Ea vrea sa introduca actiune de divort dar el refuza sa-i dea certificatul de casatorie in original si il tine acasa la el (cei doi sint despartiti in fapt de peste 2 ani).
Varianta cu duplicatul pe care ea poate sa-l scoata e destul de costisitoare (10 mil).
Si, cum fara certificat de casatorie in original ea nu poate sa introduca actiune de divort, ce poate sa faca ea ?
Cum il poate obliga, prin mijloace legale il poate determina sa-i dea certificatul de casatorie ?
Ea vrea sa divorteze dar el refuza sa-i dea certif. de casat
nici vorba de 10.mil! in urma cu saptamana am solicitat serviciului de stare civila din cadrul primariei eliberarea unui duplicat de pe certificatul de casatorie. mi s-a eliberat pe loc, iar taxa a fost de 6.5 ron.
cat despre trimiterea prin posta, nu stiu ce sa zic. sunt instante si instante. la noi, cererile prin care se solicita desfacerea casatoriei se primesc numai de catre presedintele instantei si numai daca sunt depuse personal de catre reclamant. cu exceptiile prev de lege.
poti incerca si prin posta, dar cred totusi ca cel mai siplu e sa iti procuri un duplicat.
cat despre trimiterea prin posta, nu stiu ce sa zic. sunt instante si instante. la noi, cererile prin care se solicita desfacerea casatoriei se primesc numai de catre presedintele instantei si numai daca sunt depuse personal de catre reclamant. cu exceptiile prev de lege.
poti incerca si prin posta, dar cred totusi ca cel mai siplu e sa iti procuri un duplicat.