solicit ajutor in penal!

Discutii privind procedura penala
Post Reply
antu

solicit ajutor in penal!

Post by antu » 14 Mar 2006, 12:49

Salutare, tuturor!
Am mare nevoie de ajutorul vostru!!!!!!!!!!!!!!
Iata cum stau lucrurile: dosar penal in care am calitate de parte civila si in care a fost pronuntata o sentinta penala la fond(tribunal), sentinta ulterior apelata, fiind pronuntata o decizie a curtii de apel, ulterior recurata , obtinand o decizie a ICCJ, ramasa definitiva si irevocabila la data pronuntarii.
Instanta de executare a hotararii penale este instanta de fond, in speta, tribunalul; deci tribunalului ar trebui sa ma adresez in vederea obtinerii unei hotarari cu mentiunea ca este definitiva ?????????care va fi hotararea la care trebuie facuta trimitere: hotararea instantei de fond?????????
Cum timbrez cererea: 19 000 lei vechi taxa de timbru (pe care trebuie sa o achit in contul consiliului local aferent instantei , societatea mea avand sediul in alt oras decat cel in care a avut loc judecata la fond ?)si timbru judiciar de 1500 lei vechi?
HEEEEEEEEEEEEEELP!Si mii de multumiri, anticipat!

Dyana

Post by Dyana » 14 Mar 2006, 23:01

Tribunalul este instanta de executare,in speta.Da,trebuie sa soliciti tribunalului(instanta de fond ) legalizarea sentintei cu mentiunea"definitiva si irevocabila".Cererea se timbreaza cu 2RON(taxa actualizata)si timbru judiciar de 0,15RON.Da,taxa se plateste la consiliul local al localitatii in care isi are sediul tribunalul.
Daca ai de recuperat cheltuieli de judecata acordate de instantele superioare(curte de apel,ICCJ),trebuie investite si deciziile acestor instante.

Post Reply