Ce se intampla daca nu tai chitanta la maestru
Ce se intampla daca nu tai chitanta la maestru
Ca stagiar este obligatoriu sa tai chitanta la maestru pentru onorariul de 330 lei lunar in conditiile in care maestrul nu iti da nici un ban ?
Ce se intampla daca nu tai chitanta la maestru ?
Ce se intampla daca nu tai chitanta la maestru ?
Pentru rudareanu: contractele de colaborare obligatoriu prevad, in virtutea dispozitiilor statutului, plata unei indemnizatii minime de catre maestru avocatului stagiar, ca acesta sa aiba cu ce trai. Insa chitantele pe care stagiarii de taie sunt in 99% din cazuri fictive. Bucura-te ca tai chitanta pe 330 ron. Eu tai pe 400. 

asta stiu si pricepGiovanni wrote:Pentru rudareanu: contractele de colaborare obligatoriu prevad, in virtutea dispozitiilor statutului, plata unei indemnizatii minime de catre maestru avocatului stagiar, ca acesta sa aiba cu ce trai.
Asta nu mai pricep.Giovanni wrote: Insa chitantele pe care stagiarii de taie sunt in 99% din cazuri fictive. Bucura-te ca tai chitanta pe 330 ron. Eu tai pe 400.![]()
ce e cu 330 si cu 400 ron ???
scuze daca sunt batut in cap

daca nu ii tai chitanta se cheama ca nu ai incasat banii.
Sanctiunea e pentru el ca nu ti i-a dat, e disciplinara si prevazuta in lege si statut.
Daca ai luat banii si nu ai taiat chitanta (ceea ce e greu de presupus ca maestrul va fi de acord caci la el astea inseamna cheltuieli si se scad la impozit) se cheama ca ai venituri nedeclarate in scopul de a nu plati taxe si impozite, ceea ce ar putea fi evaziune fiscala daca te afla cineva (greu)
Sanctiunea e pentru el ca nu ti i-a dat, e disciplinara si prevazuta in lege si statut.
Daca ai luat banii si nu ai taiat chitanta (ceea ce e greu de presupus ca maestrul va fi de acord caci la el astea inseamna cheltuieli si se scad la impozit) se cheama ca ai venituri nedeclarate in scopul de a nu plati taxe si impozite, ceea ce ar putea fi evaziune fiscala daca te afla cineva (greu)
Din 2 motive: fie maestru meu a vrut sa apara o suma rotunda si sa para darnic in fata baroului (care mi-a aprobat contractul de colaborare) - ceea ce mi-e greu sa cred - fie pentru a-si rotunji impozitele. Ca eu i aduc in registru 96 de milioane trecuti la cheltuieli in cei 2 ani de stagiu. Altfel spus, cu cat prevede mai mult in contract, cu atat mai bine pentru el, ca eu oricum nu primesc nici un ban (si mai si platesc impozit pentru ei pe deasupra). Dar m-am obisnuit cu ideea.rudareanu wrote:Asta nu mai pricep.Giovanni wrote: Insa chitantele pe care stagiarii de taie sunt in 99% din cazuri fictive. Bucura-te ca tai chitanta pe 330 ron. Eu tai pe 400.![]()
ce e cu 330 si cu 400 ron ???
scuze daca sunt batut in cap
Da, pe de o parte ai nimerit-o: se apropie de pensie. Insa prin plata care ne-o face isi majoreaza cheltuielile, nu incasarile. Ca el imi plateste fictiv acei bani.rudareanu wrote:fie se apropie de pensie si isi majoreaza artificial incasarile pentru a beneficia de o pensie mai mare
do i get it right ?