Credit comercial

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
croc

Credit comercial

Post by croc » 07 Mar 2006, 16:09

asa se cheama vanzarea cu plata peste x zile - credit comercial;
intrebarea mea este daca acest credit comercial, alias vanzarea pe datorie :mrgreen: nu este banalul imprumut!

daca eu, p.j., fac asta, ar trebui sa am in CAEN, codul corespunzator al imprumutului?

multumesc :floare:

mariusms

Post by mariusms » 07 Mar 2006, 16:19

Este vanzare, nu imprumut. Nu trebuie sa fii banca. :lol: Insa vezi si Legea nr. 469/2002 care "vegheaza" la buna desfasurare a relatiilor contractuale.

rosia_montana

Post by rosia_montana » 07 Mar 2006, 16:21

Trebuie. Sau, sa fie mai cuprinzatoare, pune: 6522-Alte activit&ti de creditare; 6523-Alte tipuri de intermedieri financiare.

mariusms

Post by mariusms » 07 Mar 2006, 16:28

Ca sa fie imprumut, eu inteleg sa-i dai o suma de bani iar cocontractantul sa-ti restituie banii la scadenta (plus dobanda, eventual). Tu, ca vanzator, vei lua o suma de bani, in schimbul marfii respective.

rosia_montana

Post by rosia_montana » 07 Mar 2006, 16:32

N-am zis ca e sau nu e.
DACA E trebuie sa aiba in CAEN. Daca introduci acum un nou obiect de activitate tre sa faci recodificarea celor vechi. Ai grija ca s-au modificat codurile din 4.

tristan

Post by tristan » 07 Mar 2006, 16:38

Este vanzare!

bog28

Post by bog28 » 21 Feb 2007, 17:43

cine poate sa imi dea si mie un model de contract de "credit comercial" :grin: :grin: :grin:

varsatorsator

Post by varsatorsator » 22 Feb 2007, 22:52

Este vanzare cu plata la termen. Plata pretului conform dispozitiilor codului civil se poate face fie concomitent cu predarea bunului vandut fie la o data ulterioara convenita de parti. Sub nici o forma nu e credit comercial.

Post Reply