ajutor, am intrat in panica

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
ali2006

ajutor, am intrat in panica

Post by ali2006 » 13 Mar 2006, 13:04

Lamuriti-ma si pe mine intr-o problema ca am intrat in panica.
Din cate am auzit ,daca se vor unifica profesiile juridice va fi o alta modalitate de intrare in magistratura si anume avocati pledanti cu 7 ani vechime.In anteproiectul pe care l-am citit pe site-ul baroului scrie ca cei care isi desfasoara activitatea in mod legal ca si consilierii juridici la momentul intrarii in vigoare a legii trec automat in functia de avocati(li se da licenta de avocat) cu recunoasterea vechimii. Asta nu ar fi o problema . Pe mine ma ingrijoreaza cei 7 ani vechime pt. a putea participa la concurs. Eu abia am asteptat sa fac cei 5 ani si acuma sa mai astept inca 2?
Eu deja sunt pe puctul de a-mi da demisia ca sa pot sa invat pt. examenul din decembrie dar acuma ma mai gandesc.Eu mi-am facut niste planuri si se trezesc astia cu proiectul lor sa mi le strice.
Voi ce credeti, sunt sanse de apobare a acestei legi?. In iunie am inteles ca il prezinta la parlament. Sunt de acord procurorii sa treca in functia de avocatii poporului?
Credeti ca se va mai tine examenul pe post in decembrie? dupa vechiul regulament? Cand e preconizata intrarea in vigoare a legii daca este aporbata bineinteles?

V-am bombardat cu intrebari dar va rog sa ma credeti ca am intrat in panica si nu stiu ce sa fac?

croc

Post by croc » 13 Mar 2006, 13:17

pune mana si invata, ca pana s-o aproba asa ceva, mai trece apa pe Dambovitza :mrgreen:

ali2006

Post by ali2006 » 13 Mar 2006, 13:32

asa ma gandesc si eu dar eu stiu ...........
M-am debusolat de tot, nici chef sa mai invat nu mai am. :roll:
Totusi, in cazul in care s-ar adpota nu cred ca intra imediat in vigoare.

oricum multumesc de incurajare.

Mai astept pareri.

hirondelle

Post by hirondelle » 13 Mar 2006, 13:46

:-D :-D :-D
Nu-ti pierde vremea si nervii cu chestii de genul asta!
De ce te framanti cu pb care nu tin de puterea ta(daca te stresezi, vei schimba ceva?)
Legea o vor schimba, dar gandeste-te la interesele aflate in joc.....-va mai dura.

gstefan5

Post by gstefan5 » 13 Mar 2006, 14:06

Stai linistita !!! Pune mana si invata, nu de alta dar timpu trece. Daca ai citit proiectul de pe saitul baroului, citeste si mesajele de pe forum.

Vestitul proiect este o gluma proasta, sau mai bine zis ceva praf in ochi aruncat avocatilor. Unul dintre autori spune pe forumul baroului ca proiectul nu este decat o "schita".

Asemenea lege este de domeniul stintifico-fantasticului si nu va putea fi adoptata in veci.

lauraC

Post by lauraC » 14 Mar 2006, 10:05

Tine-te de invatat. Totusi, n-ar fi mai bine sa te gandesti la varianta unui concediu fara plata decat la demisie?

ali2006

Post by ali2006 » 14 Mar 2006, 11:37

m-am gandit la toate variantele, concediu fara plata nu pot decat 1 luna intrucat atat este prevazut in CCM la nivel de societate.

oricum concediul fara plata nu intra in vechime, CSM-ul il considera intrerupere de activitate.

denominatus

Post by denominatus » 14 Mar 2006, 18:16

Sezi blanda, legea asta nu va trece :grin:

mariatibi

Post by mariatibi » 16 Mar 2006, 16:17

Cred ca aceasta initiativa se datoreaza panicii create de Bota si Baroul constitutional de la Deva. Nu cred ca se va adopta o astfel de lege. Cel mult se vor unifica profesiile de consilier juridic si avocat, magistratii pastrandu-si un statut separat.
Asa ca, mult spor la invatat si concentrare maxima!

Post Reply