asociat plecat in Canada
asociat plecat in Canada
Am o societate cu raspundere limitata cu doi asociati. Unul dintre asociati este plecat in Canada definitiv, asa ca, de comun acord, asociatii au hotarat ca cel plecat sa-si cesioneze partile sociale unui tert. Cum sa procedeze pentru a mandata un tert pentru aceasta operatiune?
este foarte simplu. Asociatul plecat imputerniceste cu procura speciala notariala tertul ca in numele lui si pentru el(a asociatului plecat in Canada) sa cesioneze partile sociale care le detine in srl-ul respectiv. problema este ca aceasta procura va trebui data la un notar in Canada avand in vedere ca el este plecat deja. Procura va trebui tradusa si legalizata si poti dupa ceea sa faci actul de cesiune.(cesiunea poate fi facuta direct si prin actul aditional de modificare a actului constitutiv de societate). pentru a nu exista nici un fel de probleme in procura poate mentiona toate datele referitoare la cesiune, adica numarul de parti sociale valoarea nominala, pretul de vanzare etc.
Daca asociatul plecat in Canada este roman va face o procura in romana, care trebuie apostilata la consulatul sau ambasada Romaniei. Prin aceasta procura trebuie ca mandatarul sa fie imputernicit sa voteze in AGA cesiunea partilor sociale si sa semneze hotararea adoptata si, de asemenea, sa semneze, in numele si pe seama mandantului, contractul de cesiune. Ulterior se va face actul aditional cu noii asociati.
Sau, daca actul de cesiune nu necesita "ad validitatem" forma autentica
se poate incheia intre absenti.
Adica prin fax. Sau prin posta, in multiplu exemplar, inscris sub semnatura privata.
Sau prin e-mail semnat cu semnatura electronica, daca are.
Dobandeste data certa la data depunerii la registrul Comertului.
Mult succes cu fonctionarii de la registru si cu imensa lor putere de interpretare a legii.

Adica prin fax. Sau prin posta, in multiplu exemplar, inscris sub semnatura privata.
Sau prin e-mail semnat cu semnatura electronica, daca are.
Dobandeste data certa la data depunerii la registrul Comertului.
Mult succes cu fonctionarii de la registru si cu imensa lor putere de interpretare a legii.
Din cate stiu eu, misiunile diplomatice si oficiiile consulare ale Romaniei indeplinesc activitati notariale, inclusiv legalizarea semnaturii si autentificari de acte (art13.din L 36/1995 modificata)
M-am lovit insa de o situatie inedita ; am indrumat un cetatean roman aflat in strainatate si care trebuia sa dea o procura autentica pt. cineva din Romania sa mearga la consulatul Roman din tara respectiva- cei de la consulat i-au spus ca trebuie sa prezinte inclusiv actul de identitate in original al persoanei din Romania pt. a putea proceda la autentificarea procurii.

M-am lovit insa de o situatie inedita ; am indrumat un cetatean roman aflat in strainatate si care trebuia sa dea o procura autentica pt. cineva din Romania sa mearga la consulatul Roman din tara respectiva- cei de la consulat i-au spus ca trebuie sa prezinte inclusiv actul de identitate in original al persoanei din Romania pt. a putea proceda la autentificarea procurii.