Desi lucrez ca jurist de mai bine de 1 an, nu am avut ocazia sa ma ocup concret de vreun proces, insa acum s-au ivit citeva si sunt cam speriata din cauza aspectelor pur pactice. De aceea am nevoie de unele sfaturi, tinind cont de cite cunostinte practice ni se furnizeaza in facultate.
1. Cind depun o cerere de chemare in judecata, trebuie sa ma prezint si cu un dosar, sau acesta e pus la dispozitie de instanta?
2. Cum ma adresez judecatorului: cu "dl/dna presedinte"?
3. Practic, de cite dosare se poate ocupa in acelasi timp un jurist? Intreb acest lucru deoarece eu ar trebui sa dau drumul la vreo 3500 de dosare. E drept ca sunt usoare, dar tot am putin trac. Ce ma sfatuiti, la cite sa dau drumul in acelasi timp?
prezentare in instanta
Punctul meu de vedere
Raspunsurile la intrebarile tale sunt:
1. Nu este necesar dosarul dar actele depuse trebuie prinse intre ele cu un "paper clips";
2. Functie de genul caruia apartine
3. Le sortezi in functie de urgenta si de importanta. Dupa parerea mea, trebuie sa iei in considerare si timpul fizic pe care il ai la dispozitie.[
Raspunsurile la intrebarile tale sunt:
1. Nu este necesar dosarul dar actele depuse trebuie prinse intre ele cu un "paper clips";
2. Functie de genul caruia apartine
3. Le sortezi in functie de urgenta si de importanta. Dupa parerea mea, trebuie sa iei in considerare si timpul fizic pe care il ai la dispozitie.[
multe dosare
Daca alegi sa depui mai multe dosare in acelasi timp si la aceeasi instanta roaga-l pe judecatorul de servici sa le repartizeze, pe cat posibil, la acelasi complet de judecata. Iti va usura foarte mult munca si nu va trebui sa alergi intre complete sau sa astepti o zi intreaga in instanta.