intrebare interbatoare.....examen magist.

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
ali2006

intrebare interbatoare.....examen magist.

Post by ali2006 » 23 Mar 2006, 12:20

Un fost coleg de-al meu de facult. vrea da dea la magistratura in mai 2006 .Are vechime de 5ani si 2 luni dar in prezent este somer. L-au disponibilzat anul trecut de la firma si i-au dat somaj. La momentul la care l-au dat afara avea asa cum am spus vechime 5 ani si 2 luni. Acuma cartea lui de munca e la AJOFM si scrie ca e in somaj. Credeti ca va intampina probleme la inscriere.
Parerea mea este ca nu.Atata vreme cat el are vechimea ceruta de lege, la momentul sustinerii examenului nu are importanta daca esti somer sau daca nu lucrezi in acel moment. Important e sa ai vechimea necesara.

Voi ce ziceti? Ati auzit de asemenea situatii.
In cererea de inscriere este o rubrica "profesia actuala" . Acolo ce trece "somer" sau "consilier juridic"? :roll:

gavril

Re: intrebare interbatoare.....examen magist.

Post by gavril » 23 Mar 2006, 12:50

ali2006 wrote:In cererea de inscriere este o rubrica "profesia actuala" . Acolo ce trece "somer" sau "consilier juridic"? :roll:
circar

PS: n-am putut sa ma abtin :)

warwara

Post by warwara » 23 Mar 2006, 13:20

Consilier juridic. :cafea:

Almira

Post by Almira » 23 Mar 2006, 13:25

Ce simpatic esti? "Somer" ar putea trece eventual la Ocupatie, nu la profesie...mai draga... :-D
Desi cred ca unii, deja de ani de zile fiind someri, au inceput sa ridice chestia asta la nivel de profesie.

mariatibi

Post by mariatibi » 23 Mar 2006, 17:50

Consilier juridic.
Nu exista profesia de somer. Potrivit Lg. 76/2002, prin somer se intelege:
IV. somer - persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este in cautarea unui loc de munca de la varsta de minimum 16 ani si pana la indeplinirea conditiilor de pensionare;
b) starea de sanatate si capacitatile fizice si psihice o fac apta pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare;
d) este disponibila sa inceapa lucrul in perioada imediat urmatoare, daca s-ar gasi un loc de munca.
Chiar daca in prezent este somer (o stare de fapt, sa zicem :floare: ), profesia este tot cea de consilier juridic.

gavril

Post by gavril » 23 Mar 2006, 19:49

si daca ultima profesie a fost cea de tamplar. o sa treaca la respectiva sectiune tamplar ?
:-D

ali daca este o sectiune in care se precizeaza "profesie actuala" iar el nu are serviciu atunci trage frumos o liniunta de genul acesta : - Ori scrie: fara ocupatie Tras de par poate scrie: somer ( dar asta nu-i o profesie sau o ocupatie)

oricum .. intrebarea a fost super haioasa. :)

aliosha

Post by aliosha » 23 Mar 2006, 20:31

eu as avea o intrebare legata de optiunea pentru post; ai dreptun doar la o singura optiune, cea a domiciliului stabil sau poti scrie o ordine de preferinta?

ali2006

Post by ali2006 » 24 Mar 2006, 07:17

deci, din raspunsurile pe care le-ati dat sa inteleg ca nu are importanta ca acutalmente este somer atata timp cat indeplineste conditiile de vechime, nu-i asa?

gavril

Post by gavril » 24 Mar 2006, 12:44

clar

gabrielle

Post by gabrielle » 24 Mar 2006, 16:28

Profesia de "dobandeste" in urma unor studii de specialitate. Ex: jurist - absolvent al facultatii de drept.

Ocupatia este ceea ce faci la un moment dat.

Ocupatia poate sa coincida sau nu cu profesia. Poti fi economist de profesie, dar in acelasi timp sa ai ocupatia de profesor (de economie, la liceu).

denominatus

Post by denominatus » 25 Mar 2006, 00:11

Gavril wrote: ali daca este o sectiune in care se precizeaza "profesie actuala" iar el nu are serviciu atunci trage frumos o liniunta de genul acesta : - Ori scrie: fara ocupatie Tras de par poate scrie: somer ( dar asta nu-i o profesie sau o ocupatie)

iar raspunsul si mai haios...

acum ma duc la culcare , ca maine tren sa ma trezesc de dimineata, sa nu cumva sa intarzii la profesie. :-D

sahu

Post by sahu » 25 Mar 2006, 11:15

:mrgreen: Dnaia zicea horoscopu de Brain Drain....

gavril

Post by gavril » 25 Mar 2006, 16:51

Denominatus wrote:
Gavril wrote: ali daca este o sectiune in care se precizeaza "profesie actuala" iar el nu are serviciu atunci trage frumos o liniunta de genul acesta : - Ori scrie: fara ocupatie Tras de par poate scrie: somer ( dar asta nu-i o profesie sau o ocupatie)

iar raspunsul si mai haios...

acum ma duc la culcare , ca maine tren sa ma trezesc de dimineata, sa nu cumva sa intarzii la profesie. :-D
respectiva sectiune sigur nu se numeste "profesie actuala" ci banuiesc ca este "ocupatia actuala" ... dar eu nu am facut decat sa citez pe respectivul .. ali2006.

nu mai aplica cu mine acel dicton dupa care te ghidezi tu .. si pe care l-ai amintit la subiectul " ce asteptati de la forum".

denominatus

Post by denominatus » 26 Mar 2006, 20:26

:-D ok... s-a notat, respectam alegerea ...

(Dar tren sa recunosti ca a fost misto :grin: zau nu m-am putut abtine. No offense intended :cafea: )

ali2006

Post by ali2006 » 27 Mar 2006, 06:17

Draga gavrile, :(|)

Daca te-ai fi uitat pe cererea de inscriere ai fi vazut ca scrie "profesie actuala" si nu mai banui ca este "ocupatia actuala" .
Nu vorbi in cecunostinta de cauza.
:-?

Post Reply