Cod CAEN pe anexa la certificatul de inregistrare?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
krisstina

Cod CAEN pe anexa la certificatul de inregistrare?

Post by krisstina » 14 Mar 2006, 12:31

Este obligatoriu sa se treaca codul CAEN pe anexa cu autorizatii a unui certificat de inregistrare?

rosia_montana

Post by rosia_montana » 14 Mar 2006, 12:37

Doar codurile pentru care vrei autorizare.

krisstina

Post by krisstina » 14 Mar 2006, 12:45

Multumesc de raspuns, Rosioara.
Autorizatiile sunt obtinute din 2004. Dar cineva i-a spus unui prieten ca daca nu se trece codul CAEN pe anexa este ca si cum firma nu ar avea activitate. ?!

rosia_montana

Post by rosia_montana » 14 Mar 2006, 12:54

Nu-i adevarat. Pe anexele vechi nu erau trecute obiectele de activitate ci doar autorizarile. Daca iti faci acum CUI nou, primesti o anexa unde este precizat ca cunosti si iti indeplinesti obligatiile de protectia muncii, protectia impotriva incendiilor, ai autorizatie de mediu, etc, pt activitatile pentru care soliciti autorizare.

croc

Post by croc » 14 Mar 2006, 14:46

eu am pe anexe primele doua coduri ale activitatii mele;dar nu stiu de cand sunt anexele :(

rosia_montana

Post by rosia_montana » 14 Mar 2006, 14:50

Nu au cum sa fie, numai odata cu CUI-ul.

teodora29

Post by teodora29 » 14 Mar 2006, 20:35

Simpla declaratie pe propria raspundere are valoarea unei autorizatii la pompierii , protecyia muncii..etc?Daca nu, cum se obtin aceste autorizatii?

rosia_montana

Post by rosia_montana » 15 Mar 2006, 08:49

Din cate stiam eu declaratia tine locul pana obtii autorizarile. Tre sa vb la ITM, la pompieri, etc. ca sa le obtii. Dar acuma nu mai is sigura, am facut CUI nou ca am schimbat niste date ale firmei si am primit anexa, in baza declaratiei pe proprie raspundere referitoare la protectia muncii, pompieri, etc si ca ne obligam sa obtinem autorizatia de mediu. Fetele de la ORC au zis ca ajunge declaratia, si ca doar pt mediu tre sa obtin autorizatie. Dar paraca vad ca ma trezesc cu astia de la ITM, pompieri si ce-or mai fi si-mi zic ca nu e bine asa.....Den

:cafea:

Motanu

Post by Motanu » 16 Mar 2006, 10:22

Pentru a putea desfasura o activitate, dintre cele declarate ca obiect de activitate, aceasta tebuie autorizata. Consecinta a simplificarii procedurilor la ONRC, autorizatia se obtine pe baza declaratiei pe proprie raspundere (prin aceasta declaratie se recunoaste cunoasterea si aplicarea legislatiei din fiecare domeniu - mediu, PSI, securitatea muncii, sanitar-veterinar, directia sanitara). Declaratia este comunicata de catre ONRC fiecareia dintre institutiile aratate iar acestea, in situatia depunerii declaratiei pe propria raspundere pentru autorizarea unui anumit obiect de activitate, pentru care este nevoie de autorizatii speciale, te notifica in vederea obtinerii autorizatiei (Ex: daca se depune declaratie pe propria raspundere pentru desfasurarea act. de transport, Agentia pentru Mediu te cheama sa obtii autorizatie in cazul in care se efectueaza transporturi speciale sau, daca nu, sa declari ca nu se transporta decat persoane sau marfuri nepericuloase). Sper ca te-am lamurit.

rosia_montana

Post by rosia_montana » 16 Mar 2006, 12:51

:cafea:

bubulina

Post by bubulina » 08 Jun 2006, 20:29

da,trebuie scris codul CAEN pe anexa!!!
din noiembrie 2004 reprezentantii celor 5 institutii (ISU,DSP,DSV,APM,ITM)nu mai sunt la biroul unic de la registrul comertului.tot de la acea data cand o societate solicita autorizarea unei activitatii,autorizarea se face pe baza unei declaratii pe proprie raspundere care se va trimite la cele5 institutii.In baza ei ti se va elibera un certificat constattator ce tine loc de acea anexa.exista activ.care au impact semnificativ asupra mewdiului,ar trebuie sa te atentioneze ce-i de la resgistru cand depui actele.

Post Reply