Patronii obtin profit daca angajeaza proaspeti absolventi

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
giovanni

Patronii obtin profit daca angajeaza proaspeti absolventi

Post by giovanni » 15 Mar 2006, 13:49

Prin lege, daca angajezi un proaspat absolvent (in cazul nostru de drept) intr-o firma, statul iti plateste tie, ca angajator o suma de bani. Nu stiu exact cat. Ceea ce am aflat de curand insa, si m-a si socat de-a dreptul, este ca patronii primesc de la stat suma de bani x cu acest titlu (altfel spus statul le plateste salariul), iar consilierului i se plateste suma y. Paradoxal, xny !!! Pentru ca y=salariul minim. Bine bine, dar cat da statul?

gstefan5

Post by gstefan5 » 15 Mar 2006, 19:43

Am auzit ca 1 salariu minim pentru cei cu studii medii si 1,5 salarii minime pentru cei cu studii superioare.

Nu stiu exact legea, asa ca luati ce am spus ca fiind cu titlu informativ.

giovanni

Post by giovanni » 16 Mar 2006, 16:24

gstefan5 wrote:1,5 salarii minime pentru cei cu studii superioare.
Asa am auzit si eu. Proaspetzii consilieri primesc 3 mil + tichete (in val de 1,5) = 4,5 mil. Iar dat fiind ca salariul minim e de 330 RON, 1,5 salarii = 495 RON - bani care-i inainteaza statul. Deci profitul e de aproape 500.000 lei vechi.
Tren sa ma fac patron! :evil:

maxxim

Post by maxxim » 17 Mar 2006, 12:19

:-D :-D :-D Ai vazut doar profitul! Stai sa vezi si obligatiile pe care le are cel care incheie o astfel de conventie (angajatorul) si birocratia pe care o implica .......

Sezi cuminte ca nu prea merita! Pentru banutii aia muncesti de-ti sar capacele .....

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

loree

poate ma ajutatii si pe mine?

Post by loree » 29 Apr 2006, 00:19

:?: in legatura cu statutul consilierului debutant acesta poate sa -si faca stagiatuta la un consilier definitiv"maestru" din afara societatii la care este angajat daca acesta nu are consilier def. :?:

Post Reply