ce tre sa faca un operator calcul in perioada...

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
fleure_21

ce tre sa faca un operator calcul in perioada...

Post by fleure_21 » 11 Mar 2006, 18:53

ce trebuie sa faca un operator calcul in perioada de proba pt afi angajat?
se plateste cumva perioada de proba la un notariat?
cum poti ajunge notar stagiar?

diaboliq

Post by diaboliq » 11 Mar 2006, 19:52

1. habar n-am ca-s jurist :(
2. nu stiu, dar intreaba notaru :roll:
3. dupa ce termini cu stangu incearca si examenu :evil:

aiurel

Post by aiurel » 13 Mar 2006, 08:42

Perioada de proba este parte integranta din contractul de munca si trebuie remunerata.

ART. 31 din Codul Muncii

"(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 30 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
...................
(5) Pe durata perioadei de proba salariatul se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca."

alina

Post by alina » 15 May 2006, 13:24

1. in principiu faci ceea ce iti cere notarul (dar cu siguranta e o perioada in care altii te vor invata ce anume ai de facut)
2. da, se plateste
3. eu lucrez la un birou notarial, sunt angajat in functia de consilier juridic de aproape 4 ani si am reusit o singura data sa sustin un examen de notar stagiar unde locul era de mult aranjat asa ca nu am avut nicio sansa. acum depinde si de notar ptr ca el iti face cerere ca sa poti sustine examenul de notar stagiar (iar cererea se face numai in perioada in care se scot posturi de notari stagiari)

Post Reply