Cred ca am comis-o cu o conciliere

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
giovanni

Cred ca am comis-o cu o conciliere

Post by giovanni » 20 Mar 2006, 11:43

Am trimis societatii debitoare o cerere prin care o convocam la conciliere, insa nu i-am trimis si dovezile pe care aceasta se sprijina (respectiv factura partial neonorata). Ideea e ca ea stie foarte bine, si fara acea factura, care sunt pretentiile mele, mai ales ca in cererea de convocare am precizat expres toate detaliile (inclusiv nr. facturii si continutul ei).
Poate opune cu succes aceasta exceptie? Este nula procedura indeplinita pana in prezent. Ca abia in ceasul al 12-lea m-am trezit ca nu am indeplinit pe deplin procedura.

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 11:47

Nu are absolut nici o treaba...stai linistit.
Eu niciodata nu trimit decat convocarea, fara facturi, fara nimic.
In inst. nimeni nu s-a trezit sa ridice o astfel de exceptie...

giovanni

Post by giovanni » 20 Mar 2006, 11:54

Pai uita-te pe art 720 ind 1 alin (2) la finalul primei propozitii si la art. 720 ind. 3 alin. 2, partea de final. Legea chiar insista ca instanta sa cunoasca care dovezi au fost comunicate paratului la data cererii de conciliere. De asta ma tem. Ca se cam pune pret de lege pe maruntisul asta. Si zic maruntis, deoarece o data ce ne stim datori, cu totii stim despre ce act este vorba. Dar, ma rog, asta e procedura. Si adversarul tocmai exceptiile le speculeaza.

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 12:06

Nu cred ca asta ar fi un fine de neprimire, mai ales ca depui dovezile odata cu actiunea, in dublu exemplar unul spre a le fi comunicat...deci nu pot sa invoce ca n-au stiut despre ce e vorba...In cel mai rau caz se poate sa acorde un termen pt a lua la cunostinta.

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 12:10

A, inca ceva, daca sunt curiosi ...sa se prezinte la conciliere.
daca nu....or sa afle odata cu citatia.

giovanni

Post by giovanni » 20 Mar 2006, 12:28

myado wrote:A, inca ceva, daca sunt curiosi ...sa se prezinte la conciliere.
Mda, tare mi-a placut replica. Ai dreptate. Daca imi invoca exceptia, le spun asta in fata instantei. Mersi de ajutor.
A, inca ceva: toti imi zic sa merg pe somatie de plata, ca-i mai rapida procedura. Si intreb: ce instanta mai este competenta sa judece somatia in fond? Judecatoria? Tribunalul? Ca este un litigiu comercial. Iar art. 2 al OG 5/2001 spune ca tribunalul, daca-i comercial, indiferent de valoare. Dar art. 2 s-a modificat prin Legea 195/2004. Si nu mai inteleg nimic.
Nu de alta, dar sunt stagiar si nu pot aparea in fata tribunalului.

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 12:37

nnart. 2.Cererile privind somatia de plata se depun la instanta competenta pentru judecarea fondului cauzei in prima instantann
daca-i pana intr-un miliard la jude, daca-i peste la tribunal.
Asa e, mergi pe somatie ca e mai rapid si taxa este mai mica.

croc

Post by croc » 20 Mar 2006, 12:39

myado wrote:A, inca ceva, daca sunt curiosi ...sa se prezinte la conciliere.

pai ce, la cererea de chemare in judecata le atasezi?
ca doar le au si ei, ce rost mai are sa le atasezi cererii?

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 12:40

:lol: m-ai facut sa mai citesc OG 5....cu chestia cu comercialul la Tribunal...

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 12:43

pai ce, la cererea de chemare in judecata le atasezi?
ca doar le au si ei, ce rost mai are sa le atasezi cererii?
:-( :-( :-( ar fi bine sa le atasezi altfel iti pune in vedere sa le pana la primul termen....si nu aveam decat vno 300 de facturi intr-un singur exemplar....

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 12:47

decat sa risti sa primesti un termen pt asta.......sau pt faptul ca nu ai trecut in cererea de judecata nr-ul tuturor facturilor pe care le soliciti a-ti fi achitate...desi ele erau atasate....

giovanni

Post by giovanni » 20 Mar 2006, 13:08

E numai o factura care nu a fost partial onorata.
Deci e judecatoria competenta si la somatie, nu? S-a modificat faza cu tribunalul si se merge pe competenta de drept comun, in functie de valoarea obiectului litigiului.

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 13:13

yap, yap

giovanni

Post by giovanni » 20 Mar 2006, 13:17

Ce rapid s-a rezolvat problema. Intr-o ora jumate 13 mesaje. De-ar merge si procesele asa de repede. Intr-o ora, hai doua de la depunerea cererii de chemare in judecata sa avem deja solutia.

myado

Post by myado » 20 Mar 2006, 13:27

eh...bine ca s-a rezolvat... :lol:

Post Reply