Sediu social - intrebare
Sediu social - intrebare
Salutare tuturor de pe acest forum!
Urmeaza sa imi infiintez o SC si as avea o intrebare legata de sediul social al acestei societati...
Vreau sa pun ca sediu social apartamentul in care ma voi muta in curand impreuna cu logodnica mea. Numai ca... firma momentan, va avea 2 asociati: eu si un foarte bun prieten. Apartamentul de care va vorbeam mai sus, este pe numele logodnicei mele si a mamei ei. Acum vine intrebarea... pot trece ca sediu social adresa acestui apartament? Sau trebuie sa fac mai intai cateva "modificari" ? Adica... un contract de inchiriere intre mine si "proprietarele" apartamentului? :) Sau, se poate rezolva daca o trec si pe logodnica mea ca asociat?
Multumiri anticipate!
Urmeaza sa imi infiintez o SC si as avea o intrebare legata de sediul social al acestei societati...
Vreau sa pun ca sediu social apartamentul in care ma voi muta in curand impreuna cu logodnica mea. Numai ca... firma momentan, va avea 2 asociati: eu si un foarte bun prieten. Apartamentul de care va vorbeam mai sus, este pe numele logodnicei mele si a mamei ei. Acum vine intrebarea... pot trece ca sediu social adresa acestui apartament? Sau trebuie sa fac mai intai cateva "modificari" ? Adica... un contract de inchiriere intre mine si "proprietarele" apartamentului? :) Sau, se poate rezolva daca o trec si pe logodnica mea ca asociat?
Multumiri anticipate!
Poate fi si un contract de comodat sub semnatura privata, in care comodanti vor fi ambii proprietari, iar comodatarul - SC in curs de constituire, prin reprezentant, adica tu, semnat pe fiecare pagina de parti. Va trebui sa anexezi la dosar si titulul de proprietate, in copie (contract de vanzare-cumparare, etc.). Totodata, ai nevoie si de acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor (pe orizontala si verticala), conform Legii locuintei.
sediu social - soti
Daca un sot vrea sa faca sediu social pt o firma acasa, are nevoie de acordul celuilalt sot dat la notar? sau se considera ca e mandat tacit intre soti si nu e nevoie de acord expres autentificat?
Re: sediu social - soti
Cam tarziu, dar iti raspund totusi! Daca doar unul dintre soti va fi asociat, atunci ii trebuie acordul scris al coproprietarului, in cazul tau fiind sotia.Nu trebuie ca acest acord sa fie dat in fata notarului. La Registrul Comertului totul va capata un alt inteles pentru tine, bineinteles, in cazul in care te vei duce singur si nu vei apela la un intermediar.Nu stiu de unde ti-a venit ideea cu "acord expres autentificat", dar sigur, sigur nu trebuie autentificarea acestui acord.Sfatul meu ( nu numai pentru tine) este sa faci o plimbare pe la Registrul Comertului.Succes!Maxissima wrote:Daca un sot vrea sa faca sediu social pt o firma acasa, are nevoie de acordul celuilalt sot dat la notar? sau se considera ca e mandat tacit intre soti si nu e nevoie de acord expres autentificat?