Stagiar. Ajutati-ma !!!

Examene, rezultate, pareri, etc
gim05

Stagiar. Ajutati-ma !!!

Post by gim05 » 04 Mar 2006, 23:25

Sint la inceput de drum, imi place foarte mult ceea ce fac, ma implic foarte mult in cazurile (putine) pe care le gasesc, am rabdare si curaj, nu ma las intimidat de nimeni dar problema este ca nu stiu cum sa gasesc si eu clienti in afara de a sta pe hol "poate pica un client".

Nu pentru bani vreau clienti (desi banii imi lipsesc) ci mai mult pentru faptul ca imi place foarte mult profesia de avocat.
Spuneti-mi si mie prin ce metode sa-mi gasesc si eu clienti ?
Voi prin ce metode ati gasit clienti la inceputul carierei voastre ?

deeea

Post by deeea » 05 Mar 2006, 00:04

Te inteleg perfect!
Metode de a-ti gasi clienti, din pacate nu poti sa iti dau. :(
Nu cred ca exista o "reteta". Cred ca depinde foarte mult sa fii la locul potrivit in momentul potrivit. Acest loc nu trebuie sa fie neaparat tribunalul.....se poate intampla oriunde.
Intre timp, incearca si tu sa apelezi la relatiile celor apropiati tie....si poate, poate iese ceva.
Un singur lucru vreau sa iti mai spun : Nu dispera! Mai ales daca iti place cu adevarat ceea ce faci! Vei vedea ca va "rasari" soarele si pe strada ta.

tristan

Re: Stagiar. Ajutati-ma !!!

Post by tristan » 05 Mar 2006, 01:14

gim05 wrote:Sint la inceput de drum, imi place foarte mult ceea ce fac, ma implic foarte mult in cazurile (putine) pe care le gasesc, am rabdare si curaj, nu ma las intimidat de nimeni dar problema este ca nu stiu cum sa gasesc si eu clienti in afara de a sta pe hol "poate pica un client".

Nu pentru bani vreau clienti (desi banii imi lipsesc) ci mai mult pentru faptul ca imi place foarte mult profesia de avocat.
Spuneti-mi si mie prin ce metode sa-mi gasesc si eu clienti ?
Voi prin ce metode ati gasit clienti la inceputul carierei voastre ?
chiar ma impresionat mesajul asta! Hai sa-ti zic ceva:in meseria asta a ta si a multora nu trebuie sa existe TIMIDITATE.Asa ca fa pe dracu in patru si cauta clienti prin toate mijloacele.Fura-i daca e cazul! dar nu astepta pe holuri....e jalnic.

deeea

Post by deeea » 05 Mar 2006, 09:03

100% de acord!

tristan

Post by tristan » 05 Mar 2006, 11:12

chiar m-a impresionat. am gresit sus.Revin :lol:

ildi

Post by ildi » 05 Mar 2006, 15:25

Sfaturi concrete nu sunt in masura sa iti dau, vezi tu Gim, fiecare stagiar are povestea si (ne)norocul personal.
Draga Gim, deocamdata bucura-te ca ai gasit un maestru si esti in profesie, mai mult de jumatate dintre cei care au promovat examenul din noiembrie ratacesc si cauta umil un colaborator, altii nu au bani sa plateasca taxa de inscriere in tabloul avocatilor...
Asa ca sunt situatii si mai penibile decat statul pe holurile instantei, PPC.

Stiu ca e un mare cliseu, dar crede-ma orice inceput e greu, nu doar in avocatura, in special cand esti "singur pe lume", adica a nimanui important.
Dar cu atat mai mare va fi satisfactia atunci cand vei reusi, curaj Gim si succes!

Si mie la fel, am mare nevoie. :lol:

Incearca eventual sa inchei contracte cu firme, si sa iti dai interesul la oficii, eu zic ca e foarte important.

luc4s

Post by luc4s » 05 Mar 2006, 18:12

Gim, sa stii ca trebuie sa fii putin pervers.
Am vazut avocati care se respectau, dar inainte de a intra cu aia la audiere, ii trageau la colt si pana nu ii dadea cat voia, nu il lasa.
O data am vazut cum i-a dat la unul, doar deschiderea, dublul salariului meu (inclusiv chiria). 8O
Unii cand sunt stransi cu usa, nu se mai uita la bani.
Apoi au venit in birou si i-a spus sa nu declare nimic :) )))
Ulterior a fost trimis si in judecata respectivul, pentru ca probatoriul era beton.Crezi ca i-a dat ceva din bani inapoi? :)
De asemenea nu te uita cum e imbracat omul(un hot din buzunare intotdeauna va avea bani de avocati).
Fii tupeist, incearca sa vezi dosarul(altfel iti formulezi apararea daca stii ce e in el).
Parerea mea e ca trebuie sa o ai in sange.
La inceput, baga-te la oficii si incearca sa faci contract de asistenta juridica.Nu te baga din prima f tare, sa vada omul diferenta intre cum erai cand nu aveai contract si cum esti dupa ce aveti contract. :mrgreen:
Si inca ceva:specializeaza-te pe comercial si penal, ca acolo iese banul.
Daca ii recuperezi la unul o creanta importanta poti sa ceri si tu un 10%, iar la penal, de asemenea iese bine.

rudareanu

Post by rudareanu » 05 Mar 2006, 22:51

O metoda care am observat eu ca merge:
Fa substituiri la colegii mai in varsta, daca acestia accepta.
Te faci cunoscut mult mai usor

bozo

Post by bozo » 06 Mar 2006, 17:15

Da sfara in tara ca esti avocat si rezolvi omul cu mult profesionalism si bani putini. Incearca cu rudele si apropiatii tai. La inceput, mai ales pentru apropiati, va trebui sa lucrezi chiar pe moca, dar tot ce conteaza este experienta. Dupa ce ai capatat putina, deja pui problema altfel. Asta am simtit-o pe propria-mi piele, eu fiind, de altfel, o persoana foarte emotiva si exagerat de timida. La inceput credeam ca stiu cel mai putin dintre toti si ca n-o sa fac fata. Si n-a fost chiar asa. Am avut o gramada de succese minore pentru altii, majore pentru mine, care m-au impulsionat.

Oricum munca cu omul(scuzati cacofonia) iti da cele mai multe batai de cap. Prima batalie si prima victorie trebuie sa o obtii in confruntarea directa cu clientul, asta ca sa urmeze si altele.

luc4s

Post by luc4s » 06 Mar 2006, 19:42

De asemenea du-te si pe la judecatoriile oraselor si municipiilor mai mici.Pt inceput, merge.Cere-i tatalui masina si ia si produ bani :)

bozo

Post by bozo » 06 Mar 2006, 20:18

Si te mai sfatuiesc ceva, cu toate ca nu prea e elegant ce fac si probabil o sa fie ceva voci care o sa se revolte, dar who cares? Da anunt la ziar, fara nici o jena. Da anunt pe net, oriunde e posibil pe gratis sau cu un mizilic acolo. Infiintezi societati, reprezinti interesele persoanelor fizice si juridice in fata oricaror autoritati publice, acorzi asistenta si reprezentare in instanta bla, bla, bla. E imposibil sa nu vina careva.

Sa nu-ti pierzi speranta. Bafta!

rudareanu

Post by rudareanu » 07 Mar 2006, 00:16

referitor la chestia cu anuntul in ziar:
daca citesti cu atentie regulamentul, o sa vezi ca nu ni se permite nici un fel de forma de publicitate.
daca faci asa ceva, risti sa deranjezi un coleg cu ceva cohones si sa fii chemat sa dai explicatii la consiliu, pe buna dreptate.
mai bine faci 1.000 de carti de vizita si le imprastii pe la toti cunoscutii.
Salntare

bozo

Post by bozo » 07 Mar 2006, 00:28

Asta asa e, dar mustesc ziarele si netul de anunturi si nu am auzit de cineva chemat sa dea socoteala. Doar in cazul in care calci vreun grangure pe bataturi si-l doare, poti fi tras la raspundere pentru orice si pentru ca respiri.

meri

Post by meri » 07 Mar 2006, 00:42

pentru inceput, "baga-te in seama" cu grefierele. cine stie, poate pica ceva.
PAREREA MEA.

aho

Post by aho » 07 Mar 2006, 11:20

in primul rand prietenii te pot recomanda; apoi chiar clientii tai te pot recomanda.
ptr. un venit sigur incearca 1/mm contracte de colaborare cu firme.

si ramai optimist, ceea ce-i mai greu cand vin pronuntari cu mize mari, in special pe comercial.

Post Reply