Salutare la toata lumea!
Am si eu o problema.....Mama mea a decedat in Decembrie anul trecut...
Acum, dupa mai bine de 6 luni, tatal meu vitreg isi vrea partea din apartament pentru ca vrea sa se recasatoreasca....Problema e mostenirea...
Contractul de vanzare-cumparare a apartamentului a fost facut in anul 1993 pe numele mamei de domnisoara...Dupa 1 an, in 1994 s-a recasatorit cu actualul tata vitreg. Noi( eu si sora mea) purtam numele tatalui biologic.
Problema sta in felul urmator:
Contractul apt. a fost facut pe numele Pricop. Lainceput mama a achitat 20.000 lei din 133.000 cat valora apartamentul atunci, restul urmand sa i se opreasca de pe statul de salarii direct, in rate lunare.
Asta a fost pana in anul 2000 cand mama s-a dus si a achitat restul care ramasese.
Intrebarea este urmatoarea: Cat i se cuvine tatalui meu vitreg?El nu a platit nici o rata pe numele lui, toate ratele fiind oprite de pe salarul mamei....Din surse neoficiale am inteles ca cei 20.000 lei care i-a achitat mama plus ratele timp de un an( aprox. 20% din valoare) raman ai mamei, restul de 80% se impart la 2, iar cei 40% ai mamei plus cei 20%...( adica 60%) reprezinta masa succesorala din care tatal meu vitreg are 1/4....adica el detine mai mult de 50% din apartament....Este adevarat?
Mai adaug faptul ca mama a decedat Mocanu iar noi, copiii suntem Graur...iar contractul e pe Pricop....
E cineva care sa ma lamureasca?
Multumesc!
o mostenire...cu probleme mari....
Incep cu ce-i mai simplu: numele nu conteaza, se face dovada cu certificate de nastere/casatorie/sentinta de divort ca copii Graur sunt ai defunctei Mocanu fosta Pricop.
Intrebarea de baza e cand a fost incheiat contractul de vanzare cumparare: la data achitarii avansului sau la data achitarii integrale a apartamentului.
Ca daca contractul e incheiat la data achitarii avansului, cu credit CEC (inclin sa cred ca e asa caci cam asa se facea pe atunci) apartamentul este integral al mamei dvs. caci e dobandit inaintea casatoriei.
daca lucrurile nu stau asa atunci povestea e mai complicata (insa nu de nedescalcit) caci indiferent daca tatal a platit sau nu pe numele lui totusi salariul este bun comun al sotilor.
Intrebarea de baza e cand a fost incheiat contractul de vanzare cumparare: la data achitarii avansului sau la data achitarii integrale a apartamentului.
Ca daca contractul e incheiat la data achitarii avansului, cu credit CEC (inclin sa cred ca e asa caci cam asa se facea pe atunci) apartamentul este integral al mamei dvs. caci e dobandit inaintea casatoriei.
daca lucrurile nu stau asa atunci povestea e mai complicata (insa nu de nedescalcit) caci indiferent daca tatal a platit sau nu pe numele lui totusi salariul este bun comun al sotilor.