Sediu social - intrebare

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
craft737

Sediu social - intrebare

Post by craft737 » 13 Mar 2006, 11:43

Salutare tuturor de pe acest forum!

Urmeaza sa imi infiintez o SC si as avea o intrebare legata de sediul social al acestei societati...

Vreau sa pun ca sediu social apartamentul in care ma voi muta in curand impreuna cu logodnica mea. Numai ca... firma momentan, va avea 2 asociati: eu si un foarte bun prieten. Apartamentul de care va vorbeam mai sus, este pe numele logodnicei mele si a mamei ei. Acum vine intrebarea... pot trece ca sediu social adresa acestui apartament? Sau trebuie sa fac mai intai cateva "modificari" ? Adica... un contract de inchiriere intre mine si "proprietarele" apartamentului? :) Sau, se poate rezolva daca o trec si pe logodnica mea ca asociat?

Multumiri anticipate!

aiurel

Post by aiurel » 13 Mar 2006, 13:19

Faci un contract de comodat pentru acel apartament - la notar si e suficient.
Cu acel act te duci la Registru si declari sediul in cael apartament.

minodora

Post by minodora » 13 Mar 2006, 13:25

Este cea mai simpla varianta propusa de Aiurel.

craft737

Post by craft737 » 13 Mar 2006, 14:55

ok.. am inteles. Mersi mult!

slevori

Post by slevori » 13 Mar 2006, 17:21

Faci un contract de comodat, dar nu-l mai duci la Notar...Registrul il accepta si fara autentificare pt.ca e valabil.Contractele de comodat pentru sediu social sunt legale si neautentificate...dar doar acestea.Daca vrei si doresti iti trimit un exemplu tip.O zi buna

fanna

Post by fanna » 13 Mar 2006, 20:25

Si ai grija sa treci in contractul de comodat ambele proprietare ale apartamentului.

minodora

Post by minodora » 13 Mar 2006, 21:12

Daca nu-l autentifici, cel putin in Bucuresti, contractul propietarilor este necesar sa fie intabulat.

bozo

Post by bozo » 13 Mar 2006, 21:35

Se poate atestat si la avocat. Dar cred ca este perfect valabil, ca inscris sub semnatura privata, cu conditia sa fie semnat pe fiecare pagina.

fanna

Post by fanna » 13 Mar 2006, 22:29

In Arad nu trebuie autentificat.E valabil sub semnatura privata.
Chiar Registrul Comertului pune la dispozitie un model ce trebuie numa completat.

maxxim

Post by maxxim » 14 Mar 2006, 08:45

mai verifica si daca nu sunt si alte societati avand acelasi sediu social ca al tau.... (verificarea o faci la Registrul Comertului)

:floare: :floare: :floare: pentru domnite, chiar si suparate....

rem

Post by rem » 19 Mar 2006, 15:56

Poate fi si un contract de comodat sub semnatura privata, in care comodanti vor fi ambii proprietari, iar comodatarul - SC in curs de constituire, prin reprezentant, adica tu, semnat pe fiecare pagina de parti. Va trebui sa anexezi la dosar si titulul de proprietate, in copie (contract de vanzare-cumparare, etc.). Totodata, ai nevoie si de acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor (pe orizontala si verticala), conform Legii locuintei.

rem

Post by rem » 19 Mar 2006, 16:03

Chiar daca asociat este si logodnica ta, ai nevoie de acordul celuilalt coproprietar - al mamei. In functie de Registru, acesta poate fi un acord separat, la avocat/notar sau sub forma comodatului, in care comodanti vor fi ambii proprietari.

Maxissima

sediu social - soti

Post by Maxissima » 01 Apr 2006, 20:44

Daca un sot vrea sa faca sediu social pt o firma acasa, are nevoie de acordul celuilalt sot dat la notar? sau se considera ca e mandat tacit intre soti si nu e nevoie de acord expres autentificat?

oana_stroescu

Re: sediu social - soti

Post by oana_stroescu » 14 Jun 2006, 22:03

Maxissima wrote:Daca un sot vrea sa faca sediu social pt o firma acasa, are nevoie de acordul celuilalt sot dat la notar? sau se considera ca e mandat tacit intre soti si nu e nevoie de acord expres autentificat?
Cam tarziu, dar iti raspund totusi! Daca doar unul dintre soti va fi asociat, atunci ii trebuie acordul scris al coproprietarului, in cazul tau fiind sotia.Nu trebuie ca acest acord sa fie dat in fata notarului. La Registrul Comertului totul va capata un alt inteles pentru tine, bineinteles, in cazul in care te vei duce singur si nu vei apela la un intermediar.Nu stiu de unde ti-a venit ideea cu "acord expres autentificat", dar sigur, sigur nu trebuie autentificarea acestui acord.Sfatul meu ( nu numai pentru tine) este sa faci o plimbare pe la Registrul Comertului.Succes!

Post Reply