Ce legi au fost incalcate?Este vorba de abuz in serviciu?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
boshu

Ce legi au fost incalcate?Este vorba de abuz in serviciu?

Post by boshu » 15 Mar 2006, 00:16

Locatarul unui bloc gaseste o scrisoare in cutia postala. Pe plic scrie "Primaria Sectorului...Serviciul public pentru finante publice locale" cu tus si cu pixul apartamentul locatarului si un nr. de inregistrare. In interiorul plicului o somatie semnata si stampilata de Adminul si Preshul asociatiei cu data de 3 octombrie. Sunt aduse la cunostinta restantele in felul urmator:
luna iulie-100 RON
luna august-200 RON
luna septembrie-300 RON
penalizari iulie+august=12 RON
TOTAL RESTANTE=612 RON
In cazul in care nu sunt platite in termen de....conform HC714/2006...urmeaza intreruperea furnizarii apei.

Locatarul nu avea restante la intretinere. Intretinerea pe lunile iulie si august(a pastrat chitantele) a fost platita in luna august(simultan dar cu doua chitante diferite) anterior datei de 3 octombrie scrise pe somatie. Intretinerea pe luna septembrie a fost afisata in jurul datei de 12 octombrie(nu sunt dovezi). De asemenea la avizier la intretinerea pe luna septembrie nu era trecuta data la care a fost afisata si nici data de la care se percep penalizari pentru intarziere la plata.

TRAG LINIE SI MA MINUNEZ 8O :evil:

100 RON pe luna iulie din somatie coincide cu valoarea de pe chitanta primita.
200 RON pe luna august din somatie este mai mult decat valoarea trecuta pe chitanta primita. Nu coincid valorile. 8O
300 RON pe luna septembrie n-are cu ce sa coincida pentru ca la data de 3 octombrie trecuta in somatie nu era afisata intretinerea pe luna septembrie. 8O 8O
Inteleg ca ai facut o greseala in evidenta si n-ai vazut ca e platit pe luna iulie. Inteleg ca ai facut inca o greseala, un moment de neatentie, si n-ai vazut ca e platit nici pe luna august. Dar cum sa gresesti sa pui restanta pe luna la care tu inca nu ai afisat intretinerea la avizier?! Sa zicem ca omul a avut o zi proasta. Somatia este semnata atat de Presh cat si de Admin, in consecinta au fost amandoi de acord cu continutul. Deci amandoi au avut o zi proasta atunci cant au facut somatia!? Este un abuz in serviciu suficient de clar, sau nu?

Nu sunt obligati prin lege sa treaca la avizier data la care a fost afisata intretinera si data de la care incep penalizari la plata?Daca nu e trecuta data e mai greu sa dovedesti ca a trimis somatie inainte.

Ce e HC714/2005? :(|) Ce hotarare e asta? Cine hotaraste cand sa fie taiat un apartament de la apa si in ce conditii?

Nu m-am prins care e legatura cu numarul de inregistrare de pe plic(acelasi scris ca si pe somatie), Serviciul public pentru finante publice locale al sectorului si somatia din interior.

N-am dovezi pt. acest alineat. Nu e prima data cand cei doi fac chestii de genul asta, preshul e violent verbal si fizic, administratorul a dat marturie falsa in fata politiei. Preshul face shuste cu o firma de instalatii prin bloc. Locatarii sunt impartiti in doua categorii: neseriosii si cei care "nu se baga". Nu inteleg de ce. Somatii au mai trimis si altora. Cred ca e ceva de genul: in bloc sunt si multi batrani care nu tin sau pierd chitantele. Cand primesti somatie trebuie sa prezinti chitantele pt. a dovedi ca ai platit. Sunt si alte metode de a rezolva problema dar unii prefera sa plateasca de doua ori decat sa se duca la politie. Cei doi nu inteleg de vorba buna, cel putin preshului ii sare mustarul din orice. E.T.C.

Vreau sa stiu cum trebuie procedat. Pas cu pas. Cel care ma ajuta face un bine comunitatii si va fi rasplatit in ceruri :-D

dricaru

Post by dricaru » 15 Mar 2006, 20:15

Boshule.....m-ai pierdut dupa primele 3 rinduri...

luc4s

Post by luc4s » 15 Mar 2006, 23:04

Pt abuz in serviciu, ar trebui sa existe o consecinta juridica(vatamare a intereselor acelei persoane).
Iar aici, nu e cazul.

boshu

Post by boshu » 16 Mar 2006, 01:00

"Pt abuz in serviciu, ar trebui sa existe o consecinta juridica(vatamare a intereselor acelei persoane).
Iar aici, nu e cazul."

Sa inteleg ca nu este un abuz in serviciu sa trimiti somatii locatarilor in urmatoarele conditii:
-nu conteaza daca au sau nu restante la intretinere, tu somezi;
-pui ca restante cate luni vrei tu pe somatie;
-pui ce valori vrei tu in dreptul fiecarei luni(pentru ca pe o luna nu corespunde valoarea scrisa de pe somatie cu cea scrisa pe chitanta primita cand a fost facuta plata)
-ameninti ca le intrerupi apa calda, apa rece si caldura daca nu achita in 7 zile.(ca nici o persoana n-are interese la apa si caldura, te poti lipsi de ele, nu?!)
-si nu in ultimul rand, hotarasti ca e restanta inclusiv luna pe care n-ai afisat-o inca la avizier.

Sa inteleg ca pentru a-mi fi vatamate "interesele" trebuie sa astept sa-mi intrerupa apa si caldura, nu?! :-D

Nu stiu cum sunt altii dar eu nu dorm linistit daca stiu ca mai am doar 7 zile de apa rece, apa calda si caldura. Daca nu e ilegal (ma gandeam ca e abuz in serviciu) m-as face si eu presh sau admin. Ma trezesc cu fata la cearceaf si trimit si eu somatii de genul asta. Ii astept sa vina in sir indian cu chitantele. Trag o burta de ras :-D , mai schimbam o vorba, o :cafea:
La avizier nu trec nici data la care l-am afisat si nici data de la care se percep penalizari, ca nu e interesul tau sa platesti in timp util. Si daca nu platesti in timp util, interesul tau de a nu plati penalizari nu este vatamat,nu?!

Si inca ceva. Pe o chitanta din cele trei nu e trecut numarul. E stampilata, semnata dar n-are nr trecut. Sunt curios cum a fost inregistrata. Nu sunt obligati sa treaca un nr. pe chitanta?

minodora

Post by minodora » 16 Mar 2006, 10:45

Nu inteleg de ce nu-l schimbati.

luc4s

Post by luc4s » 16 Mar 2006, 21:44

Boshu, sunt nimicuri.
99% o sa fie nup, daca faci o plangere penala. :)

Post Reply