanta ca nefiind indeplinita procedura prealabila; asta ar putea dura chiar si 3 luni. :)

tristan

Post by tristan » 24 Mar 2006, 21:44

data convocarii pt conciliere nu se va fixa mai devreme de 15 zile de la data primirii actelor comunicate.
Dovada ca de la data primirii convocarii au trecut 30 de zile se anexeaza la cererea de chemare in judecata. Atentie!!!!

dasefx

Post by dasefx » 08 Apr 2006, 15:09

procedura concilierii directe mai este obligatorie in cazul introducerii unei cereri de chemare in judecata pentru emiterea somatiei de plata cf. og 5/2001? este totusi o procedura speciala.... ms pt raspuns

tristan

Post by tristan » 08 Apr 2006, 17:23

nu este nevoie de conciliere prealabila. Introduci cererea direct.Fiind vorba de o procedura speciala, cum bine ai spus, nu sunt incidente prevederile art.720/1 CPCiv.

irony26

somatie de plata, conciliere

Post by irony26 » 11 Apr 2006, 14:35

nu este nevoieIn cazul in caree pierzi somatia de plata, si vrei sa il dai in judecata pe dreptul comun, nu mai ai neevoie de conciliere pt ca se presupune ca acest lucru s-a rezolvat in cadrul procedurii somatiei de plata.... .

Post Reply