revendicare mobiliara

Discutii privind procedura civila
Post Reply
roxanagalateanu

revendicare mobiliara

Post by roxanagalateanu » 21 Mar 2006, 11:40

am facut o cerere de revendicare a unor monede preluate de statul roman in 1958. motivul confiscarii a fost o condamnare la pedeapsa inchisorii, cu care s-a dispus si confiscarea averii :D
prima instanta a respins cererea. am facut apel, care iar a fost respins pe motiv ca :"monedele au fost confiscate prin hot jud, care nu a fost desfiintata, nefiind facuta dovada ca a fost data cu incalcarea dispozitiilor legale in vigoare la data pronuntarii, astfel ca este temeinica si legala, nefiind desfiintata prin cai de atac ordinare sau extraordinare"
ce ma fac eu cu hotararea asta?(cea nedesfiintata, din n58) :grin:

norocel

Post by norocel » 21 Mar 2006, 14:04

De obicei astfel de hotarari erau desfiintate pe calea recursului in anulare, dar numai daca erau vadit nelegale.
Acum s-ar mai putea folosi numai revizuirea.
Ce motive insa ai putea invoca?

mariatibi

Post by mariatibi » 21 Mar 2006, 15:14

Poate punctul 5 :
Daca, dupa darea hotararii, s-au descoperit inscrisuri doveditoare, retinute de partea potrivnica sau care nu au putut fi infatisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa partilor, ori daca s-a desfiintat sau s-a modificat hotararea unei instante pe care s-a intemeiat hotararea a carei revizuire se cere;

sau punctul 9
daca Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat o incalcare a drepturilor sau libertatilor fundamentale datorata unei hotarari judecatoresti, iar consecintele grave ale acestei incalcari continua sa se produca si nu pot fi remediate decat prin revizuirea hotararii pronuntate.
dupa ce epuizezi fazele interne si ajungi la CEDO.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 21 Mar 2006, 15:16

pai..cum se poate revizui o hotarare de acum 50 de ani?
bineinteles ca in hotararea aceea scrie ca cel condamnat facea trafic cu monede de aur etc..nu se mentioneaza ca ar fi vb de o infractiune impotriva regimului.
cred ca nu prea mai am sanse :grin:

norocel

Post by norocel » 21 Mar 2006, 15:23

Nici eu nu cred ca ai sanse, nici cu o cale extraordinara si nici la CEDO.

aho

Post by aho » 21 Mar 2006, 15:38

pai nu prin h. penala s-a dispus confiscarea, deci calea de atac nu este cea prevazuta de legea penala ?
doar intreb :?:

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 21 Mar 2006, 16:05

da..deci as putea face recurs in anulare, chiar daca cel condamnat e mort..doar e in favoarea lui, nu?

norocel

Post by norocel » 21 Mar 2006, 16:15

S-a abrogat si in penal.

Post Reply