Salut colegi de Forum,
Multumesc pt.opiniile pertinente exprimate si pt. solicitudine!
Fuji wrote:Eu zic asa :
ART. 389 Cpr.civ
Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
Daca soc. creditoare a fost radiata, ea nu mai exista...deci nu mai poate starui in executare. Prin urmare, executarea se va perima si poti sa ceri desfiintarea executarii
Dupa deschiderea procedurii reorg. jud. administratorul S.C. X a continuat sa faca acte intreruptive a executarii - cereri de continuare a executarii, fara ca acestea sa fie urmate de acte propriuzise de executare-, fara ca administratorul creditoarei sa mai aiba exercitiul acestei calitati.
Ce se intimpla cu aceste acte intreruptive a ex. - cererile de continuare a ex.sil.- ?
Titlul executoriu este act constitutiv de drepturi. Potrivit legii contabilitatii, acest titlu ex. trebuia inregistrat ca venit in evidentele contabile ale creditoarei, fiind supus impozitarii si deducerii TVA-ului aferent venitului.
Or, creditoarea S.C.X nu a inregistrat acest titlu ex. in contabilitate, in evidenta figurind numai factura din care provine titlul ex. Se poate concluziona de aici ca in complicitate cu

(executorul jud.) creditoarea conduce executarea sil. in folosul personal al administratorului S.C.X ? Exista vreo infractiune vis-a-vis de faptele relatate ?
